Blogg

Här i bloggen diskuterar vi allt som har med bilar och motorer att göra. Allt från växellådor till husbilsservice. Vi önskar alla motorentusiaster mycket nöje!

Trafikskolan tar dig säkert i mål

4 jan 2022

Det är en dröm för många att få sitt körkort. Att ta sig dit man vill, när man vill. Med en bra trafikskola är du snart fri att köra vart du vill. Låt dina drömmar visa dig vägen till målet.

Drömmer du om att få köra iväg, att kunna köra dit du känner för att åka, när du vill? Ha oförglömliga semestrar med hjälp av bilen. Idag är det faktiskt många som skaffar kombibil och stannar och sover i den under resan. Att ha körkort är en dröm för många. En dröm man måste kämpa för, men när man nått dit, då är det värt det. Vägen kan vara svår och långt ifrån rak. Men när man nått målet, det är då den riktiga resan börjar. Att kunna köra bil gör det enklare för många. Det kan även innebära fler chanser till jobb, då det för många jobb idag krävs att man har ett körkort.

Trafikskola som stöttar dig

Det är inte lätt att ta körkort. Det handlar inte bara om att man ska kunna köra. För många är själva teorin det svåraste av allt. Men den är viktig att kunna om man ska vistas i trafiken. Egentligen är det bra att det är svårt att ta körkort, för det är ett stort ansvar att framföra ett fordon och det gäller att man vet vad man gör. Med en bra trafikskola får du stöttning och den hjälp du behöver för att ta ditt körkort. Läs mer om trafikskolor på denna webbsida: https://www.klippanstrafikskola.se/

Sälja bil - vad ska man tänka på?

21 dec 2021

Har någon, någonsin, gjort en bra bilaffär? Det är en fråga ställd med glimten i ögat, men faktum är den att få saker tappar så mycket i värde som en ny bil gör. De första meterna du kör med en ny bil kommer att kosta dig många sköna tusenlappar och det är ingen slump att dessa brukar kallas för de dyraste du någonsin kör.

Att köpa - eller sälja - en bil är ett ganska stort beslut och projekt. Vi byter bilar som en följd av att vi exempelvis hamnat i en annan livssituation - fått barn, exempelvis - eller där vi kanske har behov av mer komfort och säkerhet än tidigare. Byten kan även ske som en direkt följd av att man vill bidra till en bättre värld och minska avgaserna - fler väljer idag elbilar - eller att man, helt enkelt, bara vill ha någonting nytt.

Oavsett orsak till varför man vill sälja bil så finns det all anledning att se över tillvägagångssättet. Primärt finns här två stycken vägar att gå - antingen säljer man sin bil privat eller också så säljer man den via en bilhandlare. Vi kan ponera att du ska sälja bil i Uppsala och funderar på hur du ska gå tillväga för att få så mycket pengar som möjligt och samtidigt också en smidigt affär. Här kommer några för- och nackdelar med att sälja privat respektive via en bilhandlare:

Sälja bil privat - fördelar: Den stora fördelen med att sälja privat handlar om att det finns en potential att göra en större vinst. Du sätter priset på din bil och du kan stoiskt vänta ut tid till dess att rätt köpare uppenbarar sig. Lägger du ut bilen på Blocket så får du också en bra exponering då det är en ytterst välbesökt sida. Har du tur så kan du få exakt det pris du begär.

Sälja bil privat - nackdelar: Det finns emellertid ganska många nackdelar med att sälja bilen privat också. Dels så kan man tvingas förnya annonsen ganska frekvent då utbudet är så pass stort att den drunknar i konkurrensen. Man måste ha tålamod: den snabba affären sker sällan privat och utan en massa prutningar. Det senare är också en stor nackdel. Ska du sälja bil i Uppsala på egen hand - var beredd på en massa samtal under hela dygnet och en massa skambud. Tyvärr ser man även att hot förekommer i samband med att en affär ska genomföras. Dessutom så är det du som ska sköta allt pappersarbete som medföljer en bilaffär också - vilket tar lite tid och kräver en del kunskap.

Sälja bil i Uppsala via bilhandlare - fördelar: Säljer man en bil via en bilhandlare så får man den smidigast möjliga affären. Man lämnar in bilen, får den värderad och därefter så får man pengar i fickan direkt. Bilhandlaren säljer sedan bilen vidare efter att den servats och fräschats upp. Du kan även byta in bilen och - med en mellanskillnad betald - åka hem med en ny bil direkt där du även slipper allt krångligt pappersarbete. Mellanskillnaden kan du även erbjudas förmånliga lån för. Det är de stora fördelarna med att sälja bil via bilhandlare: du erbjuds en snabb affär till ett rimligt pris. Naturligtvis finns även en möjlighet att sondera marknaden: var får du bäst pris för din bil? Kolla upp detta innan!

Sälja bil i Uppsala via bilhandlare - nackdelar: Den givna - och egentligen enda - nackdelen handlar om priset. Du kommer att få ett sämre pris än vad du själv räknat med. Bilhandlaren har marginaler och måste köpa in bilar billigare än vad de sedan säljer dem för. Det är liksom hela affärsidéen. Men, priset kommer att vara fullt rimligt och i många fall så handlar det dessutom om att man i slutändan ges ett bättre pris än vad man fått privat (då man tvingats sänka priset man satt för att få bilen såld).

Du kan hitta reservdelar till Volvo på skroten i Stockholm

15 dec 2021

Det är inte alltid du behöver besöka en auktoriserad verkstad för att hitta delar till din Volvo. De kan även finnas på skroten och då kan du fynda reservdelar i närheten av Stockholm.

När en bil har gjort sitt och det är dags att skrota den finns det flera bra alternativ. Du kan lämna in den till en skrot som återanvänder reservdelar till Volvo och på sätt hjälpa andra som har en förkärlek för att köra Volvobilar. På skroten tar man först tillvara på allt som är funktionsdugligt och går att återanvända. Därefter pressas bilen samman till en bit platt metall. Innan du kommer dit för att leta egna reservdelar sorteras alla användbara delar och läggs i en ordning som gör det lätt för dig att hitta precis det du letar efter. Ett jättebra koncept som gynnar såväl bilägare som miljön.

Lämnar du in en Volvo med många bra reservdelar intakta kan det bli fråga om ersättning

Det finns bilskrotar som tar betalt för att ta emot en bil, men det finns även bilskrotar där du kan lämna in bilen och få en liten ersättning om det finns många delar i din bil som går att återanvända. I vissa fall erbjuder man även kostnadsfri hämtning av bilar. I Stockholm finns alla dessa möjligheter, men kommer du med en bil som är helt söndrig och mer eller mindre tom på bra reservdelar, kan det alltså bli fråga om att du får betala för att lämna in den till skroten. Läs mer om reservdelar till Volvo på denna hemsida: https://www.reservdelarstockholm.se/

Glöm inte din årliga bilservice i Göteborg

15 dec 2021

En bil är en stor hjälp för många. Den gör det möjligt att ha just det jobbet man har. För de som bor på landsbygden behövs den för att ta sig någonstans. Så glöm inte din bilservice i Göteborg.

Vi förväntar oss att bilen funkar som den ska. Att den tar en från punkt A till punkt B. Broms, gas, styrning - allt ska funka. Men det är långt ifrån enkelt i en bil. Det är en massa saker som ska funka för att bilen ska gå bra. Delar på bilen som slits varenda gång man kör den. För den som inte kan bilar är det inte så lätt att veta vad som behöver bytas och hur skicket faktiskt är på den. Av den anledningen lämnar man in bilen på bilservice när det behövs. Ofta gör man detta en gång per år då man ser igenom hela bilen. Man kollar så att de olika delarna är i bra skick, samt att det är tillräckligt med vätskor där det behövs.

Mekaniker gör bilservicen

För en del bilar behöver man inte göra en service en gång per år. För andra bilar behöver man göra det oftare, det beror på hur mycket bilen används. Ska man någon gång sälja bilen, kommer värdet vara högre om den årliga servicen har gjorts på den. När man lämnar in bilen på bilservice i Göteborg är det en duktig mekaniker som går igenom den. De kollar noggrant igenom allting i bilen och berättar om de dåliga delarna som behöver åtgärdas.

En laddstolpe till ditt hem i Stockholm

14 dec 2021

Med hjälp av en laddstolpe kommer du kunna ladda din elbil hemma på uppfarten i Stockholm hur enkelt och smidigt som helst. Anlita någon som kan komma och installera laddstolpen åt dig.

Ni har köpt er en elbil. Den kommer spara både pengar åt er och miljöpåverkan. Visserligen kostade bilen lite mer än en annan bil driven av bensin, men det är ju för en god sak. De pengarna kommer ni ändå att spara in på i slutändan. Ni är så glada för er nya bil. Den kommer ni kunna ladda utanför jobbet, både ditt och sambons jobb erbjuder laddstationer och stolpar utanför jobbet. Men det ni däremot saknar är en möjlighet att kunna ladda bilen hemma på uppfarten. Ni behöver köpa en laddstolpe i Stockholm.

En laddstolpe är en bra investering

Ni letar och hittar sedan ett företag som kommer för att installera laddstationen och stolpen åt er. Den placeras perfekt så att ni enkelt kan dra sladden fram till bilen för att ladda upp den. När bilen står still och inte används, ja då åker sladden i så att bilen är fulltankad med el tills nästa gång ni behöver använda bilen. Ni behöver inte själva göra något med laddstolpen, utan det tar företaget hand om. De kommer ut och gör underhåll på den när det behövs och det är dem ni ska kontakta när något är fel eller inte fungerar som det ska med laddstolpen. Laddstolpen är en väl gjord investering. Läs mer om laddstolpen på denna sajt: https://hrbladdstolpar.se/ 

Laddstation för ett företag i tiden

9 dec 2021

Fler skaffar elbilar och laddstationer för att värna om miljön. Det gäller både privatpersoner och företag. Elbilarna visar kunderna att företaget är att räkna med och att de bryr sig.

Bertils taxiföretag blomstrade och kunderna ökade i en fart som han aldrig kunnat drömma om. Företagskunder som kontinuerligt använde företagets tjänster. Pengar fanns för att äntligen kunna uppfylla en dröm. Han skulle ha en bilpark som bestod av endast elbilar.

Han hade studerat olika företag och hittat ett som han bestämt skulle bli företaget som installerade företagets laddstationer. Han tog kontakt och ett besök bokades in.

Äntligen laddstation och elbilar i hans företag

Vid mötet fick han veta att de tog hand om allt från början till slut för att på så vis kunna ge ett bra helhetspris.

Istället för att bara använda dockningsstationerna för sina taxibilar ville Bertil göra mer. I samband med beställningen av laddningsstationen utökade han tjänsten så att personalen som hade elbilar kunde ladda dessa under arbetsdagen. Även kunderna kunde ladda under sina besök. Efter att laddstationerna var installerade fanns teknikerna där för att hjälpa till med service.

Senare när Bertil tittade i backspegeln insåg han att förutom lyckan att kunna använda elbilar i företaget, hade hans företag blivit en attraktiv arbetsplats tack vare laddstationen. Kunderna pratade med vänner och partners som även de ville boka in taxiföretagets tjänster.

För när kunderna använde en miljövänlig taxi skickade de en signal om att även de var intresserade av att värna om miljön. Läs mer om laddstationer på denna webbsida: laddstationföretag.se  

Måla garaget - några tips

6 dec 2021

Dags att måla garaget? I många fall så är detta något som sker i absolut sista stund och detta som en följd av att man som villaägare inte lägger samma fokus på att hålla garaget snyggt på samma sätt som det ordinarie huset. Det är märkligt med tanke på att garaget tar ganska mycket plats och att det genom detta också påverkar intrycket av den ordinarie byggnaden.

Dessa två byggnader hänger ihop - och det bör man även tänka på i samband med att man målar om. Att skapa ett enhetligt intryck är viktigt. Att måla garaget i en annan färg kanske låter effektfullt, men sanningen är den att det ger ett plottrigt intryck och att nästan aldrig skapar det man vill komma åt och uppnå.

Dessutom kan det komma att kräva ett bygglov. Samma regler gäller för garaget som för huset: ska du måla om så krävs det normalt inte ett bygglov - men om det handlar om en radikal förändring av byggnadens karaktär så kan det strida mot den detaljplan som finns. Det bör du således kontrollera: vill du av någon anledning måla ditt garage i en skrikig, mer explosiv färg så bör du kolla vad som gäller med Byggnadsnämnden i den kommun du tillhör.

Tänk även på att det finns professionell hjälp att tillgå. Att måla fasader är krävande och även om det bara handlar om ett garage så kan det ta många sköna timmar från start till mål. Ett råd är att du kontaktar en målare i Stockholm - givet då att du bor i vår huvudstad - och ser över kostnaden för ett sådant projekt. Det kan definitivt vara värt det!

Några steg för att måla garage

Om du skulle ha tid och kraft att på egen hand måla ditt garage så finns det några saker att tänka på. Vi ger dig några enkla tips till ett bättre, mer effektivt och hållbart jobb:

  • Börja med att rengöra träet. Använd målartvätt för utomhusbruk.
  • Slipa och skrapa. Det behöver inte vara trärent, men all löst sittande färg ska vara borta innan du kan måla.
  • Grundmåla. Börja med att grundmåla garaget. Detta för att färgen ska fästa bättre.
  • Torka och måla. Då grundfärgen har torkat så är det dags att måla med den färg du valt. Välj en pensel av en bredare modell - ungefär lika bred som plankorna - och jobba metodiskt runt garaget. Två- tre brädor åt gången brukar vara något som ger bäst resultat - och bäst överblick för dig.
  • Om det krävs - måla ett varv till. Låt färgen torka och kontrollera sedan att det ser bra ut. Det kan behövas ett extra varv, men i de flesta fall så räcker det med att bättra på lite på vissa ställen.

Bilservice i Stockholm

1 dec 2021

Börjar det bli dags att serva bilen? Eller letar ni efter en bra och pålitlig bilverkstad i Stockholm? Det finns flera viktiga faktorer man bör ta hänsyn till när man väljer bilverkstad.

Det är viktigt att man servar bilen när man ska men hur ofta bilservice ska utföras beror på märke och årsmodell. Enklaste sättet att få reda på detta är att titta i den servicebok som hör till bilen. Slarvar man med servicen kan det få till följd att bilens försäkring slutar att gälla, men bilen slits också onödigt mycket och tappar snabbt i värde. Boka därför in en bilservice i god tid så att tidsintervallen inte överskrids, och var noga med att få de stämplar som ska finnas i serviceboken. Många bilverkstäder har ofta särskilda erbjudanden i samband med bilservice, och det kan därför löna sig att kolla runt lite innan man bokar verkstad.

Priserna på bilservice kan variera

Priset på bilservice kan variera mellan olika verkstäder och det kan därför vara en god idé att jämföra priser. Oftast finns det prislistor utlagda på de olika verkstädernas hemsidor. Där kan man också enkelt be om kostnadsförslag och boka tid för bilservice. Men det är viktigt att komma ihåg att det kan tillkomma kostnader om mekanikern skulle hitta fel som måste rättas till. Därför är det viktigt att man också lämnar sitt telefonnummer då man lämnar in bilen. En seriös bilverkstad ringer alltid upp och informerar om extra kostnader innan arbetet utförs och man får då chans att ta ställning till det.

Öva på att skriva teoriprov

30 nov 2021

Knyter det sig i magen av glädje och nervositet? För äntligen ska du påbörja din väg mot körkortet. Din väg mot friheten. Träna, plugga och testa att göra teoriprov så du är väl förberedd.

Det är nog ingen som kommer undan den stress och nervositet vägen till körkortet utsätter en för. Trots att man tycker att man pluggar, pluggar och plugga ännu mer så är det alltför enkelt att svara fel på en fråga. En fråga man så väl kunde, som man svarat på tidigare. Bara det att den var skriven på ett annat sätt. Tråkigt och jobbigt när det händer. För att testa och utmana dig själv lite mer så kan du göra många olika teoriprov. På så sätt får du samma frågor om igen fast de är skrivna på olika sätt. Du förbereder dig själv på vad som kan komma när du ska skriva teoriprov.

Gör teoriprov hemma

Hur skönt är det inte att kunna plugga precis när man vill. Att plugga är inget många tycker är kul. Framförallt inte när det är under bestämda tider. Kan man däremot göra det när man vill, så är chanserna större att lyckas. Sitter du och väntar på en vän och känner att nu hade det varit perfekt att läsa teori? Upp med telefonen och läs den där. För med rätt körkortshjälp kommer du ha tillgång till att plugga och skriva teori avsett du är hemma eller ute. Du behöver inte heller några stora tunga böcker för det utan har allting samlat på din mobil, surfplatta eller dator.

Testa olika teoriprov

Om man vill skippa att köpa teoriböckerna och istället använda sig av exempelvis en app så finns det väldigt bra alternativ att tillgå. Kolla bara så att de är uppdaterade och har de nya frågorna i appen. Vägen till ditt körkort kan bli enklare på det viset. Du pluggar när du vill och kan få flera tusen olika frågor gällande körkortet. Du kan även testa dig på att skriva teoriprov och köra “svara på körkortsfrågor”. Det finns olika tester och du kan välja vilken inriktning det ska vara på frågorna. Visst kostar en seriös sida lite, men det är en liten summa jämfört med vad böckerna hade kostat. Vägen till körkortet är inte alltid lätt, men du kommer iallafall att nå ditt mål. Med hårt pluggande och bra hjälp är du där snabbare än du kan tänka dig.

Flyttstädning av garage

24 nov 2021

När man skall flyttstäda måste man vara mycket noggrann. Om man missar något kan man bli skyldig att betala för att en städfirma som gör jobbet ordentligt. Alla utrymmen skall städas och göras i ordning och man får inte glömma platser såsom garage, förråd, balkong och trädgård.

Det är mycket att tänka på i och med en flytt. Därför kan det vara värt att ta hjälp av flytthjälp och flyttstäd. Det gör att du kan koncentrera dig på att vara spindeln i nätet och får flytten att flyta på smidigt.

Förberedelser inför flyttstädning

Innan du börjar städa måste du packa ner alla dina saker och tömma garaget. Om du har mycket saker kan det vara ide att rensa. Många har loppisar i anslutning till att de flyttar. Just garage är en sådan plats där det lätt samlas mycket prylar och saker som ingen använder.

Se till att du har alla rengöringsmedel och verktyg som du behöver för att städa. Sådant som är bra att ha är hink, trasor, lämpliga rengöringsmedel, mopp, dammsugare och kvast. Ta på dig oömma kläder då ställen som garaget kan vara ordentligt smutsigt.

Städa garaget

Städa uppifrån och ner. Börja med att torka av alla hyllor och arbetsytor i garaget. Finns det fönster så skall du putsa och göra rent dom. Om du har en industridammsugare så kan du köra med den direkt. Annars så är det bra att sopa av innan du börjar dammsuga. Många garage har en golvbrunn, även den måste rengöras här. Avsluta med att torka eller skölja av golvet.

Annat att tänka på inför flytt

Det är viktigt att du börjar planera i god tid innan du flyttar. Att flytta är ofta en stor omställning med många olika delmoment. Förutom alla städning så finns det annat som man måste tänka på när man skall flytta. Adressändring och anmälan till Skatteverket om flytt är två sådan saker. Du kan behöva omförhandla avtal såsom el, internet och värme lite beroende på vart du skall flytta. Om du har barn så kan du behöva anmäla dina barn till den nya skolan.

Flytta i Stockholm

Prisvärd flyttstädning i Stockholm är lätt att hitta. Det finns flera internetbaserade offerttjänster som gör att man kan få fram flera olika alternativ helt kostnadsfritt. Du kan alltid be om referenser från gamla kunder om du känner dig osäker. Vi hoppas din flytt går smidigt och att du snart är hemmastadd i din nya bostad!

Behöver du hjälp med flyttstädningen? Besök stockholmflyttstädning.nu

Skrota bilen på rätt sätt i Stockholm

18 nov 2021

Parkera skrotbilen på gården i Stockholm i stället för att skrota den är ingen bra idé. När den rostar kan den börja läcka vätskor som rinner ner till grundvattnet. Vad gör skroten annorlunda?

Ställa den på gården var precis vad Anders hade tänkt men blev tillrättavisad av frun Monica. Hon babblade på om miljön och sade att skrotfirman kunde komma och hämta bilen. Vilket visade sig stämma och var anledningen till att han gav med sig och lät henne ringa.

Dagen därpå kom de och hämtade fordonet. Anders lämnade med registreringsbevisets gula del. Den behövde de när bilen ska avregistreras. Han får istället ett mottagningsbevis.

Företag i Stockholm kan skrota bilen miljövänligt

Bilen plockas isär och man tar tillvara de delar som kan återanvändas. De hamnar på en plats där man kan hämta delar för att reparera andra bilar. Vätskor som drivmedel och olja avlägsnas för att inte läcka ut på marken och ner i jorden.

När vätskor, krockkudde och annat är bortplockat pressas bilen ihop. De olika metallerna sorteras då bilen slås i bitar. Även de kan säljas för att återanvändas. Hela processen sker under noga kontroll. Allt för att försäkra sig om att demonteringen sker miljövänligt.

När bilen forslades iväg stod Anders och funderade på allt han fått veta om skroten. Han kände sig riktigt nöjd med sitt beslut om att låta bilen hämtas. Nåja, hans fru hade beslutat. Men den detaljen skulle han hoppa över när han berättade om händelsen för grabbarna på jobbet under förmiddagsfikat dagen därpå. Läs mer om bilskroten på denna webbsida:https://www.skrotabilenstockholm.eu/ 

Att sälja husvagn ska vara enkelt

12 nov 2021

Om du ska sälja din husvagn vill du givetvis att det ska gå smidigt och snabbt utan krångel. En god idé är att du kontaktar en firma som är specialister på att köpa och sälja husvagnar.

Det finns många husvagnar som säljs av olika anledningar. En husvagn är praktisk om du till exempel reser med små barn. Det ger stor frihet att dra dit ni vill och det är ganska stort utrymme i en husvagn. Familjen kanske växer och det blir då nödvändigt att skaffa en större husvagn. Då behöver du sälja din nuvarande husvagn för att kunna investera i en ny. Du kanske vill sälja din husvagn för att iställer köpa en husbil. Anledningarna till att sälja en husvagn varierar och det kan vara svårt att veta hur man säljer sin husvagn på bästa sätt.

Det kan kännas jobbigt att sälja en husvagn

En husvagn blir med tiden som ett extra hem, och behöver du sälja den kan det kännas lite olustigt. Du har inrett din husvagn efter tycke och smak och den kanske har gett dig många fina reseminnen. När det är dags för dig att sälja husvagnen är det viktigt att du känner dig trygg och att försäljningen blir enkel. Ta kontakt med en firma som dagligen köper och säljer husvagnar så kan du känna dig trygg. Du kan ofta sälja din husvagn i det skick den är utan att behöva laga och städa den innan. En proffsig firma gör det enkelt att sälja husvagn. Läs mer om försäljning av husvagnar på denna hemsida: säljahusvagn.se 

Bränn inte bilen – skrota den hel i Stockholm

25 okt 2021

Visste du att det gratis att skrota en bil i Stockholm bara den är komplett? En utbränd bil kostar däremot 500 spänn att skrota. Tänk efter före och kör bilen direkt till skroten istället.

Det kan finnas en hel rad möjliga anledningar till varför du behöver skrota bilen i Stockholm. Förhoppningsvis har den inte varit med om något olagligt, även om det ju faktiskt kan vara precis därför. Oavsett varför kärran ska till skroten tjänar du i alla fall pengar på att låta bli att bränna den. Att det är gratis att skrota kompletta bilar i Stockholm är det inte många som vet, och kanske är det därför en del väljer att bränna ut bilen istället för att bara be om bogsering till bilskroten. De tror att det är en billig lösning på problemet. Fel, fel, fel, som Brasse skulle ha sagt. Brassa inte på bilen. Det kommer blir dyrare.

Skrota bilen med ryggen fri

Med stor sannolikhet kommer det nämligen finnas sätt att identifiera både bilen och dess ägare även efter elden brunnit ut. Då åker du inte bara på kostnaden att skrota den bränd (500 spänn), utan även böter och lagföring för själva bilbranden. Det är betydligt enklare, och alltså även billigare, att be en kompis om bärgning till skroten. Kostar ingenting, så länge som bilen väger mindre än 3 500 kg. Det finns en vägstation med våg för fordon på vägen till Uppsala om du är osäker. Men strunta i att bränna den. Läs mer om bilskrot på denna webbsida: https://www.skrotabilen.nu/ 

Kör tryggt med mopedutbildning i Stockholm

17 sep 2021

Det är en dröm för många tonåringar att ha lite frihet. Att kunna ta sig själv till vännerna eller köra till skolan. Mopedutbildning i Stockholm ger din tonåring möjlighet till just det.

Att erbjuda sina barn det bästa världen har att ge är något alla föräldrar vill. Från att barnen är små knoddar, som är beroende av sina föräldrar, till åldern då de tycker att man bara är pinsam. Precis som vännerna vill de ha möjligheten att ta sig dit de vill, när de vill. Med en moped har de möjlighet att åka dit de vill.

De kan ta sig till och från skolan eller fritidsaktiviteten själv. Det ger barnet mer frihet. Det ger även föräldrarna frihet eftersom de kanske inte hänger med i tempot med att hämta och lämna. Förutom det är det även lättare att få vänner då det brukar bildas små mopedgäng.

Mopedutbildning där du får lära dig allt

För att få köra en så kallad EU-moped behöver man ett körkort. Precis som med körkort behöver man ett körtillstånd. Och såklart, det viktigaste av allt, en bra körskola som kan hjälpa en att ta sin mopedutbildning i Stockholm. Medan du tar mopedkort kommer du få både teoretiska och praktiska delar.

Det kommer vara en minst tolv timmar lång utbildning. Det är mycket att kunna i trafiken och det gäller att alla tar sitt ansvar. Se till att du lär dig lagar och regler i trafiken väl. På moped är man dessutom ganska utsatt som trafikant.

Investera i rätt lastväxlarflak

5 jul 2021

Har du en verksamhet som kör gods, transporterar större saker eller som dagligen fraktar olika föremål med lastbil? Har du i så fall rätt lastväxlarflak? Frågan är relevant sett till att många idag väljer rena standardlösningar som egentligen inte alls passar för den egna verksamheten. Genom rätt lastväxlarflak så kan man som företag nå nya höjder.

Det finns möjligheter att skräddarsy storlek, material och färger på lastväxlarflak. Något som också innebär enorma mervärden för företag. Om exempelvis ett företag inom byggbranschen hela tiden transporterar samma typer av maskiner - och samma volymer av exempelvis byggskrot och avfall - så finns det ett värde i att ha lastväxlarflak som fullt ut är anpassade för detta.

Det ger en effektivare verksamhet där ledtiderna kan reduceras och där man kan spara in på många onödiga resor - något som även gör gott för miljön genom att avgaser och utsläpp minskas. Det finns definitivt värden i att se över dessa möjligheter och hitta en tillverkare av mer skräddarsydda lastväxlarflak.

Välj rätt leverantör och tillverkare

Det man bör tänka på när man väljer tillverkare är att hitta en sådan som fullt ut kan förstå vilka behov man har. Alla företag har olika behov, krav och önskemål. Dialogen och kommunikationen är därför avgörande. Se till att boka in ett möte och sätt er ned i lugn och ro och gå igenom dels vad du söker efter - och dels vad företaget kan producera.

En annan viktig detalj i detta är ganska naturlig: hur ser erfarenheten ut? Kort sagt - och som med mycket annat - så kommer du att göra bäst i att kontakta referenser. Vilka företag har tidigare anlitat tillverkaren? Hur pass nöjda är de med sina lastväxlarflak? Ett råd i detta är att försöka gå längre bak i tiden. Ett lastväxlarflak är en investering som ska hålla i många år. Ju längre tillbaka du kan få gällande dina referenser, desto bättre är det.

Den personliga kontakten är även den viktig. Du kommer säkerligen att behöva ha ett mer långsiktigt samarbete och du vill av den anledningen bygga upp en bra relation. Lita därför även på din egen magkänsla. Tänk även på att priset är varierande för lastväxlarflak och försök att ta in så många offerter som möjligt innan du bestämmer dig.

Med rätt lastväxlarflak kan du ta din verksamhet till nästa nivå. Där finns bara fördelar. Hittar du en tillverkare så är det egentligen bara du själv som sätter gränserna: rent logistiskt så har du löst upp alla knutar som finns.

← Äldre inlägg