Bil och hus i ett

Vad ska man tänka på när man ska sälja ett större fordon som en husbil? Skiljer det sig mot att sälja någon annan typ av bil? Här kommer tips på hur du får ut det mesta när du ska sälja din husbil.

En husbil är ett hus och en bil i ett. Det gör att sälja husbil blir som ett mellanting av att sälja ett hus och sälja en bil. Man bör lägga in tankarna i två olika fack: vad som lockar en köpare av ett fordon och vad som lockar en köpare av en bostad. När det gäller fordon så är det viktigt att följa allt det som har med fordonsbiten att göra. Att husbilen är besiktigad, servad och har alla funktioner fungerande både gällande motor och övrigt.

Knepet att baka kanelbullar

Ett gammalt knep när en bostad ska säljas är att baka kanelbullar. Det tar bort eventuell dålig lukt och gör att köpare tycker det känns mysigt. Men det finns mer grundläggande saker som kan locka en köpare av en husbil än kanelbulledoft. Antal sovplatser brukar vara viktiga. Men även att alla nödvändiga eller extra funktioner finns och fungerar. Som att det går att duscha och gå på toaletten och att möjlighet till matlagning samt förvaring av mat i kylskåp och frysfack finns. Det ska finnas möjlighet att sitta vid ett bord och äta. Är det något som fattas eller som ser slitet ut, så lägg gärna lite extra krut på renovering där.

21 Dec 2020