Har du funderat på att göra dig av med bilen?

Har du tröttnat på din gamla bil? Om man har en lite äldre bil, kan det uppstå en del verkstadsbesök för underhåll av bilen. Då får man åka till verkstaden med bilen och betala en hel del för de verkstadsbesöken. Då kan man fundera på att hellre sälja den och köpa en billigare och nyare bil som inte kräver så många verkstadsbesök. Men vägen till att sälja bilen och hitta en ny bil som man vill köpa kan vara nog så krånglig. 

Hitta en köpare till bilen

Först gäller det att hitta en köpare till bilen, och helst flera stycken som är beredda att bjuda över varandra. Det är en lång process om det är några som först säger att de är nyfikna och beredda att köpa bilen. Sedan när de kommer för att titta på bilen, vill de bara pruta på priset. Då gäller det att man har fler som är intresserade så att man slipper gå ner i pris. Men innan man har kommit så långt, är det viktigt att få bilen i så fint skick som det bara går. Då måste man dammsuga den invändigt, tvätta den, både in- som utvändigt. Under den tiden kan man ju inte använda den, för då blir den ju smutsig på nytt. Sedan när den är som finast måste man fota den och lägga ut bilder på internet eller på ställen där så många ser annonsen som det bara är möjligt.

Lämna försäljningen av bilen till någon annan

För att slippa hela krånglet med att tvätta, dammsuga, fota, lägga ut på annonssida och ta emot samtal av sådana som påstår att de är intresserade av bilen, och visa bilen innan man har fått den såld, kan man faktiskt slippa hela bekymret med den. Då kan man ringa en fordonsköpare som kommer och tar hand om hela försäljningen. I stället kan man koncentrera sig på att köpa och välja den bil som man önskar sig. På så sätt kan man få ta den positiva delen av att byta bil och slipper den krångliga delen av det.

Vem vet mer än van bilförsäljare?

Varför inte överlåta till en erfaren bilförsäljare själva försäljningen? I Stockholm finns det flera hundratals bilförsäljare. De är vana vid bilförsäljning och vet vad bilarna är värda och kan snabbt värdera en bil och ingefär vad de kan få den såld för. Här kan du läsa mer om bilförsäljare som kan sälja bil i Stockholm.

29 Mar 2019