Bygga garage? Går så här!

Det är många som är riktigt duktiga på bilar och kan det här med bilmotorer, som startar eget. Ofta brukar det börja med att ens vänner och bekanta märker att man är duktig på att meka med bilmotorn och kommer och frågar om tips och råd. Ända tills de ber en reparera den. Innan man vet ordet av, har man börjat ta betalt för att reparera motorn. Sedan har man plötsligt en massa bilar på sin parkering. Om det händer, vet man att det är dags att starta sin egen firma. Går det sedan bra, kanske man kan ta in fler som är lika bra på motorer och kan bidra med reparationer av bilar.

Dags att bygga garage

Då kanske det är dags att bygga ett till garage. Är man ännu osäker på hur stor den egna rörelsen blir kanske man inte vill bygga så stort. Man kan ta ett steg i taget och satsa lagom mycket i början. Då är det bra att bygga ett garage som är lagom stort. Antingen bygger man ut den egna bostaden med ett större garage, eller kanske ett nytt garage. Då bör man först ansöka om bygglov innan man ger sig på en sådan byggnad.

Bygga Attefallshus som garage

Vill man kan man bygga eller köpa hem ett Attefallshus och bygga det till ett garage som du kan ha på din tomt. Då behöver du inte ansöka om något bygglov. Däremot bör du anmäla till kommunen att duy bygger ett Attefallshus på din tomt. Du bör dessutom inte bygga det närmare än 4 meter från grannens tomt. Ett Attefallshus är ett ganska lagom stort garage om du inte är så säker på hur stor din rörelse kommer att bli.

Hitta snickare som bygger åt dig

När du väl har bestämt dig för hur du vill bygga ditt nya garage, eller vill göra ditt nuvarande större gäller det att anlita rätt snickare till bygget. Bäst är att anlita snickare som är erfarna. Bor du i Uppsala eller Stockholms området kommer du att hitta flera tusen snickare. Då gäller det att kunna hitta nålen i höstacken. Googla snickare Uppsala, alternativt snickare Stocholm. Då lär du få tusentals förslag. Ta kontakt med någon som verkar nära där du bor, be om offert och referenser. Välj den med bäst referenser och som arbetar på ett hållbart och miljövänligt sätt. Det är ju så viktigt att arbeta med hänsyn till miljön.

29 Jun 2018