Bilskrot Stockholm - ta hand om bilen

Dags att skrota bilen i Stockholm? I så fall är det läge att påminna om att du som bilägare också har ett ansvar i att göra detta på rätt sätt. Tyvärr så har många under senare år kommit att glömma bort detta. Man skruvar av registreringsskyltar och man ser till att allt annat som kan backtrackas till den egna personen plockas bort - därefter så lämnar man bilen ute i naturen eller på någon parkeringsplats.

Detta innebär också att man utsätter naturen för en massa gifter i form av exempelvis drivmedel, bromsvätska och annat som inom en viss tid - som en följd av rost - kommer att börja läcka ut.

Begär hämtning av din bil i Stockholm

Det omak man ändå gör dig i och med att man skruvar av alla registreringsskyltar kan istället läggas på att ringa ett samtal till en bilskrot i Stockholm. Idag erbjuder många sådana upphämtning av bilar - i vissa fall gratis, i andra mot en liten avgift - och det går även att köra bilen direkt till en bilskrot i Stockholm. Genom detta så säkerställer man att bilen i fråga tas om hand i enlighet med de lagar och regler som finns - men även att delar av bilen kan komma till nytta någon annanstans.

Exempelvis så tas all metall om hand, skickas vidare för nedsmältning och där den sedan också används - ännu en gång - av bilindustrin. Genom att lämna din bil till en bilskrot i Stockholm så bidrar du till ett positivt kretslopp.

En annan fördel är den att andra bilägare också kan dra nytta av detta beslut. En bilskrot säljer nämligen ofta reservdelar - till väldigt bra priser. Vem vet, dina gamla däck kanske hamnar på en annan bil i Stockholm i framtiden? Oavsett vilket: se alltid till att skrota din bil på rätt sätt då det väl är dags att säga adjö till den.

26 Oct 2022