Alla förare borde lära sig meka med bilen

Har du någon gång stött på folk som står med motorhuven uppe, invid vägen och står och viftar? De behöver troligen hjälp eftersom det antagligen har hänt bilen något. Annars hade de väl suttit bakom ratten och kört sin bil och inte stått invid vägen och viftat på sina armar. De lär vifta på dem tills någon förbarmar sig över dem och stannar bilen och frågar om de kan hjälpa dem med något. Kanske det bara är bensinen som har tagit slut? Eller så är det däcket som fått slut på luft. Det är de lätta åtgärderna och är lätta att göra något åt. Svårare är det om det är motorn som har havererat. Då behöver man oftast en bogserbil som kommer och bogserar den till en bilverkstad.

Tänk om alla kunde meka med bilen

Tänk om det istället var så att alla kunde meka med sin bil. Då skulle det sällan vara något problem för den som körde bilen och motorn plötsligt hostar och hackar. Då skulle bilföraren bara kasta sig ur bilen, öppna motorhuven och pilla på den tills den fungerade på nytt. Det borde ingå i alla körskolor att man skulle träna på att förstå hur bilmotorn fungerar, hur man reparerar den och vad man ska göra om den blir för upphettad, hur man byter däck och hur man kan göra för att den på nytt ska spinna som en katt.

Tänk om alla bilverkstäder blev tomma

Tänk om det var så att alla kunde meka med sin egen bil och bilverkstäderna blev tomma. Tänk om alla kunder byta däck på sina bilar och kunde öppna motorhuven och förstå hur motorn hängde ihop och kunde se vad det var som var fel på bilen. Kanske alla då hade tillräckligt stora garage så att hela familjen fick rum och kikade in i bilen. Då kanske man lärde barnen hur bilmotorn fungerar ända från det att de är små.

Då skulle detta ingå i körskolorna

Då skulle all kunskap om motorn ingå i körskolorna runt om i landet. Det skulle verkligen underlätta när man är ute och kör med sin bil. Ingen skulle behöva oroa sig över att bli stående mitt på vägen ute på bondvischan och inte ha en aning om hur man tar sig till närmaste bilverkstad. Drömma kan man ju alltid, och meka med sin bil kan man när man har semester. Det brukar vara roligt när man inte har pressen på sig att ha bilen klar en viss tid. Här kan du läsa mer om körskolor där man i alla fall lär sig köra bil ordentligt.

24 May 2019