Bilverkstad i Uppsala med garanti på arbete och reservdelar

Att hoppa över bilservicen för att spara pengar är en dålig idé. Men det kan löna sig att jämföra priser och erbjudanden mellan olika bilverkstäder i Uppsala. Här kommer några tips.

Det kostar att ha bil men att hoppa över bilservicen och reparationer lönar sig aldrig i längden. I stället resulterar det i ett sjunkande värde på bilen och en försäkring som inte längre gäller. Det kan också leda till mer omfattande reparationer än vad som hade behövts från början. Vill man spara pengar kan det däremot löna sig att jämföra priser och erbjudanden mellan olika bilverkstäder i Uppsala. Det kan skilja en hel del, framförallt mellan märkesverkstäder och fristående bilverkstäder. Många tror att de måste lämna bilen på en märkesverkstad bara för att de har en bil av ett visst märke, men så är det inte alls. Man är fri att välja vilken bilverkstad man vill och det påverkar inte försäkringen negativt.

Timpriset kan variera kraftigt mellan olika bilverkstäder

När man jämför priser mellan olika bilverkstäder kan man inte bara fråga efter timpriset utan man måste också be om en uppskattad tidsåtgång eller ungefärligt totalpris. Timpriset kan nämligen variera kraftigt mellan olika bilverkstäder, men mer erfarna mekaniker hittar fel och arbetar generellt också snabbare. Därför säger egentligen inte timpriset särskilt mycket. När man tar in prisuppgifter kan det vara bra att också fråga efter villkor och erbjudanden. Vissa bilverkstäder i Uppsala erbjuder exempelvis tre års garanti på reservdelar och utfört arbete.

27 Mar 2022