Blogg

Här i bloggen diskuterar vi allt som har med bilar och motorer att göra. Allt från växellådor till husbilsservice. Vi önskar alla motorentusiaster mycket nöje!

RSS

Hyra buss i Uppsala inför äventyret

28 Nov 2022

Nu kan du hyra egen buss i Uppsala. Perfekt när ni är många som ska på utflykt eller resa. Ni slipper krångel med biljetter och byten och kan umgås hela vägen.

Det finns många anledningar att resa många tillsammans. Kanske ska ditt fotbollslag på cup, eller dina grannar på gemensam shoppingresa? Oavsett vart ni ska resa så kan det underlätta att hyra buss. Då reser ni bekvämt, alla tillsammans och kan anpassa både rutt och tider efter eget behov. I Uppsala kan man hyra buss med tillhörande chaufför.

Att åka på utflykt eller resa tillsammans stärker sammanhållningen och är dessutom både mysigt och roligt. Varför inte ta med hela släkten till ett fartfyllt äventyrsbad, eller åka på konsert med klassen? Det kan bli en riktigt härlig upplevelse som ni delar. Med hyrd buss reser ni bekvämt och smidigt.

Smidigt att hyra buss

Om du är sugen på att hyra buss i Uppsala ska du så klart vända dig till ett företag som sätter säkerheten främst. Oavsett storleken på bussen och ditt sällskap vill du kunna sitta säkert och bekvämt. Säkerhetsbälten på alla passagerarsäten, en kunnig och utbildad chaufför och bra däck är en självklarhet bland seriösa bussuthyrare.

När ni reser med hyrd buss slipper ni krångla med biljetter, byten och avgångstider som inte passar. Ni reser alla tillsammans utan problem och det finns gott om plats att förvara bagage och extraväskor. Det går dessutom bra att vänta på en försenad eftersläntrare eller ta ett extra stopp, utan att ställa till besvär för andra resenärer. Hela bussen är ju er! Hyr uss visa denna hemsida: www.hyrabussuppsala.se

Asfaltering i Stockholm – en fråga om lyx

13 Nov 2022

Asfaltering i Stockholm blir aktuellt när du exempelvis vill ha en jämnare yta att parkera bilen på. Det kommer inte minst att gynna dig vid dåligt väder.

Det är en underbar känsla att känna gräset mellan tårna på barfota fötter. Bara tanken av att en sådan yta skulle kunna asfalteras får det att krypa i kroppen. Med all rätt. Men det är sällan sådana ytor som asfalteras. Det är snarare leriga grusytor som inte fyller någon annan funktion än att gå en på nerverna.

Speciellt om det är en yta där du parkerar bilen. Har det regnat en hel natt och du ska ut och köra till jobbet på morgonen kommer du antagligen behöva vada i vattenpölarna på väg till parkeringen. Finskorna blir smutsiga av den leriga marken och det stänker även på din bil så att den blir alldeles skitig.

Asfaltering löser problemen

Är det inte bättre i en sådan situation att bara kalla in experter på asfaltering i Stockholm? Gör grusparkeringen till en asfaltsparkering en gång för alla. Aldrig mer behöver du oroa dig över regnet som faller under natten. På asfalt bildas det nämligen inga vattensamlingar, och den smuts som blåser in kan du enkelt sopa bort.

Dessutom kan ingen förneka att det faktiskt också ser rätt snyggt ut. Det ligger lite status i att ha en asfalterad parkeringsplats jämfört med en av grus. I en stad som Stockholm låter det dessutom lite konstigt att inte asfaltera platsen där du parkerar. Du bor väl trots allt inte på landet.

Bilskrot Stockholm - ta hand om bilen

26 Oct 2022

Dags att skrota bilen i Stockholm? I så fall är det läge att påminna om att du som bilägare också har ett ansvar i att göra detta på rätt sätt. Tyvärr så har många under senare år kommit att glömma bort detta. Man skruvar av registreringsskyltar och man ser till att allt annat som kan backtrackas till den egna personen plockas bort - därefter så lämnar man bilen ute i naturen eller på någon parkeringsplats.

Detta innebär också att man utsätter naturen för en massa gifter i form av exempelvis drivmedel, bromsvätska och annat som inom en viss tid - som en följd av rost - kommer att börja läcka ut.

Begär hämtning av din bil i Stockholm

Det omak man ändå gör dig i och med att man skruvar av alla registreringsskyltar kan istället läggas på att ringa ett samtal till en bilskrot i Stockholm. Idag erbjuder många sådana upphämtning av bilar - i vissa fall gratis, i andra mot en liten avgift - och det går även att köra bilen direkt till en bilskrot i Stockholm. Genom detta så säkerställer man att bilen i fråga tas om hand i enlighet med de lagar och regler som finns - men även att delar av bilen kan komma till nytta någon annanstans.

Exempelvis så tas all metall om hand, skickas vidare för nedsmältning och där den sedan också används - ännu en gång - av bilindustrin. Genom att lämna din bil till en bilskrot i Stockholm så bidrar du till ett positivt kretslopp.

En annan fördel är den att andra bilägare också kan dra nytta av detta beslut. En bilskrot säljer nämligen ofta reservdelar - till väldigt bra priser. Vem vet, dina gamla däck kanske hamnar på en annan bil i Stockholm i framtiden? Oavsett vilket: se alltid till att skrota din bil på rätt sätt då det väl är dags att säga adjö till den.

Välj rätt leverantör av gummiprodukter

16 Oct 2022

Om du ska köpa gummiprodukter, såsom lister eller dukar, så vill du säkert ha bra service. Välj en leverantör med bra kundtjänst – du kommer att bli nöjd.

Är du i behov av gummiprodukter? Alltså sådant som gummilister, gummidukar eller cellgummi till exempel? Det kvittar om du behöver produkterna i ditt företag eller om det är som privatperson som du har behovet. I vilket fall som helst så vill du ha bra service, eller hur?

Vad är då bra service? Det kan så klart variera vad man menar men här pratar vi om att leverantören gör det där lilla extra för att du som kund ska bli nöjd. Bara det att erbjuda produkter både till privatpersoner och till företagare är en sådan sak. En annan sak är att erbjuda försäljning både i butik och på nätet.

Bra leverantörer av gummiprodukter finns

Leverantörer som har bra kundtjänst använder man sig gärna av flera gånger. När det gäller gummiprodukter kan bra kundtjänst handla om att de kan skicka prover på lister och dukar så att man kan testa om de funkar som man tänkt sig. Att kunna handla som metervara istället för att behöva köpa hela förpackningar är ett annat exempel på bra service.

Och så vill man självklart enkelt kunna komma i kontakt med kundtjänsten och få svar snabbt på sina frågor. En chatt-funktion på webbsidan är väl nästan det som de flesta föredrar idag. Men naturligtvis vill man också kunna ringa för att kunna diskutera. Finns det leverantörer som uppfyller allt detta och som ger riktigt bra service? Svaret är ja! Ett exempel är Rub Sol Sweden.

Bra anledning att hyra buss i Västerås

1 Oct 2022

För att visa omtanke om gästerna vid bröllopet valde brudparet att hyra buss för färden från Västerås till kyrkan och festlokalen. Även tillbaka så klart.

Det skulle bli ett storslaget bröllop. Mia och Jens var helt överens om att inte spara på krutet. Fast det ska kanske tilläggas att det var deras respektive föräldrars "krut" som fick flöda frikostigt. Men ett bröllop var en händelse som verkligen räknades som "once in a lifetime". Alltihop skulle självklart också dokumenteras med fotografering och filmande.

Festen skulle hållas på en herrgård en liten bit bort från kyrkan. Middagen var planerad med god mat och mycket mat. Naturligtvis skulle det också ingå fri dricka till maten och fri bar till dansen. Alla skulle få chansen att festa loss riktigt ordentligt.

Hyra buss till gästerna

För att ingen skulle behöva vara nykter chaufför så hade de därför bestämt sig för att hyra buss i Västerås. Gästerna skulle plockas upp av bussen på bestämd plats i staden för att bussas ut till kyrkan. Efter ceremonin skulle samma buss ta dem till herrgården och sen, långt fram på småtimmarna, skulle den återvända till Västerås.

Jens pratade nu med bussbolaget om hur det hela skulle arrangeras och vilka tider som gällde. De var helt med på noterna och kom med lite egna förslag. Till exempel kunde vigselprogrammet placeras ut i förväg på sätena, bussen kunde smyckas ut extra och chauffören kunde engageras för att dra upp stämningen. Allt skulle bli mer än perfekt.

Förvara däcken på däckhotell i Uppsala

20 Sep 2022

När det är dags att byta däck så blir det mycket enklare för dig som har dina däck på däckhotell i Uppsala. Du slipper rota fram dem ur ett stökigt garage.

Dags igen. Tiden flyger iväg. Det känns inte som att det var länge sedan som sommardäcken lades på men nu har plötsligt halkan slagit till och det är helt nödvändigt att få på vinterdäcken på bilen. Måste boka tid för att byta däck med det snaraste. Och plocka fram vinterdäcken ur garaget förstås.

Du slår upp portarna till garaget för att ta fram däcken. Jäklar som det ser ut! Det borde inte vara en överraskning - det är ju du själv som stoppat in de flesta sakerna där. Eller kanske snarare kastat in dem, ser det ut som. Bilen får inte längre plats i garaget och vinterdäcken ligger självfallet längst in, bakom all bråte.

Däckhotell ger mer plats i garaget

Du måste verkligen skärpa dig. Det duger inte att hamna i samma situation varje gång det är dags att byta däck. Tanken har funnits där tidigare, men nu är det hög tid att göra det till verklighet. När du väl har lyckats gräva fram vinterdäcken och fått en tid för att lägga på dem på bilen, så ska sommardäcken in på däckhotell i Uppsala.

Tänk vad skönt om du hade fixat det redan förra gången det var däckbyte på gång. Men nej, du är en mästare på att skjuta upp saker. Hur många andra saker finns det inte som du borde ta tag i? Nu ska det i alla fall ske. Med däcken borta ur garaget blir det ju mer plats till annat, eller hur?

Introduktionsutbildning i Uppsala en investering för framtiden

15 Sep 2022

Introduktionsutbildning i Uppsala kommer ge dig möjlighet att börja övningsköra. Ta med dig farbror Pelle och börja resan till ditt nya liv med körkort.

Innan du börjar övningsköra behöver du gå en introduktionsutbildning på en körskola. Om du bor i Uppsala kan det vara lämpligt att gå utbildningen där för att hålla nere kostnaderna. Det kostar en hel del att styra upp resor och logi i dagens ekonomi. Det räcker att behöva betala för körkortet.

Däremot kommer körkortet säkert visa sig vara en bra investering för framtiden. Många arbetsgivare ställer körkort som ett krav för att anställa någon, och i dagens läge med inflation och skenande kostnader behöver du göra allt du kan för att bli så anställningsbar som möjligt. Körkort är en del i det.

Introduktionsutbildning för dig som vill övningsköra i Uppsala

Du har alltså ingen anledning att skjuta upp din introduktionsutbildning i Uppsala. Den är ett absolut krav för att du ska kunna ta körkort, och det har du som sagt all anledning att vilja. Ta med dig en anhörig som du kan övningsköra privat med också. De behöver nämligen också gå den utbildningen.

Och du kan spara in en hel del pengar på att inte göra all din övningskörning tillsammans med en professionell körskolelärare. Även om du kan hitta prisvärda körlektioner i Uppsala kostar det ändå en slant, och det är nog helt gratis att övningsköra med din farbror Pelle istället. Kanske ska du vara artig nog och langa upp en slant för bensinen, dock.

Hyra buss från Stockholm till Italien

9 Sep 2022

Smidigt att hyra buss i Stockholm när man ska ut på en gruppresa. Det är betydligt enklare att resa tillsammans hela vägen istället för att resa med flyget.

Det hade varit ett otroligt stort intresse för kurserna i italienska. Av den anledningen hade de gjort två nybörjarkurser och en fortsättningskurs. Eleverna läste två timmar i veckan på kvällstid. Alltid lika engagerade och med stor entusiasm. Om det var kärleken till språket eller den hägrande resan till Italien kunde inte språkläraren Lorenzo svara på.

De hade gjort samma resa förra året och den hade blivit otroligt lyckad. De hade åkt med buss från Stockholm och gjort några stopp efter vägen för mat och toabesök. Det var en tuff resa, men det var det värt istället för att missa en dag i det vackra landet med den goda maten och vinet.

Hyra buss för långresa – perfekt

Antonio hade redan efter hemkomst från förra resan bestämt sig för att preliminärboka på en bussuthyrning i Stockholm. Bara för att vara på den säkra sidan. När kursen började hade han fått ringa och kolla om de hade en lite större buss ledig under den tiden de skulle vara borta. Det hade de och han kunde släppa det problemet.

Resan skulle gå ner till Verona och vidare till Gardasjön. De fanns tid att flanera och insupa den italienska atmosfären och prova sin italienska på plats. Givetvis var det flera vingårdar som skulle besökas. Då de redan hade erfarenheten från en resa var planeringen enkel. Bussbolaget ordnade det mesta och Lorenzo behövde bara ta hand om det som gällde de resande.

Hyr en buss Stockholm och bjud med hela kompisgänget!

2 Sep 2022

Ju fler desto bättre? Ta med hela bekantskapskretsen på nästa äventyr. Hyr en buss i Stockholm enkelt, över en timme, dag eller vecka. Glad chaufför ingår!

Se resan som målet, får vi ju höra lite då och då. Det är väl visserligen klokt, men ibland är det faktiskt resans mål vi längtar mest till. Transporten dit ska vara smidig och behaglig, helst så pass bekväm att man inte tänker på den.

För att få med hela skolklassen, fotbollslaget, kompisgänget, PRO-föreningen eller tjocka släkten så krävs jättemånga bilar. Eller en enda buss. Med en hyrbuss ingår både platser till alla och en chaufför, vilket ger dig mer tid till sällskapet och mer energi till själva utflykten. Kanske kan du skriva ihop ett litet föredrag om det ni reser förbi?

Minska stressen genom att hyra buss Stockholm

Om du varit iväg på semester så vet du att det kanske inte är så lockande att sitta fast i köer och bråka med trafikanter när man ska vila och ha det bra. Ska du till något spännande vill du säkert anlända pigg, fräsch och utvilad. Inte irriterad för att någon trängde sig framför dig i kön.

Låt någon annan svära över trafiken genom att hyra buss i Stockholm istället. Du kan passa på att vila ögonen, kolla serier via WiFi eller förbereda knattelagets strategiska anfall i andra halvlek. Och om någon med alldeles för dyr bil och för lite trafikvett skulle bråka är det chauffören som tar hand om det åt dig. Hyr buss här: hyrabussstockholm.se

Trafikskola med flera val i Sollentuna

27 Aug 2022

När det är dags för körkortet kan man boka enstaka lektioner på en trafikskola i Sollentuna. Ett annat sätt är att beställa ett paket där flera saker ingår.

Kira och hennes mamma satt vid köksbordet inbegripna i ett samtal som verkade röra upp känslor. Faktum är att det handlade om att Kira skulle ta körkort. Hon var säker på att hon inte skulle behöva köra många gånger för att klara uppkörningen. Det fanns ingen anledning köpa flera stycken lektioner.

Mamman ville köpa ett paket vilket gjorde att det blev lite billigare. Det fanns flera att välja på beroende på hur många körlektioner man ville inkludera. Hon hade föreslagit att de skulle ta paketet med femton körlektioner. Något som tydligen hennes dotter tyckte var mycket nedvärderande. Som om hon inte alls kunde köra.

Trafikskolan med smarta paket

Mamman trodde att dottern skulle bli glad över hennes förslag om paketpriset på en trafikskola i Sollentuna. Men dottern hade stormat ut. Mamman tog trappan upp till övervåningen. Försiktigt gläntade hon på dotterns dörr och gick in. Förklarade att de fick pengarna tillbaka för de lektioner som inte användes.

Det visade sig senare att dottern hade haft rätt. Efter att ha kört många timmar med sin pappa hade hon blivit jätteduktig på att både fickparkera och hitta dragläge. Det tog bara fem lektioner innan trafikläraren tyckte att hon var redo för uppkörning. Vid det laget var allt annat klart och körkortet skulle hon snart ha i sin hand. Besök denna trafikskola när det är dags att ta körkort: trafikskolasollentuna.nu

Trafikskola vid Gullmarsplan för dig som är 40 plus

21 Aug 2022

En trafikskola vid Gullmarsplan är inte bara till för tonåringar. Även du som vill ta ditt sista vuxenpoäng vid 40 är välkommen att skriva in dig på körskolan.

Att ta körkort kan vara själva definitionen på att bli vuxen. Oavsett hur gammal du är så kan du nog känna igen dig i känslan av att inte ha alla vuxenpoäng på plats, utan ett körkort. 40 år eller 18 år, spelar ingen roll. Utan körkort har du inte full tillgång till vuxenlivet.

Många menar att de inte vill gå igenom livet utan att ha fått känna på hur det känns att köra bil. Ändå drar sig många körkortslösa äldre för att skriva in sig på körskolan. Helt utan anledning. Det är nämligen inte så svårt att ta körkort som en del får det att framstå som.

Trafikskola lär dig köra bil effektivt

Det är en massa snack om att folk går fler år i trafikskola utan att klara uppkörningen. Och att man behöver öva och öva och öva. Så blodigt är det faktiskt inte. En bra trafikskola vid Gullmarsplan hjälper dig att klara uppkörningen inom en rimlig tidsperiod, och ser till att den övningskörning du gör är effektiv och lärorik.

Du kan välja att övningsköra privat, eller endast med hjälp av körskolelärare. Båda alternativen kan ta dig hela vägen fram till ett körkort. Glöm inte att både du och din handledare behöver gå handledarkursen på körskolan innan ni kör igång med övningskörningen.

En trafikskola i Västerås finns alltid nära till hands

12 Aug 2022

En riktigt bra bilförare kör bäst i city. Den som bor i Västmanland och vill ta sig fram fort och säkert bör genast skriva in sig på en trafikskola i Västerås.

Västerås är en av Sveriges största städer. Invånarantalet har dessutom stigit i rasande fart de senaste åren. Bara mellan åren 2020 och 2021 blev 100 000 människor Västeråsare. Det innebär också över hundra tusen potentiella bilförare! Den som vill jobba centralt och kunna ta sig till och från hemmet i rusningstrafik kommer garanterat behöva skriva in sig på en trafikskola i Västerås.

Den som söker på nätet kan snabbt se att det finns dussintals trafikskolor i Västerås. Vilken ska man välja? Det är en investering att ta körkort och priserna är definitivt en faktor. Utbildningen måste vara i särklass. Håll utkik efter recensioner och uttalanden från tidigare elever och hur många paket och erbjudanden skolan har. Det visar på en smart, schyst syn på ekonomi.

Vad mer kan man få ut av en trafikskola i Västerås?

Naturligtvis är det inte bara stadsbor som behöver ta körkort. Människor bor ju överallt i Västmanland. Räkna med att många av dem också jobbar i Västerås, om de så bor i Hallstahammar, Nora eller i någon liten by ute på landet. Då finns det inget snack om att ett körkort är avgörande

Men en trafikskola i Västerås erbjuder inte bara körlektioner. Faktum är att det mesta körandet måste du öva på själv. Det allra viktigaste en god trafikskola gör är att lära ut om trafikens lagar och regler så att man själv blir en ansvarstagande, säker och kunnig trafikant. Det blir man sakta men säkert och med lite is i magen.

Plugga hårt inför ditt teoriprov för körkortet

8 Aug 2022

Hårt ska det pluggas inför det kommande teoriprovet för sitt körkort. Fastän man kan misslyckas, vill man såklart göra allt för att lyckas med körkortet.

Man kan ju lugnt säga att det inte är helt enkelt att ta körkort. Det är många saker man måste klara för att få det. En del tycker körningen är lite svårare, medan andra fastnar på teorin. Alltså, teorin. Det är så otroligt mycket man ska lära sig. Såklart viktiga saker man behöver kunna.

Det gäller att plugga hårt för att lyckas med teoriprovet. Alla de lediga stunder då hjärnan inte sover, så pluggar man. Enklare är det när man inte är begränsad av var man ska plugga. Utan att enkelt kunna göra det om man står och väntar på bussen, eller har en rast i skolan eller på jobbet.

Plugga teoriprov för ditt körkort online

Man ska inte överdriva. Även med fysiska böcker kan man plugga överallt. Det finns också en charm med riktiga böcker. Men det tycker däremot inte axlarna, för det är tungt att gå och bära på dem en hel dag. Har man istället teoriprov för körkort i en app på telefonen, så är det enkelt och smidigt att sätta sig och plugga.

Du slipper bära tunga böcker bara för att kunna plugga var du vill. Du kan helt enkelt bara ta upp din mobil och läsa eller till och med lyssna på teorin. Det är ett väldigt bra sätt att lära sig teorin på, och med rätt app har du alla möjligheter att lyckas.

Bilverkstad Kungsholmen - vilken bilverkstad väljer du?

6 Aug 2022

Att välja bilverkstad påminner på många sätt om att välja tandläkare. Man hittar en som man litar på och så fortsätter man gå dit för årliga kontroller. Åtminstone så ser det ut så i mindre städer. I exempelvis Stockholm finns ett helt annat underlag och vad gäller valet av bilverkstad så kan man välja ganska fritt. Du kan välja en bilverkstad på Kungsholmen, en ute i Solna eller en tredje någonstans i söderort: valet är fritt - men långt ifrån enkelt.

Bilverkstäder dras med ett dåligt rykte och det är tyvärr också ganska välförtjänt. Många minns säkerligen programmet som granskade bilverkstäder där man lämnade in en bil - utan problem - till olika verkstäder och där nästan samtliga av dessa gav offerter , dyra sådana, på problem som egentligen alltså inte ens fanns. En bilverkstad har alltid övertaget: de vet att kunden inte kan så mycket om bilar och utnyttjar detta. Det dåliga ryktet kommer inte av en slump.

Välj en bilverkstad från en större kedja

Men, hur ska man då hitta rätt? Ett sätt att vända sig till större kedjor. Mekonomen Bilverkstad på Kungsholmen klingar bättre än Arnes Bilverkstad i Nacka i detta sammanhang. Kort sagt, och inget ont om denne fiktive Arne, så är det så att om en bilverkstad är upptagen i en större kedja som exempelvis Mekonomen eller Autoexperten så håller man också en högre standard och når upp till den kvalitet dessa ställer. Det är ett tips att förhålla sig till och detta oavsett om du ska få en bilservice utförd, en reparation av bilen eller om du kanske bara vill ha hjälp med att byta däck.

Det finns även en kvalitetsstämpel som tagits fram av konsumentverket och branschen och den kan man också kolla efter. Har en bilverkstad stämpeln Godkänd Bilverkstad så uppfyller man de kvalitetskrav som ställts och man har visat detta vid en årlig kontroll. Att bara välja en bilverkstad på måfå kan bli extremt kostsamt.

Intensivkurs låter dig fokusera på körkortet i Norrköping

21 Jul 2022

Intensivkurs i Norrköping är bra för ungdomar som har svårt att koncentrera sig. Fullt fokus i ett par veckor kan göra underverk för inlärandet av bilkörning.

Du kan ofta läsa i tidningar och se rapporter på TV om hur läsförståelse och koncentrationsförmåga sjunker drastiskt i de yngre generationerna. Oavsett vad det kan bero på är det något som kan stå i vägen för att ta körkort snabbt för den som är arton i dag. Då kan en intensivkurs vara en bra idé.

Att fokusera intensivt på något under ett par veckors tid, kan göra det lättare att lära in allt det som behövs för att klara körkortet. I veckorna under en vanlig termin är det mycket som konkurrerar om uppmärksamheten. En intensivkurs på sommaren kan vara just det som gör att du klarar uppkörningen på första försöket.

Intensivkurs i Norrköping för dig som bor någon annanstans

På en intensivkurs slipper du också slösa tid på att börja varje lektion med att gå igenom det ni gjorde på förra lektionen. Förra lektionen var nämligen högst sannolikt inte längre tillbaks i tiden än i förmiddags. Max i går eftermiddag. Många körskolor lägger upp sina intensivkurser med flera körlektioner per dag, för att nå maximalt resultat.

Det kan också vara idé att förlägga intensivkursen på annan ort. Du som inte själv bor i Norrköping kan också boka en plats på en körskola i staden. Då kan du verkligen kliva ifrån allt vad vardagsliv och vänner heter, och lägga allt fokus på att klara ditt körkort istället. Boka intesnivkurs här: intensivkursnorrköping.se

← Äldre inlägg