Bilservice i Stockholm

Börjar det bli dags att serva bilen? Eller letar ni efter en bra och pålitlig bilverkstad i Stockholm? Det finns flera viktiga faktorer man bör ta hänsyn till när man väljer bilverkstad.

Det är viktigt att man servar bilen när man ska men hur ofta bilservice ska utföras beror på märke och årsmodell. Enklaste sättet att få reda på detta är att titta i den servicebok som hör till bilen. Slarvar man med servicen kan det få till följd att bilens försäkring slutar att gälla, men bilen slits också onödigt mycket och tappar snabbt i värde. Boka därför in en bilservice i god tid så att tidsintervallen inte överskrids, och var noga med att få de stämplar som ska finnas i serviceboken. Många bilverkstäder har ofta särskilda erbjudanden i samband med bilservice, och det kan därför löna sig att kolla runt lite innan man bokar verkstad.

Priserna på bilservice kan variera

Priset på bilservice kan variera mellan olika verkstäder och det kan därför vara en god idé att jämföra priser. Oftast finns det prislistor utlagda på de olika verkstädernas hemsidor. Där kan man också enkelt be om kostnadsförslag och boka tid för bilservice. Men det är viktigt att komma ihåg att det kan tillkomma kostnader om mekanikern skulle hitta fel som måste rättas till. Därför är det viktigt att man också lämnar sitt telefonnummer då man lämnar in bilen. En seriös bilverkstad ringer alltid upp och informerar om extra kostnader innan arbetet utförs och man får då chans att ta ställning till det.

1 Dec 2021