Bränn inte bilen – skrota den hel i Stockholm

Visste du att det gratis att skrota en bil i Stockholm bara den är komplett? En utbränd bil kostar däremot 500 spänn att skrota. Tänk efter före och kör bilen direkt till skroten istället.

Det kan finnas en hel rad möjliga anledningar till varför du behöver skrota bilen i Stockholm. Förhoppningsvis har den inte varit med om något olagligt, även om det ju faktiskt kan vara precis därför. Oavsett varför kärran ska till skroten tjänar du i alla fall pengar på att låta bli att bränna den. Att det är gratis att skrota kompletta bilar i Stockholm är det inte många som vet, och kanske är det därför en del väljer att bränna ut bilen istället för att bara be om bogsering till bilskroten. De tror att det är en billig lösning på problemet. Fel, fel, fel, som Brasse skulle ha sagt. Brassa inte på bilen. Det kommer blir dyrare.

Skrota bilen med ryggen fri

Med stor sannolikhet kommer det nämligen finnas sätt att identifiera både bilen och dess ägare även efter elden brunnit ut. Då åker du inte bara på kostnaden att skrota den bränd (500 spänn), utan även böter och lagföring för själva bilbranden. Det är betydligt enklare, och alltså även billigare, att be en kompis om bärgning till skroten. Kostar ingenting, så länge som bilen väger mindre än 3 500 kg. Det finns en vägstation med våg för fordon på vägen till Uppsala om du är osäker. Men strunta i att bränna den. Läs mer om bilskrot på denna webbsida: https://www.skrotabilen.nu/ 

25 Oct 2021