Dags för vårsolen som tittar fram

Är det inte härligt att vintern har börjat ta slut, och våren börjar? Våra bilar tar en hel del stryk under vintrarna. Oftast vill vi ju att de ska starta på en gång som vi trycker på Start-knappen eller vrider om nyckeln, på äldre bilar. Det är ju viktigt att inte bara att hålla bilen snygg och ren, utan att även serva den emellanåt. Motorn måste smörjas då och då, inredningen måstes dammsugas, däckena behöver få ny luft, förutom tanken som måste fyllas på. Och har man inte skaffat sig tillräckligt med solskydd i bilen är det dags för det nu.

Solfilm skyddar effektivt mot solen

Det är otillräckligt med det solskydd som finns i bilarna, den lilla flärp vid chaufförsplatsen och vid passagerarsätet fram hjälper knappast någon som får solen i ögonen. Det hänger på både chaufför och passagerare att bära solgalsögon när man ska sitta i bilen under solvarma dagar, eller när solen ligger lågt, som den gör nu på vårvintern, och sena höstdagar. Men det är ju inte alltid som man som bilchaufför kommer ihåg solglasögonen. Vid de tillfällena blir man solbländad. Dessutom är vädret i Sverige inte att lita på, utan kan skifta från regn till sol och tvärtom. Har man då inte solglasögon i bilen sitter man i klistret när  solen ligger på i bilen.

Solfilmen behåller bilen sval

De flesta bilägare vet hur det känns att sätta sig i en bil som har stått i solen en hel dag. Det är som att sätta sig i en bastu. När man ska parkera bilen letar man efter en skuggig plats. Och eftersom alla gör likadant, finns det knappt någon plats för bilen som ger tillräcklig skugga. Då är det bara att acceptera att det känns som att sätta sig i en bastu under varma och heta sommardagar – eller? Med en solfilm på rutorna, kan du enkelt behålla den svala inomhusluften som du önskar i bilen. Det som är fiffigt med solfilm är det att man inte behöver ha "svarta" solfilmer på rutorna, du kan till och med ha genomskinlig solfilm som ändå skyddar mot solens heta strålar trots att de inte är mörka. Detta då solfilmerna skyddar mot solen.

Hitta solfilmen till bilen i Stockholm

Det mesta som man behöver till bilen finns i Stockholm, så även solfilm nu när solens stråkar ligger lågt. Har du monterat solfilm på bilen så har du förberett bilen på varmare och hetare strålar från solen. Läs mer här: https://www.solfilmstockholm.nu.

14 Feb 2019