Blogg

Här i bloggen diskuterar vi allt som har med bilar och motorer att göra. Allt från växellådor till husbilsservice. Vi önskar alla motorentusiaster mycket nöje!

RSS

Nytt liv för defekta bilar när de köpes i Stockholm

20 May 2024

Det finns nya möjligheter för defekta bilar i Stockholm när de köpes och får chansen till ett nytt liv. En smidig process väntar säljarna. Läs mer i artikeln.

Att göra sig av med ett fordon som inte längre fyller sin funktion känns ofta som slutet på en era, men det kan också vara början på något nytt. Att sälja en bil i dåligt skick kan upplevas som komplext och tidskrävande, men det finns aktörer som specialiserar sig på att köpa upp sådana fordon, oavsett om de är trasiga, avställda eller helt enkelt inte går igenom besiktningen.

Det är intressant att notera att ett värde kan finnas i det som vid första anblicken kan tyckas vara värdelöst. En defekt bil kan innebära möjligheter inte bara för säljaren, som får en chans att göra sig av med ett problem, men också för köparen som kan ha användning för bilens delar eller planerar att återställa fordonet till kördugligt skick.

Bilar köpes – även defekta

Att sälja defekta bilar i Stockholm har blivit en enklare process än många tror. Börja med att leta efter annonser med rubriken “defekta bilar köpes i Stockholm”. För den som står inför att avyttra en defekt bil bör nästa steg vara en noggrann värdering. Det är viktigt att förstå fordonets värde kan variera stort beroende på skicket och vilka reparationsbehov som finns.

Kommunikationen med köparna är avgörande. En tydlig beskrivning av bilens tillstånd och skapar grund för en smidig affär. Vidare är det fördelaktigt att ha dokumentationen i ordning, såsom servicebok och eventuella kvitton på gjorda reparationer. Dessa handlingar kan öka bilens värde och underlätta säljprocessen avsevärt. Genom att sälja sin defekta bil kan man inte bara tjäna en slant, utan även bidra till en mer hållbar hantering av resurser.

Fordonsanpassning Göteborg - tips och råd

8 Sep 2023

Har du problem med att få exempelvis utrymmet i din befintliga bil att räcka till? Saknar du dragkrok, takräcke eller nödvändig extra belysning på bilen? För många så innebär detta att man direkt börjar snegla mot en dyr investering i form av en ny bil. Faktum är att man i många fall kan genomföra en fordonsanpassning i Göteborg och skräddarsy lösningar utifrån de behov man har på den befintliga bilen. Det gör skillnad - både för plånboken och för funktionaliteten man söker.

Var sak har sin plats. Arbetar du inom byggbranschen så kommer du också att behöva ha en rymlig bil där all din utrustning och alla dina verktyg ryms. Och - du vill också ha ordning och reda så att du enkelt kan hitta det du söker och lätt kan plocka fram det du behöver utan att behöva rota igenom varenda skrymsle i skuffen.

Organisera bilen efter dina behov

Det är en av de saker du kan få genom en fordonsanpassning i Göteborg. En sådan kan förvandla utrymmet i skuffen från ett organiserat kaos till en mer mobil arbetsstation. Det kommer, utan tvekan, att göra dina arbetsdagar enklare.

Ett bra komplement till detta är även att låta samma företag se över dina lås och komma med nya, säkrare lösningar i den frågan. Din utrustning och dina verktyg är värdefulla - och de är, tyvärr, också ganska enkla att sälja vidare. Genom ett bättre lås så kommer tjuven att få det svårt att ta sig in i bilen.

Välj rätt företag för en fordonsanpassning i Göteborg

Viktigt är givetvis att du också väljer rätt företag. Med detta menas att du ska hitta en partner som A) kan identifiera dina behov B) hitta lösningar för dessa och C) utföra jobbet med kvalitetsprodukter och med lösningar som klarar en framtida besiktning.

En rekommendation i den frågan är företaget FAIV som specialiserat sig på området och som alltid sätter kunden i första rummet. Ett säkert val som garanterar en lösning och en bil som fyller dina unika behov.

Få mer information om bilinredning på faiv.se.

Däckverkstad Uppsala - professionell hjälp ger fördelar

30 Aug 2023

Som svensk har vi - i och med vårt klimat - andra regler vad gäller våra bildäck än vad exempelvis en bilägare i södra Europa har. Vår svenska vinter gör att vi måste byta däck på bilen för att klara av att köra säkert även på isiga och snöiga vägar.

Samma sak gäller sedan även för sommaren: ett par dubbdäck eller ett par vinterdäck klarar inte av att erbjuda en säker transport på sommarheta vägar. Det innebär att vi som svenskar ska byta däck två gånger per år. Tillkommer detta är även det faktum att däcken slits och måste bytas med jämna mellanrum - exempelvis då mönsterdjupet är för litet eller om man kört på något som kan skada däcken.

Rekommenderas är att du tar hjälp av en däckverkstad i Uppsala då detta ger dig många fördelar - av vilka följande kan nämnas:

  • Du slipper skada dig. Att byta däck är tungt och många gör sig illa i samband med att man lyfter och sitter i den obekväma ställningen. På en däckverkstad i Uppsala hissas bilen upp och man använder speciella verktyg som gör att ett däckbyte sker på ungefär 30 minuter. Du hinner alltså ta en kaffe och sedan köra iväg.
  • Det är billigt. Ett däckbyte kostar runt 300 kronor och det är givetvis ingen kostnad som spräcker budgeten.
  • Det ger säkerhet. Däckken är avgörande för korrekt väghållning och en säker resa. I samband med att du byter däck på en däckverkstad så kommer du även att ges rådgivning kring ett framtida inköp av nya däck. Utöver detta så balanseras däcken för en optimal väghållning och där de även pumpas för samma säkra syfte.
  • Däckhotell. Trött på att se värdefullt utrymme försvinna i garage eller förråd? Med däckhotell så får du, för några årliga hundralappar, en möjlighet till förvaring hos en däckverkstad i Uppsala. En förvaring som dessutom sker i en optimal miljö där exempelvis gummit inte slits ut.

Hitta rätt firma att hjälpa dig däckbyte på https://dackfixaren.se/.

Bilverkstad i Huddinge som servar alla bilmärken

23 Jun 2023

Du behöver inte lämna bilen till en märkesverkstad i Huddinge bara för att du har ett visst bilmärke. Det finns bilverkstäder som servar alla bilmärken.

Det är viktigt att man lämnar in bilen på service när man ska, annars kommer den att slitas mer än nödvändigt vilket gör att bilens värde sjunker. Men utebliven bilservice kan också göra att bilens försäkring upphör att gälla. Därför gäller det att boka tid för bilservice i god tid och att man följer de riktlinjer som biltillverkaren har angett i serviceboken.

Att lämna bilen till en verkstad för service kostar så klart, men servicen gör att bilen drar mindre bensin. Inte sällan upptäcks också problem och slitna bildelar i tid vilket gör att man kan undvika stora kostsamma reparationer. Med andra ord lönar det sig att lämna bilen på service.

Hur mycket kostar det att serva bilen på en bilverkstad i Huddinge?

Vill man lämna bilen på bilservice i Huddinge behöver man inte lämna den på en så kallad märkesverkstad bara för att man har ett visst märke. I stället är man fri att välja vilken bilverkstad man vill. Det enda som är viktigt är att man utför bilservicen när man ska och detta registreras i bilens servicebok.

Hur mycket det kostar att serva bilen beror på vad som ska göras och hur lång tid det tar. Men priserna kan också skilja mellan olika bilverkstäder, framförallt då det gäller timpriset. Fast ett högt timpris behöver inte betyda att den verkstan är dyrast. Detta då mekanikerna kanske är mer erfarna och jobbar snabbare.

Ett Förarbevis för Bil - Ta ditt Körkort och Bli Fri på Vägarna

8 Jun 2023

Att ta körkort för bil är ett stort steg mot självständighet och frihet. För många är det ett måste för att kunna utföra vissa yrken och för att ha en smidig vardag. I den här artikeln kommer vi att ge dig all information du behöver om hur det fungerar att ta ett körkort för bil.

Förväntan inför Körkortet

Förväntan är ofta stor när man närmar sig 18-årsdagen och äntligen får ta körkort för bil. Det är en speciell dag då man plötsligt känner sig fri och vuxen. Man slipper att be sina föräldrar om skjuts och kan själv vara den som tar kompisarna dit de ska, eller till och med stillar det där sent på kvällen suget efter choklad när inga bussar går. Vissa har till och med turen att äga sin egen bil som bara väntar på att få ge sig ut på vägarna.

De första gångerna man sitter ensam i bilen kan det kännas konstigt, men snart vänjer man sig och det känns konstigt att vara passagerare igen. Ett körkort är ett förarbevis som anger vilket fordon man får köra. Om man redan har ett körkort för moped är det oftast lättare att ta körkort för bil. Trafikreglerna är desamma och man har redan delvis fått körvana, som att använda helljuset och känslan av att köra fortare på vägen.

Träning inför proven

Övning ger färdighet, och därför är det viktigt att öva så mycket som möjligt på både teori och körning. Man kan öva privat och läsa teorin själv, men det kan vara enklare och tryggare att använda sig av en trafikskola för att vara säker på att man är på rätt väg. En kombination av privat övning och trafikskola brukar vara det bästa sättet att förbereda sig inför körkortsprovet och uppkörningen. Med en körskolelärare som bedömer att man är redo för proven ökar självförtroendet och chansen att klara dem.

Anmälan till Körkortsutbildningen

Det finns olika sätt att ta körkort även om man väljer att gå igenom en trafikskola. Antingen kan man boka lektioner löpande eller så finns det snabbkurser att välja mellan. Om man väljer en snabbkurs är det bra att ha möjlighet att ägna heltid åt utbildningen under kursens längd. På så sätt kan man träna lika många timmar som om man skulle sprida ut utbildningen över en längre tid. Snabbkurser har blivit mycket populära och erbjuds numera för olika typer av fordon med flera kurser per termin.

Bilverkstad Älvsjö - välj en trygg lösning

29 May 2023

Dags att utföra en service på bilen? Dags att byta däck eller är det läge att se över vad som egentligen låter under huven? Att lämna in sin bil hos en bilverkstad är alltid svårt. Bor du i Stockholm - i Älvsjö - och ska lämna in din bil för service eller reparation: kan du verkligen vara säker på att du får rätt jobb utfört till rätt kostnad? Svaret är ja - och nej. Du måste välja rätt bilverkstad i Älvsjö också.

Tyvärr finns det problematik vad gäller bilverkstäder i Sverige och det finns ett ganska dåligt rykte om branschen i stort. Ett rykte som också till stor del stämmer. Faktum är att många bilverkstäder de facto kryddar sina noter och att många dessutom hittar fel som egentligen inte finns på de bilar som lämnas in.

Undersök alternativen innan

Du som ska välja en bilverkstad i Älvsjö måste således också göra ett jobb innan som består av att undersöka och se över hur de olika tillgängliga verkstäderna arbetar och har för rykte.

Det man ska säga att är att mycket vatten runnit under broarna under senare år. Branschen har blivit mer seriös sedan Kalla Fakta sände ett uppmärksammat reportage om fusket. Idag är det säkrare att lämna in en bil för service, reparationer, byte av olja och exempelvis däckbyten och få dessa åtgärder utförda till ett schysst pris.

Fördelar med rätt bilverkstad

Fördelen med att lämna in en bil hos en bilverkstad i Älvsjö - förutsatt att man väljer rätt sådan - är att man kan få ett professionellt jobb utfört och att man också lägger sig i framkant gällande underhåll. Det ska man aldrig underskatta: det finns en anledning till varför exempelvis årlig service av bilen ska genomföras.

Dels så höjer den värdet på din bil, dels så ger den dig en säkerhet när du kör - bromsar, olja, styrsystem, koppling: allt ses över - och dels så får du också exempelvis även fortsatt en giltig nybilsgaranti om du servar bilen hos en auktoriserad bilverkstad i Älvsjö. Kort sagt: det finns all anledning att välja en bilverkstad - med se till att välja rätt.

Utforska världen genom att hyra husbil

29 May 2023

Det är en stor lättnad för många att kunna hyra husbil istället för att köpa den. De slipper stå för underhållet av husbilen och har den endast när den behövs.

Emma var en riktig djurälskare. Hon ville bara vara nära djur och helst rädda alla hon kunde. När hon var på semester i Spanien så hittade hon en liten gatuhundvalp som hon blev förälskad i. Den lille vovven skulle få följa med hem till Sverige, men det var ingen enkel process.

Hon hittade en person nere i Spanien som kunde ha valpen och göra den redo för avfärd. Emma tänkte länge på hur hon skulle ta hem hunden. Antingen skulle hon flyga med valpen, eller så skulle hon bila ner och hämta den. Det var då hon kom på den fantastiska idén om att ta en husbil ned till Spanien. Hon ägde ingen, men det gick väl att ordna.

Tryggt att hyra husbil

Emma började söka på “hyra en husbil”. Hon fick upp en hel del förslag på företag som hyrde ut. Hon fastnade specifikt för ett som hyrde ut husbilen med schysta villkor och dessutom till en rimlig kostnad för henne. Det blev en enorm frihet att ha en husbil. Dessutom fick hon chansen att se så mycket mer.

Emma tog två extra veckor ledigt och bestämde sig för att upptäcka delar av Europa på vägen mot Spanien. Det var otroliga platser hon såg, som hon aldrig hade sett om hon hade tagit fågelvägen. Att hyra husbil var den perfekta lösningen.

Trygg mopedkurs i Stockholm

15 Apr 2023

Är det äntligen dags att få köra ut på vägarna och leva ut tonårstiden? För att få köra en moped som kan köras i 45 km/h behövs en mopedkurs i Stockholm.

Det är inte lätt att vara tonåring och vilja ha en frihet, men vara låst. Man tycker sig kunna så mycket själv och vill helst även bestämma själv. Det blir en massa körande för föräldrarna till den dagen då man fyller 15 år och får ta sitt mopedkort. Det gör att man får lov att köra EU-mopeder som får köras upp till 45 km/h.

Det är en utbildning som man relativt snabbt kan göra på en trygg körskola. På cirka tolv timmar kan man hinna med teorin och all den körningen som behövs. Men det är även okej om det tar längre tid. Man ska alltid köra tills man känner sig redo att vistas ute i trafiken utan en körlärare med sig.

Vad ingår på mopedkurs?

För att lyckas med mopedkörkort så behöver man kunna framföra fordonet längs vägarna och därmed även kunna lagarna och reglerna. I en mopedkurs så ingår det praktisk övningskörning, men även flera timmar teoriutbildning. Man får även tillgång till mopedboken och arbetshäfte.

Man får lov att börja övningsköra när man är 14 år och 9 månader. Innan man börjar att övningsköra, så behöver man ett giltigt körkortstillstånd. Detta är något man kan fixa i förväg så allting är i ordning inför mopedkörkortet. När det gäller mopedkörkortet så får man inte lov att övningsköra privat.

Ska man välja nya eller begagnade truckar?

28 Mar 2023

Den som ska köpa truckar kan välja mellan både nya och begagnade. Men hur väljer man egentligen truckar och vad ska man tänka på om man köper begagnat?

Truckar används vid lastning och lossning av gods på åkerier, lager, godsterminaler och inom partihandeln. Men även inom tillverkningsindustrin och då man exempelvis behöver flytta större mängder av material och produkter på ett effektivt sätt. Ska man införskaffa nya truckar är det därför viktigt att man väljer en modell som passar både arbetssättet, lokalen och godset.

Det innebär att man måste veta det genomsnittliga godsets tyngd och omfång, samt hur ofta eller hur mycket truckarna kommer att användas. Men också hur stort utrymme som man har att köra och vända på. Vänder man sig till en mer erfaren försäljare av truckar kommer de vanligtvis ut på ett kostnadsfritt besök för att göra en bedömning innan de ger förslag på lämpliga truckar.

Viktigt att tänka på då man köper begagnade truckar

Det går att spara en hel del pengar genom att köpa begagnade truckar i stället för nya, men vill man köpa en truck som är begagnad är det viktigt att man vänder sig till ett företag som är välkänt. Detta eftersom de är noga med att serva och kontrollera alla begagnade truckar innan de säljs vidare.

Ett seriöst företag är även noga med att berätta vad de säljer och kan tala om hur länge trucken kan tänkas hålla. Köper man en begagnad truck är det viktigt att man på samma vis som när man köper en begagnad bil kontrollerar och provkör den.

Enkel bilförsäljning i Stockholm

24 Feb 2023

Att leta efter en ny bil är roligt. Men att sälja en gammal är inte lika roligt. Istället för att lägga tid på det tar man hjälp med bilförsäljning i Stockholm.

Igår när de suttit och ätit kvällsmat i köket hade sonen Anton, femton år, frågat igen om när de skulle köpa den nya bilen. Kent hade tagit med honom mer än en gång till olika bilfirmor för att sukta över de blankpolerade objekten som stod på rad och väntade på en potentiell köpare.

Kent fick återigen förklara att de behövde sälja den gamla först, varpå sonen givetvis frågade varför han inte gjorde det. Han visste att han dragit ut på det för länge. Men det var så mycket jobb med att fixa allt inför en stundande försäljning. Sådant tog mer tid än han hade till förfogande.

Bilförsäljning för den stressade

Kent hade varit på besök hos en ny kund och befann sig i för honom okända trakter. Det var då han passerade ett företag som hette Bilenia. Det var inte firman i sig utan det han läste på en skylt som väckte intresse. De hjälpte till med bilförsäljning så att ägaren kunde lägga tiden på annat. Vilken bra idé.

Han hade inte tid att stanna men lade namnet på minnet och senare på kvällen gick han in på deras hemsida. Detta var helt galet. Man kunde fylla i information om sin bil och få den värderad online. Ville man kunde man jämföra med flera företag innan man bestämde sig. När man gjort det åkte man dit och fick den såld. Hur kunde han ha missat detta?

Trafikskola Uppsala - frågor och svar

12 Feb 2023

Hur tar man egentligen körkort på bästa sätt i Uppsala? Att ha ett körkort innebär att man också har en helt annan frihet i livet. Man gör sig mindre beroende av andra och man får betydligt enklare att passa ihop bitarna i det egna livspusslet - i synnerhet om man har barn.

Körkortet kan dessutom vara en vattendelare då det handlar om möjligheter i karriären, många yrken kräver att man kan köra bil - och dessutom så kan vissa arbetsgivare sätta ett körkort som krav även om ett sådant per se inte krävs för den tjänst man söker.

Kort sagt: det är bättre att ha ett körkort än att vara utan, men det handlar också om en väg fram till detta. En väg som kan vara snårig och tuff. Genom att välja en trafikskola i Uppsala så blir den emellertid lite enklare och vi tänkte här, genom att svara på några frågor, visa på varför det är en bra idé att välja den lösningen. Enligt följande:

Måste jag välja en trafikskola i Uppsala?

Nej, men du kommer att vara tvungen att genomföra en handledarutbildning om du tänkt dig att köra privat - och en sådan äger rum hos en körskola i Uppsala. Du och din handledare får vid en sådan lära er om säkerhet och grunderna i hur man kör bil på ett säkert sätt. Då denna är genomförd så behöver du inte fortsätta att gå hos en trafikskola, även om det rekommenderas.

Vilka fördelar finns med att gå hos en körskola i Uppsala?

Primärt så handlar det om att du direkt lär dig att köra bil på rätt sätt. Ni tränar på olika vanliga - och ovanliga - situationer och du får hela tiden utvecklas i en takt som passar dig. Att ha en utbildad trafiklärare vid din sida ger dig en djupare kunskap som sätter sig i ryggmärgen. Kör du bara privat så kommer saker och ting att falla mellan stolarna - och dessutom kan du ta över en hel del dåliga vanor från din handledare.

Jag vill ta körkort snabbt - är det möjligt?

Ja, men givetvis så finns inga garantier. Körkort är ingen mänsklig rättighet utan det bygger på att man klarar av vissa saker för att erhålla ett godkännande. Med det sagt så finns en intensivkurs som en möjlig lösning. En intensivkurs innebär att din körskola i Uppsala sätter ihop ett komprimerat program för dig där du under 2-4 veckors tid lär dig köra bil genom flera lektioner om dagen. Det ger dig också möjligheter - goda sådana, om du är motiverad och disciplinerad - att ta ditt körkort på en väldigt kort tid. En intensivkurs är en bra lösning för exempelvis personer som kommit lite till åren och inser att ett körkort är bra att ha - exempelvis i samband med att man skaffat barn.

Hyra buss i Uppsala inför äventyret

28 Nov 2022

Nu kan du hyra egen buss i Uppsala. Perfekt när ni är många som ska på utflykt eller resa. Ni slipper krångel med biljetter och byten och kan umgås hela vägen.

Det finns många anledningar att resa många tillsammans. Kanske ska ditt fotbollslag på cup, eller dina grannar på gemensam shoppingresa? Oavsett vart ni ska resa så kan det underlätta att hyra buss. Då reser ni bekvämt, alla tillsammans och kan anpassa både rutt och tider efter eget behov. I Uppsala kan man hyra buss med tillhörande chaufför.

Att åka på utflykt eller resa tillsammans stärker sammanhållningen och är dessutom både mysigt och roligt. Varför inte ta med hela släkten till ett fartfyllt äventyrsbad, eller åka på konsert med klassen? Det kan bli en riktigt härlig upplevelse som ni delar. Med hyrd buss reser ni bekvämt och smidigt.

Smidigt att hyra buss

Om du är sugen på att hyra buss i Uppsala ska du så klart vända dig till ett företag som sätter säkerheten främst. Oavsett storleken på bussen och ditt sällskap vill du kunna sitta säkert och bekvämt. Säkerhetsbälten på alla passagerarsäten, en kunnig och utbildad chaufför och bra däck är en självklarhet bland seriösa bussuthyrare.

När ni reser med hyrd buss slipper ni krångla med biljetter, byten och avgångstider som inte passar. Ni reser alla tillsammans utan problem och det finns gott om plats att förvara bagage och extraväskor. Det går dessutom bra att vänta på en försenad eftersläntrare eller ta ett extra stopp, utan att ställa till besvär för andra resenärer. Hela bussen är ju er! Hyr uss visa denna hemsida: www.hyrabussuppsala.se

Asfaltering i Stockholm – en fråga om lyx

13 Nov 2022

Asfaltering i Stockholm blir aktuellt när du exempelvis vill ha en jämnare yta att parkera bilen på. Det kommer inte minst att gynna dig vid dåligt väder.

Det är en underbar känsla att känna gräset mellan tårna på barfota fötter. Bara tanken av att en sådan yta skulle kunna asfalteras får det att krypa i kroppen. Med all rätt. Men det är sällan sådana ytor som asfalteras. Det är snarare leriga grusytor som inte fyller någon annan funktion än att gå en på nerverna.

Speciellt om det är en yta där du parkerar bilen. Har det regnat en hel natt och du ska ut och köra till jobbet på morgonen kommer du antagligen behöva vada i vattenpölarna på väg till parkeringen. Finskorna blir smutsiga av den leriga marken och det stänker även på din bil så att den blir alldeles skitig.

Asfaltering löser problemen

Är det inte bättre i en sådan situation att bara kalla in experter på asfaltering i Stockholm? Gör grusparkeringen till en asfaltsparkering en gång för alla. Aldrig mer behöver du oroa dig över regnet som faller under natten. På asfalt bildas det nämligen inga vattensamlingar, och den smuts som blåser in kan du enkelt sopa bort.

Dessutom kan ingen förneka att det faktiskt också ser rätt snyggt ut. Det ligger lite status i att ha en asfalterad parkeringsplats jämfört med en av grus. I en stad som Stockholm låter det dessutom lite konstigt att inte asfaltera platsen där du parkerar. Du bor väl trots allt inte på landet.

Bilskrot Stockholm - ta hand om bilen

26 Oct 2022

Dags att skrota bilen i Stockholm? I så fall är det läge att påminna om att du som bilägare också har ett ansvar i att göra detta på rätt sätt. Tyvärr så har många under senare år kommit att glömma bort detta. Man skruvar av registreringsskyltar och man ser till att allt annat som kan backtrackas till den egna personen plockas bort - därefter så lämnar man bilen ute i naturen eller på någon parkeringsplats.

Detta innebär också att man utsätter naturen för en massa gifter i form av exempelvis drivmedel, bromsvätska och annat som inom en viss tid - som en följd av rost - kommer att börja läcka ut.

Begär hämtning av din bil i Stockholm

Det omak man ändå gör dig i och med att man skruvar av alla registreringsskyltar kan istället läggas på att ringa ett samtal till en bilskrot i Stockholm. Idag erbjuder många sådana upphämtning av bilar - i vissa fall gratis, i andra mot en liten avgift - och det går även att köra bilen direkt till en bilskrot i Stockholm. Genom detta så säkerställer man att bilen i fråga tas om hand i enlighet med de lagar och regler som finns - men även att delar av bilen kan komma till nytta någon annanstans.

Exempelvis så tas all metall om hand, skickas vidare för nedsmältning och där den sedan också används - ännu en gång - av bilindustrin. Genom att lämna din bil till en bilskrot i Stockholm så bidrar du till ett positivt kretslopp.

En annan fördel är den att andra bilägare också kan dra nytta av detta beslut. En bilskrot säljer nämligen ofta reservdelar - till väldigt bra priser. Vem vet, dina gamla däck kanske hamnar på en annan bil i Stockholm i framtiden? Oavsett vilket: se alltid till att skrota din bil på rätt sätt då det väl är dags att säga adjö till den.

Välj rätt leverantör av gummiprodukter

16 Oct 2022

Om du ska köpa gummiprodukter, såsom lister eller dukar, så vill du säkert ha bra service. Välj en leverantör med bra kundtjänst – du kommer att bli nöjd.

Är du i behov av gummiprodukter? Alltså sådant som gummilister, gummidukar eller cellgummi till exempel? Det kvittar om du behöver produkterna i ditt företag eller om det är som privatperson som du har behovet. I vilket fall som helst så vill du ha bra service, eller hur?

Vad är då bra service? Det kan så klart variera vad man menar men här pratar vi om att leverantören gör det där lilla extra för att du som kund ska bli nöjd. Bara det att erbjuda produkter både till privatpersoner och till företagare är en sådan sak. En annan sak är att erbjuda försäljning både i butik och på nätet.

Bra leverantörer av gummiprodukter finns

Leverantörer som har bra kundtjänst använder man sig gärna av flera gånger. När det gäller gummiprodukter kan bra kundtjänst handla om att de kan skicka prover på lister och dukar så att man kan testa om de funkar som man tänkt sig. Att kunna handla som metervara istället för att behöva köpa hela förpackningar är ett annat exempel på bra service.

Och så vill man självklart enkelt kunna komma i kontakt med kundtjänsten och få svar snabbt på sina frågor. En chatt-funktion på webbsidan är väl nästan det som de flesta föredrar idag. Men naturligtvis vill man också kunna ringa för att kunna diskutera. Finns det leverantörer som uppfyller allt detta och som ger riktigt bra service? Svaret är ja! Ett exempel är Rub Sol Sweden.

← Äldre inlägg