Alla vinner på en miljövänlig bussflotta

Denna sommar har verkligen satt miljömedvetenheten på kartan med den värme som vi upplever just nu, och de bränder som har pågått på sina håll i Sverige. Vi vill alltid påminna om att vi bör alla bli alltmer miljömedvetna. Att agera så skadar verkligen inte, tvärtom. Det är och borde bli, ett trevligt och positivt sätt att leva. Hellre välja det som är snällt mot miljön och människor, än att agera tvärtom, eller hur?

När det kommer till bilar, eller bussar, finns det snart mycket gott om miljövänliga sådana. Det  välkomnar vi och anser som mycket positivt att det vi ser fler miljövänliga alternativ, antingen som elbilar, hybridbilar eller etanolbilar. På samma sätt ser vi att bussarna numera håller på att bytas ut mot miljövänliga sådana.

Miljövänliga bussar bättre än bensinslukande bilar

Vi ser att miljövänliga bussar är bättre än de bensinslukande dito. Dessutom anser vi att om fler lämnade bensinslukande bilar och i stället använde sig av en miljövänlig buss, skulle vi alla vinna på det. Att åka kollektivt är mycket mer miljövänligt. Avtrycken på vår stackars jord blir mindre om vi åker i kollektivtrafiken. I Stockholms län går alla på etanol, liksom alla bussar i Västmanlands län och Västerås där bussarna kör på biogas. Det är bland det absolut bästa; en kollektivtrafik som är 100 procentigt miljövänlig. Vi behöver fatta fler sådana miljövänliga beslut. Därför välkomnar vi alla kommuner som fattar miljövänliga beslut om att ersätta bensinslukande bussar mot miljövänliga bussar som är bra mycket bättre för miljön än bensinslukande bussar. Dessutom är bensinen så pass dyr att det inte längre lönar sig att köra varken bensinslukande bilar eller bussar. Läs mer om busstrafik och hur det skulle vara att hyra buss i Västerås: hyrabussvästerås.se.

Byta ut alla bussar till miljövänliga sådana

 I Kina har staden Shanghai redan ersatt alla sina bussar och taxibilar mer elbussar och elbilar. Vi behöver alla fatta så omfattande miljövänliga beslut när det kommer till fordon och hur vi tar oss fram i trafiken. Nu väntar vi bara på milljövänliga fartyg och flygplan. Finns det en vilja, finns det medel att komma fram till det beslutet och de produkterna. Hittills har vi sett de framgångarna och tekniken går så pass snabbt framåt att vi tror att det går att ordna miljövänliga flygplan. Vi, som konsumenter behöver kräva det av flygbolagen. Slutar vi åka med flygen, kommer det att sända budskap till flygbolagen om att ta fram miljövänliga flyg – och det snabbt. Miljön väntar inte på långsamma beslut. Den kräver av oss att vi handlar nu. 

23 Aug 2018