Bilverkstad Kungsholmen - vilken bilverkstad väljer du?

Att välja bilverkstad påminner på många sätt om att välja tandläkare. Man hittar en som man litar på och så fortsätter man gå dit för årliga kontroller. Åtminstone så ser det ut så i mindre städer. I exempelvis Stockholm finns ett helt annat underlag och vad gäller valet av bilverkstad så kan man välja ganska fritt. Du kan välja en bilverkstad på Kungsholmen, en ute i Solna eller en tredje någonstans i söderort: valet är fritt - men långt ifrån enkelt.

Bilverkstäder dras med ett dåligt rykte och det är tyvärr också ganska välförtjänt. Många minns säkerligen programmet som granskade bilverkstäder där man lämnade in en bil - utan problem - till olika verkstäder och där nästan samtliga av dessa gav offerter , dyra sådana, på problem som egentligen alltså inte ens fanns. En bilverkstad har alltid övertaget: de vet att kunden inte kan så mycket om bilar och utnyttjar detta. Det dåliga ryktet kommer inte av en slump.

Välj en bilverkstad från en större kedja

Men, hur ska man då hitta rätt? Ett sätt att vända sig till större kedjor. Mekonomen Bilverkstad på Kungsholmen klingar bättre än Arnes Bilverkstad i Nacka i detta sammanhang. Kort sagt, och inget ont om denne fiktive Arne, så är det så att om en bilverkstad är upptagen i en större kedja som exempelvis Mekonomen eller Autoexperten så håller man också en högre standard och når upp till den kvalitet dessa ställer. Det är ett tips att förhålla sig till och detta oavsett om du ska få en bilservice utförd, en reparation av bilen eller om du kanske bara vill ha hjälp med att byta däck.

Det finns även en kvalitetsstämpel som tagits fram av konsumentverket och branschen och den kan man också kolla efter. Har en bilverkstad stämpeln Godkänd Bilverkstad så uppfyller man de kvalitetskrav som ställts och man har visat detta vid en årlig kontroll. Att bara välja en bilverkstad på måfå kan bli extremt kostsamt.

6 Aug 2022