Blogg

Här i bloggen diskuterar vi allt som har med bilar och motorer att göra. Allt från växellådor till husbilsservice. Vi önskar alla motorentusiaster mycket nöje!

Metaller i ny skepnad

17 feb 2021

Metallskrot är en stor och användbar källa till nya produkter. Det finns inget som någonsin blir gammalt med metall och det är ämnen som går att använda om och om igen i olika skepnader.

Det är lätt att förstå varför metaller har blivit så populärt att använda sig av. Metaller går att smälta ner och skapa om i all evighet. En del metaller går också att sammanfoga och forma till precis vad man vill. Vissa är hårda, ändra något mjukare. Med hjälp av metaller har människan under lång tid kunnat göra vapen, hushållsartiklar och smycken. För funktionens och hållbarhetens skull har man även börjat använda sig av metaller i fordon och byggnader.

Tittar man på ett fordon av idag så kan man verkligen se hur metall kan formas precis som man vill och också behandlas med färg och rostskyddsmedel.

Ädelt eller till bruksföremål

Inom området metaller finns det de som kallas för de ädla metallerna. Det är de metaller som är svåra att få tag i och som därmed värderas till ett högre pris. Två exempel på ädla metaller är guld och silver, som också är vackra i färgen. Men alla metaller har ett värde, även om det är ett skrotvärde i vissa fall. På grund av det har det bildats en väl fungerande återvinningsbransch, där de som gör dig av med metaller till och med kan tjäna pengar på det. Det finns också de som gjort det till sitt yrke att samla och sälja metaller. Mer info om bilskrotar hittar du på denna sida: skrotvästerås.se

Låt en däckverkstad ta hand om dina däck

27 dec 2020

Att däcken sköts rätt är viktigt. Många av oss kan byta däcken själva, men när det kommer till andra saker som att byta däcken till nya fälgar krävs det erfarenhet och hjälp av en maskin.

Är det dags för däckbyte? Du kanske bara behöver nya däck men ska använda dina gamla fälgar. Hitta däckverkstad som kan hjälpa dig med det passar isåfall utmärkt. De som jobbar på däckverkstad är kunniga inom däck. De kan bra mycket mer än att bara byta fälgar. Har du problem med ett litet pyshål är även detta något de kan fixa. De kan balansera däcken och se till att däcken är i bra skick. Behöver man byta däck inför säsongsbyte bör man vara ute i god tid då det ofta är mycket folk som har samma planer under den tiden. Hur lång tid de olika sakerna tar beror på vad som ska göras. Man kan vänta på verkstaden medan de tar hand om däcken.

Köp däck via däckverkstad

Det är en djungel av olika märken och modeller. Det kan därför vara svårt att veta vad man ska ha. Som tur är kan man få hjälp med även det. En däckverkstad kan hjälpa dig med vilka däck som passar din bil. De kan även hjälpa till att ta hem däcken om de inte redan har dem hemma. Det finns även däckverkstäder som erbjuder förvaring av däcken. Detta brukar de kalla däckhotell. Ifall detta är något du är intresserad av, kontrollera då med verkstaden att de erbjuder denna tjänst.

Bil och hus i ett

21 dec 2020

Vad ska man tänka på när man ska sälja ett större fordon som en husbil? Skiljer det sig mot att sälja någon annan typ av bil? Här kommer tips på hur du får ut det mesta när du ska sälja din husbil.

En husbil är ett hus och en bil i ett. Det gör att sälja husbil blir som ett mellanting av att sälja ett hus och sälja en bil. Man bör lägga in tankarna i två olika fack: vad som lockar en köpare av ett fordon och vad som lockar en köpare av en bostad. När det gäller fordon så är det viktigt att följa allt det som har med fordonsbiten att göra. Att husbilen är besiktigad, servad och har alla funktioner fungerande både gällande motor och övrigt.

Knepet att baka kanelbullar

Ett gammalt knep när en bostad ska säljas är att baka kanelbullar. Det tar bort eventuell dålig lukt och gör att köpare tycker det känns mysigt. Men det finns mer grundläggande saker som kan locka en köpare av en husbil än kanelbulledoft. Antal sovplatser brukar vara viktiga. Men även att alla nödvändiga eller extra funktioner finns och fungerar. Som att det går att duscha och gå på toaletten och att möjlighet till matlagning samt förvaring av mat i kylskåp och frysfack finns. Det ska finnas möjlighet att sitta vid ett bord och äta. Är det något som fattas eller som ser slitet ut, så lägg gärna lite extra krut på renovering där.

Att köpa en ny bil

16 dec 2020

De flesta köper inte bil varje månad, eller ens varje år. Det är en stor affär och det brukar generera många frågor. Det är viktigt att känna sig bekväm som bilköpare. Välj din nya bil med omsorg.

För de allra flesta av oss är bilen en ren nödvändighet. Utan dess hjälp blir livet alltför komplicerat. Vi behöver ta oss till arbetet. Vi behöver handla mat och få hem ett antal tunga kassar. Vi behöver ta oss till eventuella barns aktiviteter. Vi vill hälsa på föräldrar och övrig släkt och vänner.

Med andra ord är det viktigt inte bara att äga och köra en bil utan att bilen också fungerar bra. Alla modeller fungerar inte likadant och det som passar en barnfamilj är inte nödvändigtvis rätt för en ensamstående. I större städer fungerar vissa modeller bättre, långt ute i skogen andra.

En begagnad bil är ett attraktivt alternativ

Att köpa en begagnad bil är oftast att föredra. Det finns flera rimliga skäl till detta och det första är kostnaden.

Det är ett känt faktum att värdeminskningen på ett nytt fordon är förfärande. Visst kan det vara roligt och en speciell känsla att handla nytt, men det är definitivt inte ett smart drag rent ekonomiskt. En begagnad bil är oftast mer korrekt prissatt.

Att handla en begagnad bil från en seriös bilhandlare är alltså en god idé. Du får ett rimligt pris och du slipper åka runt och leta bil hos privatpersoner. Och bilen är servad och genomgången! Läs mer om bilhandlare på denna hemsida: https://www.bilhandlareörebro.se

En enkel lösning vid bilförsäljning

10 dec 2020

Alla som provat ryser vid tanken på att sälja bilen. Besvara tusen frågor, skicka fler bilder, vänta på köpare som inte kommer eller kommer tidigt. Att anlita en firma är bra mycket bättre.

Många gånger kan tanken kännas lockande. Sälja bilen själv och ha kontroll över processen och inte minst priset. I tanken ser man artiga och längtande köpare prydligt uppradade i kö vid tomtgränsen. Deras ögon glänser av förväntan och kommer att tåras när personen först i kön slår till.

Stämmer denna vackra bild? Tja….kanske inte alltid. Du kommer att få ett antal frågor om bilen. Finns det en prick i lacken längst ner bredvid nummerskylten? Det är ju inte bra, dra av en tusenlapp. Kan du skicka tio bilder till förutom de tio du redan lagt upp i annonsen? Och inte behöver du väl ta trettio för bilen utan tolv räcker säkert?

Spara arbete och bekymmer

Nej, bara nej. Ta och bespara dig bekymmer och tid. Låt proffsen handskas med intressenter och med att göra din bil iordning för försäljning. Du kan få en lätt resa genom att lämna försäljningen till en bilfirma. När du säljer bilen till ett företag gör du saken på det enkla sättet.

Vad händer då när du säljer din bil till en bilfirma? Du får en seriös köpare. Du får en rimlig värdering och du får garanterat pengar på kontot. Det blir inget krångel vid ägarbytet. Du behöver inte passa spekulanters tider och du slipper alla bekymmer. Läs vidare om hur du kan sälja bilen smidigast på denna hemsida: https://www.viköperdinbilhelsingborg.se

Att bli av med skrotbilen

6 dec 2020

Det är inte enkelt när det är svårt. Däremot är det enkelt att ha en avställd bil stående. Jobbet med att fixa och sälja den verkar ofta oöverstigligt. Frågan är hur attraktiv din bil är för en köpare?

Vi känner alla till hur det kan bli. Med åren brukar många svenska bostäder förvandlas till någon typ av bilkyrkogårdar. På landet brukar ofta en betydande del av tomtarealen upptas av bilar i milt uttryckt varierande skick. Alltifrån halvdana till rena vrak. Trenden fortsätter långt in i småbyarna där villatomterna inte sällan hyser tre till fyra bilar. de används aldrig, för de kan inte användas. De fungerar inte, de är avställda. De tar med andra ord bara upp yta, ser fula ut och i värsta fall kostar de även pengar. Många står där för att ägaren är optimist och hoppas på att de ska kunna nyttjas som reservdelsbilar. För det mesta blir det inte så.

Hur är det då med säljbarheten?

Det kan fungera bra att sälja en avställd bil. Den kanske fungerar, den är enbart avställd för att den inte används. En köpare kan vara ute efter just den modellen och gladeligen köpa den. En försäljning kan fungera för vissa, men inte för alla. Letar du enkla lösningar? Är du trött på att ha din tomtyta täckt av trista gamla bilar som blivit kvarlämnade av slentrian eller nödvändighet? Blänger grannen på ditt hem för att det ser ut som ett skrotupplag? Sälj då de gamla bilarna till ett företag som specialiserar sig på just avställda fordon.

Säkerhet med riskettan

21 nov 2020

När du ska ta körkort finns många olika teoridelar och riskettan är en av dem. Riskettan går lite hand i hand med halkbanan. Dessa två görs ofta nära inpå varandra och lär dig om säkerhet.

Under riskettan går ni igenom olika saker som man inte får göra i trafiken. Detta pågår i några timmar och ni kommer även få se en hel del olika filmer. Riskettan är en obligatorisk teoridel som måste genomföras för att få lov att ta sitt körkort. Körkortet består av mer än bara körning. Faktum är att det nästan är mer teori. Denna kan till och med tyckas vara svårare än själva körningen. Plugga därför hårt, det lönar sig.

Regler vid körning

Riskettan är en teoretisk utbildning där du får lära dig om riskbeteenden i trafiken. De fokuserar bland annat på hur alkohol påverkar din körning och om du har samma reaktionsförmåga när du är trött. Du kommer att få lära dig mycket om vad som kan hända om du sätter dig bakom ratten med alkohol i kroppen. De kommer även att gå igenom vad som händer om du skulle göra det och något händer eller om du blir stoppad. Under riskettan ser du även olika filmer som visar vad som kan hända. De går igenom vad lagar säger, t.ex. huruvida du får lov att ta en berusad persons bilnycklar. Att vara vaksam och noggrant hänga med på detta är viktigt. Det är något som bör tas på största allvar, både för din egen och dina medtrafikanters skull.

Inga förkunskaper krävs

När du ska vara med på riskettan behöver du inte ha någon förkunskap om ämnet. Du kommer få lära dig allt du behöver veta under teorin. Var med och lyssna och för diskussion. Denna kommer genomföras av personalen från körskolan eller trafikverket. Följ med noga på lektionen, att ha körkort är ett stort ansvar. Du ska på bästa möjliga sätt se till att du inte skapar någon fara för dig eller dina medtrafikanter, givetvis gäller det även fotgängare och cyklister. Riskettan utförs på körskolan, gör du allt privat kan du välja vilken körskola du vill. Det finns många olika körskolor att välja mellan och alla tar olika priser. De flesta brukar skriva en prislista på deras hemsida, annars kan du alltid ringa och kolla. Har du kommit så långt som till riskettan är du mer eller mindre redo för körkort. Bli en bra medtrafikant och följ alla regler och lagar.

Var snäll mot bilen och miljön

8 okt 2020

Börjar din bil se riktigt smutsig ut? Då är det nog hög tid för en ordentlig tvätt av den. Här får du en enkel steg för steg-guide hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

Först och främst, om du tänker tvätta din bil på egen hand, välj då platsen för detta med omtanke. Det finns inget förbud mot att man gör det på sin egen tomt, men däremot finns det lagar som reglerar vilket vatten man får släppa ut i naturen. På bilen fastnar föroreningar och miljöfarliga ämnen. Dessa partiklar och ämnen följer med vattnet som man tvättar bilen med och rinner av bilen och vidare ut på din tomt och naturen. Detta miljöfarliga och förorenade vatten räknas faktiskt som olagligt utsläpp.

Så tänker du tvätta bilen på egen hand, fixa det i en gör det själv-hall. Där finns oljeavskiljare och utrustning som renar vattnet. Då slipper du tänka på lagar och regler.

Steg för steg

När du väl tagit dig till en tvätthall är det bara att sätta igång. Först ska du lägga på avfettningsmedel. Gör det när bilen är torr och börja nedifrån. Lägg dock inte på medlet på plastdelar eller på en varm motorhuv. När avfettningsmedlet fått verka i fem minuter spolar du sedan av bilen med vatten. Spola uppifrån och ner och gärna med en högtryckstvätt.

Sedan är det dags att fylla en hink med lagom varmt vatten. Däri har du i bilschampo. Hur mycket du ska ha i kan du läsa på schampoflaskan. Dränk sedan en ren tvättsvamp i hinken och använd den för att schamponera hela bilen. Följ bilens linjer när du sveper svampen över den. Sedan är det bara att spola av hela bilen uppifrån och ner.

Enkelt och enklare

När hela bilen är avspolad är det dags att torka den. Använd då ett syntet- eller sämskskinn. Även denna gång ska du jobba uppifrån och ned. Sedan är det klart! Busenkelt och miljövänligt i tvätthallen.

Visst lät det enkelt att tvätta bilen själv? Men om du känner att du vill göra det ännu enklare och letar efter en automatisk biltvätt i Helsingborg, ja då kan du vara lugn – för det finns det nämligen. Oavsett om du väljer en automattvätt eller att göra det själv, så kommer din bil att vara dig tacksam. Även miljön kommer att vara tacksam att du tog dig till en biltvätt.

Identifiera kundens behov

24 sep 2020

Som bilhandlare är det viktigt att se till kundens behov långsiktigt. Men vilka frågor bör man ställa till en kund? Vilka erbjudanden om tjänster kan vara intressanta då en kund köper ny bil?

Som säljare av alla slag är det viktigt att man tar reda på vad kundens behov är. Oftast säljer man inte en produkt eller tjänst utan flera. Eller så finns det olika extra val som man kan göra i samband med köpet. Ett bilköp är ett sådant tillfälle då kunden ska passas ihop med rätt bil. Men det som är rätt bil vid ett tillfälle i kundens liv kan vara fel vid ett annat. Därför bör man som en bilhandlare i Karlstad kunna ta reda på det som kanske inte ens kunden själv tänker på.

Ibland tänker man mer med ögonen eller hjärtat än med klokskapen. Något som man ofta ångrar ganska snart efter ett köp. Eftersom bilen är ett innehav som brukar vara en dyr investering så är det viktigt att man blir nöjd under hela ägandet. Inte bara i några dagar eller veckor. Som kund är det därför viktigt att man tar till sig alla råd som man kan få vid bilköpet.

Inte bara ett fordon

En bil är mycket mer än ett verktyg för att ta oss från en plats till en annan. Även om man bortser från statussymbol och liknande så finns det mycket mer att ta hänsyn till. Ska bilen användas som tjänstebil så brukar företaget ha starka åsikter om vilket budskap som bilen sänder ut. Men även som privatperson så kan det exempelvis finnas ett flertal olika kriterier som bilen ska passa i.

Bilförsäljare bör därför ställa frågor som hur stor familjen är, om det finns husdjur, om man ska dra tunga släp och om man kommer köra långa sträckor eller på gropiga skogsvägar. Det ger extra information om vilken bil som kan passa kunden.

För rätt person

Det kan vara svårt att se på en person hur exempelvis finansieringsbehoven ser ut. Därför bör man alltid som säljare berätta om alla tjänster som man kan erbjuda. Exempelvis lån, försäkringar, inbytesbil med mera. Skillnaden mellan bilar hos olika bilhandlare kan vara mindre viktiga än de tjänster som man kan erbjuda. Och känner man sig väl omhändertagen som kund så kan det i sig skapa ett mervärde. Det blir dit man går igen vid nästa bilköp eller det man rekommenderar vännerna.

Konsten att köpa bil

23 sep 2020

Som en färgglad djungel är det när man ska försöka hitta en ny bil att köpa. Men för att hitta en bil som passar så är det viktigt att ta hänsyn till alla fakta som man kan läsa i bilannonserna.

När man går in och tittar på bilannonser så finns det en mängd olika förkortningar och ord som kanske inte alla känner till. Men fast många av dem kanske inte spelar så stor roll för de flesta bilägare så är andra mycket viktiga. En av dessa är hur många hästkrafter en bil har. Om det är en liten bil som man bara ska köra korta sträckor med så kanske det inte spelar så stor roll. Men om det är en större bil som man ska köra på motorväg så kan hästkrafterna göra skillnad. Det är med hjälp av hästkrafterna som bilen drivs framåt. Därför kan det bli långsammare omkörningar. Eller till och med tungt att ta sig upp för backar. En annan viktig slags fakta är hur många liter per kilometer som bilen drar. Ju högre summan är desto mer kommer det kännas av i plånboken. Och ska man köra i vinterväglag eller på leriga vägar så kommer man tacka sig själv om man valt en bil med fyrhjulsdrift. På det sättet är det mer sällan som man kan bli stående utan att kunna komma ur fläcken.

Läsa eller rådgöra

Om man inte är kunnig inom bilars alla detaljer så kan man enkelt hitta all information man önskar. Med bara en enkel sökning på internet så finns det vad all information betyder och vad den är bra för. Men det går även bra att fråga släkt och vänner. Eller så kan man be bilförsäljaren att förklara vid besöket på bilfirman. Det går även bra att gå från andra hållet och istället identifiera behovet av den bilen man vill köpa. Beskriver man det för bilhandlaren så kan man få tips på vilka bilar som kan passa.

Endast en ägare

Flera av de uttryck som finns i bilannonser kan verka irrelevanta när man först läser dem. Ett sådant uttryck är att en bil endast haft en ägare. Men det kan finnas många fördelar med det. Exempelvis så är det ofta en bil som har blivit bättre omhändertagen än andra. För det mesta så är servicen skött exemplariskt. En korrekt ifylld servicebok är en garanti för att bilen håller längre. Läs mer om bilförsäljning på denna sida: https://www.bilförsäljningvästerås.se

Den nödvändiga bilaffären

17 sep 2020

En ny bil är alltid en stor affär. En gång gör du dig av med något som inte längre fungerar för dig men en annan gång behöver du byta upp dig. Kvalitet och pris räknas. Hur ser din bästa bilaffär ut?

Utan bil kan de flesta av oss inte hantera vardagen. En majoritet lever i områden där kollektivtrafik inte fungerar tillräckligt bra för att ta oss till arbete och de andra ställen vi behöver nå. För att inte tala om fritiden. Med bilen når vi områden och platser som skulle vara otillgängliga för oss annars.

Med andra ord behöver vi en bil som är pålitlig och fungerar. I alla väder och under alla omständigheter. När man blir strandad hemma, utom räckhåll för arbete och för daghem eller skola, är goda råd dyra. För att inte tala om mataffären och apoteket. Vi kan inte vara för noga med den bil vi köper.

Hög standard men lågt pris?

Idealet för oss alla är en bil som går och går utan att ställa till med bråk. En bil som startar i såväl varmt som kallt väder. En bil som klarar alla typer av vägbanor och som är komfortabel att åka i. Det gör inget om den också är rolig och lätt att köra!

Priset? Jo där begär vi inga överpriser utan den får gärna kosta något rimligt. Oavsett är ett bilköp en rejäl kostnad även med en inbytesbil. En bil är förknippad med en rad olika utgifter - skatt, försäkring, drivmedel, reparationer - och kan vi hålla nere inköpskostnader är det bara trevligt. En bra bil kan få kosta, förstås, men inte en stor förmögenhet.

Den bästa och snyggaste bilen

Den bästa och snyggaste bilen är förhoppningsvis den du köper. De bästa garantierna för att du ska bli nöjd med din investering beror förstås på ett par faktorer. Den ena är att du faktiskt vet vad du är ute efter. Kör du mest inom stadens gränser dagligen? Eller är du en långpendlare?

Din fritid, tillbringar du den mest på hemmaplan, eller finns besök på annan ort eller vildmarksutflykter på agendan? Välj inte bil efter vad du tycker är snyggt eller efter vad andra säger utan efter dina egna behov.

Inte heller är andras recensioner av olika bilmärken alltid helt betryggande. Läs på och gör sedan ditt eget val. Inköpet gör du hos en tillförlitlig bilhandlare i Luleå. Du får ett bra urval och finansieringshjälp om du så önskar.

Varför ska jag använda keramiskt lackskydd och till vad?

27 jul 2020

Tycker du att din bil kan få falla ihop ostörd eller är du rädd om den? Vill du att den ska behålla värdet och vara i toppskick? Läs om keramiskt lackskydd här!

För de flesta av oss är vår bil både en nödvändighet och en ägodel som vi använder för nöjes skull. Den tar oss till alla platser vi måste komma till - jobb, barnens förskola och skola, mataffären och allt annat som tillhör vardagen. Den kan också transportera oss till badplatser, semestrar, nöjesfält och restauranger. Den är praktisk och bekväm och rätt använd och servad blir den ett ganska fantastiskt hjälpmedel till vardags och till fest. För en del av oss är den helt nödvändig - alla bor inte i närheten av kollektivtrafik. För att bilen ska få en bra livslängd måste den skötas. Keramiskt lackskydd är ett av de sätt vi kan ta hand om våra bilar!

Vad är keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är en ytbehandling som kan göras för att ge ett starkt skydd till din bil. Det tar ungefär ett dygn att genomföra behandlingen. När du har fått din bil skyddad med keramiskt lackskydd har du fått en bil som plötsligt tål det mesta. Men vad skyddar då keramiskt lackskydd mot? Jo, det skyddar bilen mot vägsalt och smuts, insekter och fågelspillning. Du får också ett bättre skydd mot UV-strålning som annars lätt kan bleka färgen på en bil som står ute. Keramiskt lackskydd står också emot tjära, vatten och föroreningar. I och med att du fått denna behandling gjord behöver du inte tvätta bilen lika ofta och inte heller vaxa och polera den lika regelbundet. Det skyddar dessutom mot oxidation, alltså rost, på vanlig svenska. Vem vill inte ha en bil som rostar mindre?

Hur fungerar en behandling med keramiskt lackskydd?

När du bokar en tid för att få din bil förseglad med keramiskt lackskydd får du räkna med att firman som ska göra jobbet behöver behålla din bil i ungefär 36 timmar. Då kommer skyddet att läggas på bilens samtliga hårda delar - alltså plåt, plast, glas och fälgar. Därefter kan du hämta hem din bil. Du kommer att få med ett intyg om att din bil har genomgått en behandling och det ska du behålla. Det höjer nämligen bilens värde om du tänker sälja den längre fram. Anlita en firma som är seriös och kunnig och din bil kommer att bli mer tålig - och mycket snyggare också! Vi tipsar om denna sajt: https://www.lackskyddöstermalm.se

När den gamla pärlan har gett upp

16 jul 2020

Människor strävar inte alltid efter att ha den senaste modellen. Det är faktiskt sant. Det finns människor därute som kör sina bilar till motorn har spunnit sitt sista varv och tystnat.

För somliga blir det som en kär gammal vän som man vårdar ömt. Gång på gång åker man till verkstaden för att avgasröret har lossnat eller bromsbeläggen måste bytas. Man lägger ner massor av kärlek och pengar på sin gamla bil. En bil som bär på så många minnen. Kanske minns man en kärleksaffär och drive in bio. Eller hundratals körningar med barnen till både dagis, skola och hockeyträningar. För många är en bil inte bara en bil utan en dagbok skapad av minnen. Många skratt och tokiga upptåg som får ägaren att le, känna och återuppleva både lycka och sorg.

Ett sätt att hålla trotjänaren på vägen

En bil av äldre modell kanske man inte vill köpa originaldelar till, men ändå laga så den går ett litet tag till. Då är bilskroten helt perfekt. Där säljer de nämligen begagnade bildelar för en billig peng. Det är lite som att shoppa kläder på second hand. Det är dessutom inte bara billigt utan även bättre för miljön. Många saker går att hitta där. Exempelvis en backspegel, en ruta eller varför inte bra däck och några läckra fälgar. Bra saker som får komma till användning igen. Uttrycket att saker var bättre förr är inte så tokigt när det gäller en del bildelar. De är skapade i robusta material som står emot tidens tand.

Att ge och ta emot

Bilskroten kan som sagt vara en riktig investering när man besöker den på jakt efter delar till bilen. Men den kan också ta emot den egna bilen om den har gjort sitt på vägarna. Ofta är det så att bilen inte går att köra längre, men då hämtar en bärgare bilen och tar med den till bilskroten. Precis som andra bilar har gett den egna bilen längre tid på vägarna så kan den egna bilen nu ge andra bilar samma sak. Man får till och med betalt för vissa bilar beroende på skicket. Det är bara att gå in på internet och söka på bilskrotar på hemorten, exempelvis “bilskrot Trollhättan”, och hitta kontaktinformation. Sedan är det bara att ringa, maila eller åka dit. När man ändå vill tänka miljön, se till att skroten har ett bra miljötänk så blir det ännu bättre.

Vilka faktorer avgör vid ett bilköp?

8 jul 2020

Hur arbetar en bilförsäljare och vad är det kunderna tittar på när de vill köpa en bil? Är det ett skämt att det är färgen på lacken som avgör köpet eller vilka faktorer avgör vid bilköpet?

Det är en klassiskt tes att många väljer bil efter vilken färg det är på lacken, men så länge det inte är några mycket ovanliga färger så kommer lackfärgen långt ner på listan. Tillgänglighet är en primär faktor om det är en begagnad bil som man ska köpa. Det går ju inte att välja en bil som inte finns. Men om man får och kan välja precis vad man vill så är det några faktorer som hamnar högt i prioritet: priset, hur långt bilen gått, hur rymlig bilen är och hur många sittplatser som finns, förbrukning och hur gammal bilen är. Har man väl hittat någon som passar in i ramen för önskemål gällande dessa faktorer så är resten mer detaljer som man använder för jämförelse.

Extrautrustning enligt tycke och smak

Extrautrustning kallas allt som inte ingår i grundutrustningen i en bil. Det kan vara gps, skärmar i baksätet för filmvisning, takräcke, dragkrok med mera. Vilken typ av extrautrustning som kommer med bilen kan också avgöra vilken bil man väljer. Kanske behöver man till exempel en dragkrok för att kunna dra ett släp av något slag och därför kan det vara helt avgörande till att man nekar eller tackar ja till en bil som är till försäljning.

Bra eller dålig bilförsäljare

Om man anser att en bilförsäljare är bra eller dålig kan bero helt från person till person. Men i stort sett så uppskattar säkert alla en bilförsäljare som ser till kundens behov först. Att driva en kund till att köpa en bil som den egentligen inte vill ha, är inte god sälj-anda. Meningen är inte att kunden bara ska gå ut genom dörren och vara nöjd med sitt köp utan även vara nöjd nästa dag och nästa månad. Som bilförsäljare ska man vara påläst och göra sitt bästa för att kunden ska få all information som den vill ha. Säljaren bör hitta en lagom balans mellan att finnas tillgänglig och att låta kunden få tid att tänka och reflektera. Kunden ska kunna känna sig trygg i sitt beslut och nöjda kunder är de som kommer tillbaka igen själva och med släkt och vänner när de vill köpa ny bil.

Sälj din bil till ett bra pris

1 jun 2020

Vill eller behöver du sälja din bil? Då ska du sälja den för ett rättvist marknadsmässigt värde. Undvik att bli lurad och försäkra dig alltid om att du får rätt pris för din bil. Läs mer här!

Karaktären “Barney Stinson” i TV-serien How I Met Your Mother tyckte ofta om att citera sig själv och inte minst med en av hans regler som löd: “Nytt är alltid bättre!”. Men för att ha möjlighet att uppgradera och förnya sig med en ny version måste man ofta göra sig av med föregångaren. Det gäller inte minst bilhandeln och när det kommer till att göra sig av med sin gamla bil för att kunna investera i en ny. Att förnya sig är en naturlig del av livet – ingenting varar för evigt. Men när du bestämt dig för att skaffa en ny bil – eller kanske har du bestämt dig för att inte ha någon bil alls – låt då inte den gamla bilen stå och samla damm i garaget eller stå och rosta på parkeringen.

Ditt skrot är någon annans glädje

Oavsett om det är en risig skrothög du planerar att göra dig av med som du inte kan föreställa dig kan ge någon annan människa någon glädje så kan motsatsen faktiskt garanteras. Det finns till exempel alltid reservdelar som är intressanta för en verkstad eller en återförsäljare. Men i de flesta fall är bilen inte ett hopplöst fall – någon är beredd att ta den under sina vingar. Om nytt alltid är bättre så är din gamla bil någon annan persons nya bil. Ser du hur det hänger ihop? Skrota inte bilen i onödan för att du tror att det är en omständlig process att sälja den. Det är mycket enklare och effektivare än vad du kanske tror, och det finns mycket att tjäna på det.

Hur säljer du din bil?

Det finns många olika sätt att sälja sin bil på. Man kanske säljer den till en vän eller bekant och behöver därför anstränga sig minimalt i försäljningsprocessen. Men kanske säljer du också bilen till ett lägre pris än det marknadsmässiga – ett så kallat kompispris. Eller så slänger du upp en annons på blocket och hoppas på det bästa. Men det kanske tryggaste sättet att sälja bil på, både för din säkerhet kring det administrativa, personliga och det ekonomiska är att sälja bilen till en professionell återförsäljare.

← Äldre inlägg