Att bli av med skrotbilen

Det är inte enkelt när det är svårt. Däremot är det enkelt att ha en avställd bil stående. Jobbet med att fixa och sälja den verkar ofta oöverstigligt. Frågan är hur attraktiv din bil är för en köpare?

Vi känner alla till hur det kan bli. Med åren brukar många svenska bostäder förvandlas till någon typ av bilkyrkogårdar. På landet brukar ofta en betydande del av tomtarealen upptas av bilar i milt uttryckt varierande skick. Alltifrån halvdana till rena vrak. Trenden fortsätter långt in i småbyarna där villatomterna inte sällan hyser tre till fyra bilar. de används aldrig, för de kan inte användas. De fungerar inte, de är avställda. De tar med andra ord bara upp yta, ser fula ut och i värsta fall kostar de även pengar. Många står där för att ägaren är optimist och hoppas på att de ska kunna nyttjas som reservdelsbilar. För det mesta blir det inte så.

Hur är det då med säljbarheten?

Det kan fungera bra att sälja en avställd bil. Den kanske fungerar, den är enbart avställd för att den inte används. En köpare kan vara ute efter just den modellen och gladeligen köpa den. En försäljning kan fungera för vissa, men inte för alla. Letar du enkla lösningar? Är du trött på att ha din tomtyta täckt av trista gamla bilar som blivit kvarlämnade av slentrian eller nödvändighet? Blänger grannen på ditt hem för att det ser ut som ett skrotupplag? Sälj då de gamla bilarna till ett företag som specialiserar sig på just avställda fordon.

6 Dec 2020