Gör en grundlig motorrenovering

Motorer utsätts dagligen för slitage och behöver servas och renoveras kontinuerligt för att fungera som de ska. Om man slarvar med skötsel av bensin- och dieselmotorer kan det bli driftstopp och i värsta fall orsaka stora skador som gör att motorn inte går att rädda.

Det finns motorer i nästan allt i vårt samhälle. Att det finns motorer i våra fordon vet alla, men det finns också motorer i elverk, generatorer, borriggar, sprinklerpumpar, maskiner i byggindustrin och inom industrin.

Hur vet man när det är dags att renovera en motor?

Det korta svaret är att det är tiden som avgör. När en motor börjar gå dåligt kan det vara försent. Så se till att serva och renovera motorn med jämna mellanrum för att slippa problem. 

Tidsintervallet är beroende på hur mycket motorn används och hur gammal den är. En välservad och renoverad motor kan egentligen fungera hur länge som helst. Dåligt servade motorer får lätt driftstopp och går inte som de ska.

Det finns mycket man kan få hjälp med när det gäller service och renovering av motorer. Det kan handla om demonteringar, monteringar, installtioner, avancerad avancerad felsökning, renovering av motorblock och topplock, balanseringar, provtryckning, reparationer av spridare och injektorer, slipning av vevaxeln, cylinderborrning med mera. 

Med en kontinuerlig service vet du att dina motorer mår bra och inte kommer att ge upp eller gå dåligt. Det ger mindre oro och man kommer sova gott om natten. Driftstopp är ofta mycket kostsamma.

Hur går en motorrenovering till?

Det ser såklart olika ut beroende på vad är för motor. Men det är viktigt med en effektiv process för inte maskinen ska så stå still för länge och kosta pengar. Det görs skräddarsydda lösningar utifrån fall till fall. 

En motorrenovering börjar alltid med en noggrann undersökning efter demontering av motorn för att sedan göra en analys av statusen för att kunna göra passande åtgärder. Dessa åtgärder presenteras för kunden med offertförslag för godkännande innan arbetet påbörjas. Sedan renoveras motorn och alla fel åtgärdas och skadade delar byts ut. I vissa fall när det är svårt att hitta reservdelar tillverkas egna.

När motorn är servad och klar provkörs den och testas för att säkerställa att motorn går enligt plan. Man får en noggrant ifört serviceprotokoll för att kunna se vad som är gjort. 

Är du i behov att göra en motorrenovering så kan du läsa mer och hur det går till och be om en offert här: www.motorrenovering.nu.

17 Apr 2019