Börja arbeta med bilvård

Är du intresserad av bilar och bilvård? Vill du byta karriär och jobba med bilar på heltid? Professionell bilvård har blivit väldigt populär bland bilägare på senaste åren. Det är stor skillnad på bilvård på en firma än att skrubba och tvätta bilen själv. 

Nya miljökrav gör att det till och med är olagligt att tvätta bilen hemma i vissa kommuner. Smuts som olja och schamporester kommer ner i grundvattnet och är inte bra för miljön. Biltvättar har krav på sig att rena spillvattnet. Resultatet blir helt enkelt bättre på alla plan. 

En bil som kontinuerligt tvättas och hålls efter kommer att hålla längre och vara mer populär på andrahandsmarknaden.

Bilvårdare - ett framtidsyrke

I och med det ökade intresset har antalet bilvårdsföretag ökat markant och efterfrågan är stor på arbetskraft. Det har såklart gjort att det blivit populärt att utbilda sig inom bilvårdsyrket.

Så får dig som är intresserad av att utbilda dig inom bilvård eller komplettera dina kunskaper finns det många alternativ. Eller kanske uppna eget företag inom bilvård. Det finns också utbildningar som riktar in sig på båtvård, ett annat populärt yrke. Det kan också vara bra med bilvårdsutbildning om man driver ett transport- eller taxiföretag, så man slipper anlita andra för bilvården, vilket kan bli dyrt i längden.

Utbildning

Det finns ett antal kompletta rekond- och bilvårdsutbildningar för både privatpersoner och företag. Det mycket man behöver lära sig för ta hand om bilar ut- och invändigt på bästa sätt. Man får lära sig effektiva och moderna motoder för bilvård, hantera professionella verktyg och produkter av toppklass.

Man går igenom alla stegen när det gäller effektiv bilrengöring. Det innebär utvändig tvätt, lerrengöring, polering, lackskydd och glasbehandling. Invändigt måste man lära sig hur man gör ett komplett bilrekond så att bilen blir som ny. Det skyddar även mot återsmutning och slitage.

Teori och praktik

Teori varvas hela tiden med praktik. Det läggs mycket tid på tekniker och övning gällande polering, då detta ger ett professionellt intryck när bilen är klar.

Det är viktigt att lära sig vikten av merförsäljning. När man arbetar med bilvård av olika slag är man expert och kan lätt påverka kunden att köpa tilläggstjänster genom att förklara alla fördelar. I utbildningen får man även lära sig tekniker hur man rekommenderar produkter och tjänster på ett effektivt sätt för ökad försäljning. 

Låter detta som något för dig? Passa på att utbilda dig till ett roligt framtidsyrke!

 

26 Feb 2019