Blogg

Här i bloggen diskuterar vi allt som har med bilar och motorer att göra. Allt från växellådor till husbilsservice. Vi önskar alla motorentusiaster mycket nöje!

Kör tryggt med mopedutbildning i Stockholm

17 sep 2021

Det är en dröm för många tonåringar att ha lite frihet. Att kunna ta sig själv till vännerna eller köra till skolan. Mopedutbildning i Stockholm ger din tonåring möjlighet till just det.

Att erbjuda sina barn det bästa världen har att ge är något alla föräldrar vill. Från att barnen är små knoddar, som är beroende av sina föräldrar, till åldern då de tycker att man bara är pinsam. Precis som vännerna vill de ha möjligheten att ta sig dit de vill, när de vill. Med en moped har de möjlighet att åka dit de vill.

De kan ta sig till och från skolan eller fritidsaktiviteten själv. Det ger barnet mer frihet. Det ger även föräldrarna frihet eftersom de kanske inte hänger med i tempot med att hämta och lämna. Förutom det är det även lättare att få vänner då det brukar bildas små mopedgäng.

Mopedutbildning där du får lära dig allt

För att få köra en så kallad EU-moped behöver man ett körkort. Precis som med körkort behöver man ett körtillstånd. Och såklart, det viktigaste av allt, en bra körskola som kan hjälpa en att ta sin mopedutbildning i Stockholm. Medan du tar mopedkort kommer du få både teoretiska och praktiska delar.

Det kommer vara en minst tolv timmar lång utbildning. Det är mycket att kunna i trafiken och det gäller att alla tar sitt ansvar. Se till att du lär dig lagar och regler i trafiken väl. På moped är man dessutom ganska utsatt som trafikant.

Investera i rätt lastväxlarflak

5 jul 2021

Har du en verksamhet som kör gods, transporterar större saker eller som dagligen fraktar olika föremål med lastbil? Har du i så fall rätt lastväxlarflak? Frågan är relevant sett till att många idag väljer rena standardlösningar som egentligen inte alls passar för den egna verksamheten. Genom rätt lastväxlarflak så kan man som företag nå nya höjder.

Det finns möjligheter att skräddarsy storlek, material och färger på lastväxlarflak. Något som också innebär enorma mervärden för företag. Om exempelvis ett företag inom byggbranschen hela tiden transporterar samma typer av maskiner - och samma volymer av exempelvis byggskrot och avfall - så finns det ett värde i att ha lastväxlarflak som fullt ut är anpassade för detta.

Det ger en effektivare verksamhet där ledtiderna kan reduceras och där man kan spara in på många onödiga resor - något som även gör gott för miljön genom att avgaser och utsläpp minskas. Det finns definitivt värden i att se över dessa möjligheter och hitta en tillverkare av mer skräddarsydda lastväxlarflak.

Välj rätt leverantör och tillverkare

Det man bör tänka på när man väljer tillverkare är att hitta en sådan som fullt ut kan förstå vilka behov man har. Alla företag har olika behov, krav och önskemål. Dialogen och kommunikationen är därför avgörande. Se till att boka in ett möte och sätt er ned i lugn och ro och gå igenom dels vad du söker efter - och dels vad företaget kan producera.

En annan viktig detalj i detta är ganska naturlig: hur ser erfarenheten ut? Kort sagt - och som med mycket annat - så kommer du att göra bäst i att kontakta referenser. Vilka företag har tidigare anlitat tillverkaren? Hur pass nöjda är de med sina lastväxlarflak? Ett råd i detta är att försöka gå längre bak i tiden. Ett lastväxlarflak är en investering som ska hålla i många år. Ju längre tillbaka du kan få gällande dina referenser, desto bättre är det.

Den personliga kontakten är även den viktig. Du kommer säkerligen att behöva ha ett mer långsiktigt samarbete och du vill av den anledningen bygga upp en bra relation. Lita därför även på din egen magkänsla. Tänk även på att priset är varierande för lastväxlarflak och försök att ta in så många offerter som möjligt innan du bestämmer dig.

Med rätt lastväxlarflak kan du ta din verksamhet till nästa nivå. Där finns bara fördelar. Hittar du en tillverkare så är det egentligen bara du själv som sätter gränserna: rent logistiskt så har du löst upp alla knutar som finns.

Ensam är inte alltid stark

9 maj 2021

Ensam är stark är ett citat man fått höra många gånger. Men långt ifrån alltid stämmer det. Vid många fall är det enda rätta att be om hjälp, som problem med bilen. En mekaniker bör fixa det.

Problem med bilen slår alltid fel till. När man som mest behöver den, då kommer det något problem. De säger att problem är till för att lösas, och visst är de det. Men det är otroligt tråkigt att ha problem. Bilen är dessutom ett måste för många människor, och man vet sedan innan att det lätt blir en dyr kostnad att laga problemet. Har man kontakt med en bra bilverkstad i Sigtuna eller den stad man bor i, kan man ibland få dela upp kostnaden. Det är inte alla som har en stor summa att lägga direkt, då kan det vara ett väldigt bra alternativ.

Lokaliserar och löser problemen

I Sverige är det lag på att bilar som vistas i trafiken ska vara försäkrade. Försäkringen är väldigt viktig, om man får problem med bilen kan mycket täckas av försäkringen. Därför ska man inte snåla med den, för man vet aldrig när och om olyckan är framme. Behöver bilen in till bilverkstad så behöver man inte veta var problemet är. Vet man inte det så hittar mekanikerna det. De är proffs på just bilar och vet var de ska leta efter problemen. Många gånger erbjuder de en snabb och trygg service. Allt för att det ska underlättas för dig.

Körkortet ger frihet

30 apr 2021

Längtar du efter att få testa dina vingar? Börja leva ditt liv utan en massa begränsningar. Det första du behöver göra är att bestämma dig, samt komma fram till hur du vill leva ditt liv.

Dagen man drömt om så länge, äntligen är den här. Trots den unga åldern är livet välplanerat. Med körkortet i handen kommer det äntligen att lyckas. Redan som barn hade man en dröm, en dröm om att bo i sitt rullande hem på hjul. Besöka land till land, följa efter fåglarna som flyger till de varmare länderna. I bilen ska allt finnas, kyl, frys, säng, toalett och även dusch. Förhoppningsvis går det även att stanna och låna dusch och toalett ibland. Planen är sen långt tillbaka. Med ett arbete över internet kommer man att ha råd att leva ut drömmen. Pengar är sparade sen långt tillbaka för att kunna skapa hemmet. Nu måste man bara ta körkortet så man äntligen kan börja.

Fullfölj drömmen

Det enda som fattas är körkortet. Utan körkortet spelar det ingen roll att man har en fin skåpbil med allt som behövs för att börja sitt liv. Man är fast. Som tur är har man bokat in en intensivkurs för körkort. Med den kommer det snart att vara i händerna. Sen är man fri, fri att äntligen testa sina vingar. Uppleva land till land. Vakna med solen som stiger över havet. Så Sverige, vi ses igen men nu åker det rullande hemmet iväg. Vi tänkte att Grekland känns som ett bra första land.

Metaller i ny skepnad

17 feb 2021

Metallskrot är en stor och användbar källa till nya produkter. Det finns inget som någonsin blir gammalt med metall och det är ämnen som går att använda om och om igen i olika skepnader.

Det är lätt att förstå varför metaller har blivit så populärt att använda sig av. Metaller går att smälta ner och skapa om i all evighet. En del metaller går också att sammanfoga och forma till precis vad man vill. Vissa är hårda, ändra något mjukare. Med hjälp av metaller har människan under lång tid kunnat göra vapen, hushållsartiklar och smycken. För funktionens och hållbarhetens skull har man även börjat använda sig av metaller i fordon och byggnader.

Tittar man på ett fordon av idag så kan man verkligen se hur metall kan formas precis som man vill och också behandlas med färg och rostskyddsmedel.

Ädelt eller till bruksföremål

Inom området metaller finns det de som kallas för de ädla metallerna. Det är de metaller som är svåra att få tag i och som därmed värderas till ett högre pris. Två exempel på ädla metaller är guld och silver, som också är vackra i färgen. Men alla metaller har ett värde, även om det är ett skrotvärde i vissa fall. På grund av det har det bildats en väl fungerande återvinningsbransch, där de som gör dig av med metaller till och med kan tjäna pengar på det. Det finns också de som gjort det till sitt yrke att samla och sälja metaller. Mer info om bilskrotar hittar du på denna sida: skrotvästerås.se

Låt en däckverkstad ta hand om dina däck

27 dec 2020

Att däcken sköts rätt är viktigt. Många av oss kan byta däcken själva, men när det kommer till andra saker som att byta däcken till nya fälgar krävs det erfarenhet och hjälp av en maskin.

Är det dags för däckbyte? Du kanske bara behöver nya däck men ska använda dina gamla fälgar. Hitta däckverkstad som kan hjälpa dig med det passar isåfall utmärkt. De som jobbar på däckverkstad är kunniga inom däck. De kan bra mycket mer än att bara byta fälgar. Har du problem med ett litet pyshål är även detta något de kan fixa. De kan balansera däcken och se till att däcken är i bra skick. Behöver man byta däck inför säsongsbyte bör man vara ute i god tid då det ofta är mycket folk som har samma planer under den tiden. Hur lång tid de olika sakerna tar beror på vad som ska göras. Man kan vänta på verkstaden medan de tar hand om däcken.

Köp däck via däckverkstad

Det är en djungel av olika märken och modeller. Det kan därför vara svårt att veta vad man ska ha. Som tur är kan man få hjälp med även det. En däckverkstad kan hjälpa dig med vilka däck som passar din bil. De kan även hjälpa till att ta hem däcken om de inte redan har dem hemma. Det finns även däckverkstäder som erbjuder förvaring av däcken. Detta brukar de kalla däckhotell. Ifall detta är något du är intresserad av, kontrollera då med verkstaden att de erbjuder denna tjänst.

Bil och hus i ett

21 dec 2020

Vad ska man tänka på när man ska sälja ett större fordon som en husbil? Skiljer det sig mot att sälja någon annan typ av bil? Här kommer tips på hur du får ut det mesta när du ska sälja din husbil.

En husbil är ett hus och en bil i ett. Det gör att sälja husbil blir som ett mellanting av att sälja ett hus och sälja en bil. Man bör lägga in tankarna i två olika fack: vad som lockar en köpare av ett fordon och vad som lockar en köpare av en bostad. När det gäller fordon så är det viktigt att följa allt det som har med fordonsbiten att göra. Att husbilen är besiktigad, servad och har alla funktioner fungerande både gällande motor och övrigt.

Knepet att baka kanelbullar

Ett gammalt knep när en bostad ska säljas är att baka kanelbullar. Det tar bort eventuell dålig lukt och gör att köpare tycker det känns mysigt. Men det finns mer grundläggande saker som kan locka en köpare av en husbil än kanelbulledoft. Antal sovplatser brukar vara viktiga. Men även att alla nödvändiga eller extra funktioner finns och fungerar. Som att det går att duscha och gå på toaletten och att möjlighet till matlagning samt förvaring av mat i kylskåp och frysfack finns. Det ska finnas möjlighet att sitta vid ett bord och äta. Är det något som fattas eller som ser slitet ut, så lägg gärna lite extra krut på renovering där.

Att köpa en ny bil

16 dec 2020

De flesta köper inte bil varje månad, eller ens varje år. Det är en stor affär och det brukar generera många frågor. Det är viktigt att känna sig bekväm som bilköpare. Välj din nya bil med omsorg.

För de allra flesta av oss är bilen en ren nödvändighet. Utan dess hjälp blir livet alltför komplicerat. Vi behöver ta oss till arbetet. Vi behöver handla mat och få hem ett antal tunga kassar. Vi behöver ta oss till eventuella barns aktiviteter. Vi vill hälsa på föräldrar och övrig släkt och vänner.

Med andra ord är det viktigt inte bara att äga och köra en bil utan att bilen också fungerar bra. Alla modeller fungerar inte likadant och det som passar en barnfamilj är inte nödvändigtvis rätt för en ensamstående. I större städer fungerar vissa modeller bättre, långt ute i skogen andra.

En begagnad bil är ett attraktivt alternativ

Att köpa en begagnad bil är oftast att föredra. Det finns flera rimliga skäl till detta och det första är kostnaden.

Det är ett känt faktum att värdeminskningen på ett nytt fordon är förfärande. Visst kan det vara roligt och en speciell känsla att handla nytt, men det är definitivt inte ett smart drag rent ekonomiskt. En begagnad bil är oftast mer korrekt prissatt.

Att handla en begagnad bil från en seriös bilhandlare är alltså en god idé. Du får ett rimligt pris och du slipper åka runt och leta bil hos privatpersoner. Och bilen är servad och genomgången! Läs mer om bilhandlare på denna hemsida: https://www.bilhandlareörebro.se

En enkel lösning vid bilförsäljning

10 dec 2020

Alla som provat ryser vid tanken på att sälja bilen. Besvara tusen frågor, skicka fler bilder, vänta på köpare som inte kommer eller kommer tidigt. Att anlita en firma är bra mycket bättre.

Många gånger kan tanken kännas lockande. Sälja bilen själv och ha kontroll över processen och inte minst priset. I tanken ser man artiga och längtande köpare prydligt uppradade i kö vid tomtgränsen. Deras ögon glänser av förväntan och kommer att tåras när personen först i kön slår till.

Stämmer denna vackra bild? Tja….kanske inte alltid. Du kommer att få ett antal frågor om bilen. Finns det en prick i lacken längst ner bredvid nummerskylten? Det är ju inte bra, dra av en tusenlapp. Kan du skicka tio bilder till förutom de tio du redan lagt upp i annonsen? Och inte behöver du väl ta trettio för bilen utan tolv räcker säkert?

Spara arbete och bekymmer

Nej, bara nej. Ta och bespara dig bekymmer och tid. Låt proffsen handskas med intressenter och med att göra din bil iordning för försäljning. Du kan få en lätt resa genom att lämna försäljningen till en bilfirma. När du säljer bilen till ett företag gör du saken på det enkla sättet.

Vad händer då när du säljer din bil till en bilfirma? Du får en seriös köpare. Du får en rimlig värdering och du får garanterat pengar på kontot. Det blir inget krångel vid ägarbytet. Du behöver inte passa spekulanters tider och du slipper alla bekymmer. Läs vidare om hur du kan sälja bilen smidigast på denna hemsida: https://www.viköperdinbilhelsingborg.se

Att bli av med skrotbilen

6 dec 2020

Det är inte enkelt när det är svårt. Däremot är det enkelt att ha en avställd bil stående. Jobbet med att fixa och sälja den verkar ofta oöverstigligt. Frågan är hur attraktiv din bil är för en köpare?

Vi känner alla till hur det kan bli. Med åren brukar många svenska bostäder förvandlas till någon typ av bilkyrkogårdar. På landet brukar ofta en betydande del av tomtarealen upptas av bilar i milt uttryckt varierande skick. Alltifrån halvdana till rena vrak. Trenden fortsätter långt in i småbyarna där villatomterna inte sällan hyser tre till fyra bilar. de används aldrig, för de kan inte användas. De fungerar inte, de är avställda. De tar med andra ord bara upp yta, ser fula ut och i värsta fall kostar de även pengar. Många står där för att ägaren är optimist och hoppas på att de ska kunna nyttjas som reservdelsbilar. För det mesta blir det inte så.

Hur är det då med säljbarheten?

Det kan fungera bra att sälja en avställd bil. Den kanske fungerar, den är enbart avställd för att den inte används. En köpare kan vara ute efter just den modellen och gladeligen köpa den. En försäljning kan fungera för vissa, men inte för alla. Letar du enkla lösningar? Är du trött på att ha din tomtyta täckt av trista gamla bilar som blivit kvarlämnade av slentrian eller nödvändighet? Blänger grannen på ditt hem för att det ser ut som ett skrotupplag? Sälj då de gamla bilarna till ett företag som specialiserar sig på just avställda fordon.

Säkerhet med riskettan

21 nov 2020

När du ska ta körkort finns många olika teoridelar och riskettan är en av dem. Riskettan går lite hand i hand med halkbanan. Dessa två görs ofta nära inpå varandra och lär dig om säkerhet.

Under riskettan går ni igenom olika saker som man inte får göra i trafiken. Detta pågår i några timmar och ni kommer även få se en hel del olika filmer. Riskettan är en obligatorisk teoridel som måste genomföras för att få lov att ta sitt körkort. Körkortet består av mer än bara körning. Faktum är att det nästan är mer teori. Denna kan till och med tyckas vara svårare än själva körningen. Plugga därför hårt, det lönar sig.

Regler vid körning

Riskettan är en teoretisk utbildning där du får lära dig om riskbeteenden i trafiken. De fokuserar bland annat på hur alkohol påverkar din körning och om du har samma reaktionsförmåga när du är trött. Du kommer att få lära dig mycket om vad som kan hända om du sätter dig bakom ratten med alkohol i kroppen. De kommer även att gå igenom vad som händer om du skulle göra det och något händer eller om du blir stoppad. Under riskettan ser du även olika filmer som visar vad som kan hända. De går igenom vad lagar säger, t.ex. huruvida du får lov att ta en berusad persons bilnycklar. Att vara vaksam och noggrant hänga med på detta är viktigt. Det är något som bör tas på största allvar, både för din egen och dina medtrafikanters skull.

Inga förkunskaper krävs

När du ska vara med på riskettan behöver du inte ha någon förkunskap om ämnet. Du kommer få lära dig allt du behöver veta under teorin. Var med och lyssna och för diskussion. Denna kommer genomföras av personalen från körskolan eller trafikverket. Följ med noga på lektionen, att ha körkort är ett stort ansvar. Du ska på bästa möjliga sätt se till att du inte skapar någon fara för dig eller dina medtrafikanter, givetvis gäller det även fotgängare och cyklister. Riskettan utförs på körskolan, gör du allt privat kan du välja vilken körskola du vill. Det finns många olika körskolor att välja mellan och alla tar olika priser. De flesta brukar skriva en prislista på deras hemsida, annars kan du alltid ringa och kolla. Har du kommit så långt som till riskettan är du mer eller mindre redo för körkort. Bli en bra medtrafikant och följ alla regler och lagar.

Var snäll mot bilen och miljön

8 okt 2020

Börjar din bil se riktigt smutsig ut? Då är det nog hög tid för en ordentlig tvätt av den. Här får du en enkel steg för steg-guide hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

Först och främst, om du tänker tvätta din bil på egen hand, välj då platsen för detta med omtanke. Det finns inget förbud mot att man gör det på sin egen tomt, men däremot finns det lagar som reglerar vilket vatten man får släppa ut i naturen. På bilen fastnar föroreningar och miljöfarliga ämnen. Dessa partiklar och ämnen följer med vattnet som man tvättar bilen med och rinner av bilen och vidare ut på din tomt och naturen. Detta miljöfarliga och förorenade vatten räknas faktiskt som olagligt utsläpp.

Så tänker du tvätta bilen på egen hand, fixa det i en gör det själv-hall. Där finns oljeavskiljare och utrustning som renar vattnet. Då slipper du tänka på lagar och regler.

Steg för steg

När du väl tagit dig till en tvätthall är det bara att sätta igång. Först ska du lägga på avfettningsmedel. Gör det när bilen är torr och börja nedifrån. Lägg dock inte på medlet på plastdelar eller på en varm motorhuv. När avfettningsmedlet fått verka i fem minuter spolar du sedan av bilen med vatten. Spola uppifrån och ner och gärna med en högtryckstvätt.

Sedan är det dags att fylla en hink med lagom varmt vatten. Däri har du i bilschampo. Hur mycket du ska ha i kan du läsa på schampoflaskan. Dränk sedan en ren tvättsvamp i hinken och använd den för att schamponera hela bilen. Följ bilens linjer när du sveper svampen över den. Sedan är det bara att spola av hela bilen uppifrån och ner.

Enkelt och enklare

När hela bilen är avspolad är det dags att torka den. Använd då ett syntet- eller sämskskinn. Även denna gång ska du jobba uppifrån och ned. Sedan är det klart! Busenkelt och miljövänligt i tvätthallen.

Visst lät det enkelt att tvätta bilen själv? Men om du känner att du vill göra det ännu enklare och letar efter en automatisk biltvätt i Helsingborg, ja då kan du vara lugn – för det finns det nämligen. Oavsett om du väljer en automattvätt eller att göra det själv, så kommer din bil att vara dig tacksam. Även miljön kommer att vara tacksam att du tog dig till en biltvätt.

Identifiera kundens behov

24 sep 2020

Som bilhandlare är det viktigt att se till kundens behov långsiktigt. Men vilka frågor bör man ställa till en kund? Vilka erbjudanden om tjänster kan vara intressanta då en kund köper ny bil?

Som säljare av alla slag är det viktigt att man tar reda på vad kundens behov är. Oftast säljer man inte en produkt eller tjänst utan flera. Eller så finns det olika extra val som man kan göra i samband med köpet. Ett bilköp är ett sådant tillfälle då kunden ska passas ihop med rätt bil. Men det som är rätt bil vid ett tillfälle i kundens liv kan vara fel vid ett annat. Därför bör man som en bilhandlare i Karlstad kunna ta reda på det som kanske inte ens kunden själv tänker på.

Ibland tänker man mer med ögonen eller hjärtat än med klokskapen. Något som man ofta ångrar ganska snart efter ett köp. Eftersom bilen är ett innehav som brukar vara en dyr investering så är det viktigt att man blir nöjd under hela ägandet. Inte bara i några dagar eller veckor. Som kund är det därför viktigt att man tar till sig alla råd som man kan få vid bilköpet.

Inte bara ett fordon

En bil är mycket mer än ett verktyg för att ta oss från en plats till en annan. Även om man bortser från statussymbol och liknande så finns det mycket mer att ta hänsyn till. Ska bilen användas som tjänstebil så brukar företaget ha starka åsikter om vilket budskap som bilen sänder ut. Men även som privatperson så kan det exempelvis finnas ett flertal olika kriterier som bilen ska passa i.

Bilförsäljare bör därför ställa frågor som hur stor familjen är, om det finns husdjur, om man ska dra tunga släp och om man kommer köra långa sträckor eller på gropiga skogsvägar. Det ger extra information om vilken bil som kan passa kunden.

För rätt person

Det kan vara svårt att se på en person hur exempelvis finansieringsbehoven ser ut. Därför bör man alltid som säljare berätta om alla tjänster som man kan erbjuda. Exempelvis lån, försäkringar, inbytesbil med mera. Skillnaden mellan bilar hos olika bilhandlare kan vara mindre viktiga än de tjänster som man kan erbjuda. Och känner man sig väl omhändertagen som kund så kan det i sig skapa ett mervärde. Det blir dit man går igen vid nästa bilköp eller det man rekommenderar vännerna.

Konsten att köpa bil

23 sep 2020

Som en färgglad djungel är det när man ska försöka hitta en ny bil att köpa. Men för att hitta en bil som passar så är det viktigt att ta hänsyn till alla fakta som man kan läsa i bilannonserna.

När man går in och tittar på bilannonser så finns det en mängd olika förkortningar och ord som kanske inte alla känner till. Men fast många av dem kanske inte spelar så stor roll för de flesta bilägare så är andra mycket viktiga. En av dessa är hur många hästkrafter en bil har. Om det är en liten bil som man bara ska köra korta sträckor med så kanske det inte spelar så stor roll. Men om det är en större bil som man ska köra på motorväg så kan hästkrafterna göra skillnad. Det är med hjälp av hästkrafterna som bilen drivs framåt. Därför kan det bli långsammare omkörningar. Eller till och med tungt att ta sig upp för backar. En annan viktig slags fakta är hur många liter per kilometer som bilen drar. Ju högre summan är desto mer kommer det kännas av i plånboken. Och ska man köra i vinterväglag eller på leriga vägar så kommer man tacka sig själv om man valt en bil med fyrhjulsdrift. På det sättet är det mer sällan som man kan bli stående utan att kunna komma ur fläcken.

Läsa eller rådgöra

Om man inte är kunnig inom bilars alla detaljer så kan man enkelt hitta all information man önskar. Med bara en enkel sökning på internet så finns det vad all information betyder och vad den är bra för. Men det går även bra att fråga släkt och vänner. Eller så kan man be bilförsäljaren att förklara vid besöket på bilfirman. Det går även bra att gå från andra hållet och istället identifiera behovet av den bilen man vill köpa. Beskriver man det för bilhandlaren så kan man få tips på vilka bilar som kan passa.

Endast en ägare

Flera av de uttryck som finns i bilannonser kan verka irrelevanta när man först läser dem. Ett sådant uttryck är att en bil endast haft en ägare. Men det kan finnas många fördelar med det. Exempelvis så är det ofta en bil som har blivit bättre omhändertagen än andra. För det mesta så är servicen skött exemplariskt. En korrekt ifylld servicebok är en garanti för att bilen håller längre. Läs mer om bilförsäljning på denna sida: https://www.bilförsäljningvästerås.se

Den nödvändiga bilaffären

17 sep 2020

En ny bil är alltid en stor affär. En gång gör du dig av med något som inte längre fungerar för dig men en annan gång behöver du byta upp dig. Kvalitet och pris räknas. Hur ser din bästa bilaffär ut?

Utan bil kan de flesta av oss inte hantera vardagen. En majoritet lever i områden där kollektivtrafik inte fungerar tillräckligt bra för att ta oss till arbete och de andra ställen vi behöver nå. För att inte tala om fritiden. Med bilen når vi områden och platser som skulle vara otillgängliga för oss annars.

Med andra ord behöver vi en bil som är pålitlig och fungerar. I alla väder och under alla omständigheter. När man blir strandad hemma, utom räckhåll för arbete och för daghem eller skola, är goda råd dyra. För att inte tala om mataffären och apoteket. Vi kan inte vara för noga med den bil vi köper.

Hög standard men lågt pris?

Idealet för oss alla är en bil som går och går utan att ställa till med bråk. En bil som startar i såväl varmt som kallt väder. En bil som klarar alla typer av vägbanor och som är komfortabel att åka i. Det gör inget om den också är rolig och lätt att köra!

Priset? Jo där begär vi inga överpriser utan den får gärna kosta något rimligt. Oavsett är ett bilköp en rejäl kostnad även med en inbytesbil. En bil är förknippad med en rad olika utgifter - skatt, försäkring, drivmedel, reparationer - och kan vi hålla nere inköpskostnader är det bara trevligt. En bra bil kan få kosta, förstås, men inte en stor förmögenhet.

Den bästa och snyggaste bilen

Den bästa och snyggaste bilen är förhoppningsvis den du köper. De bästa garantierna för att du ska bli nöjd med din investering beror förstås på ett par faktorer. Den ena är att du faktiskt vet vad du är ute efter. Kör du mest inom stadens gränser dagligen? Eller är du en långpendlare?

Din fritid, tillbringar du den mest på hemmaplan, eller finns besök på annan ort eller vildmarksutflykter på agendan? Välj inte bil efter vad du tycker är snyggt eller efter vad andra säger utan efter dina egna behov.

Inte heller är andras recensioner av olika bilmärken alltid helt betryggande. Läs på och gör sedan ditt eget val. Inköpet gör du hos en tillförlitlig bilhandlare i Luleå. Du får ett bra urval och finansieringshjälp om du så önskar.

← Äldre inlägg