Hur säljer man enklast bilen?

När det är dags att göra sig av med bilen finns det olika sätt att sälja den på. Men vilka sätt finns och vad är det bästa sättat att sälja sina gamla pärla på egentligen? Det kan vara ganska krångligt och omständigt att sälja den privat. Det kan också ta mycket tid i anspråk.

Det enklaste är om man säljer den till en bekant så man slipper betala för annonsering, ta bilder och visa den för flera mer eller mindre seriösa intressenter. Sedan måste man ta fram all information om bilen och besiktningsprotoll med mera. Man behöver vara påläst om bilens historia för att kunna besvara köparens frågor. Man behöver ta fram bra bilder på fordonet till annonsen. 

Sälj bilen hos en bilhandlare

Att lämna in bilen och få den kontrollerad och värderad på en bilfirma är ett enkelt och smidigt sätt att sälja den på. Dock får man generellt sätt mindre betalt på bilfirmor eftersom de såklart vill tjäna på affären vid försäljningen. Det är tryggt att veta att företaget betalar för bilen på tryggt och säkert sätt. All administration sköts även av firman, som till exempel ägarbytet.

Andra alternativ att sälja bilen på

Det finns flera företag som erbjuder ett flertal tjänster för att underlätta försäljning av begagnade bilar och andra fordon mellan privatpersoner. 

Säljaren av bilen får hjälp med en komplett test av bilen mot en kostnad. Bilen testas på 100 punkter med full dokumentation. Ett perfekt hjälpmedel när man ska sälja bilen privat. Och en stor trygghet för köparen att veta att bilen är noggrant kontrollerad av en fackman. Köparen erbjuds även ett trygghetspaket och garanti samt kan få hjälp med avbetalning. Men säljare får såklart pengarna direkt på kontot.

Tryggt bilköp

Trygghetspaket innebär att köparen skyddas mot eventuella fel efter bilköpet. Det är alltså som att köpa en bil på en auktoriserad bilfirma med samma trygghet. Priset blir enligt marknadspris, till skillnad mot vissa bilfirmor som tar ett högre pris.

Och eftersom bilen är testad på 100 punkter behöver man inte oroa sig i onödan när man köper sin bil. Bilköpet gäller såklart under Konsumentköplagen.  

Betalningen sköts enkelt och smidigt på moderna betalningssätt. Det behöver alltså inte vara så krångligt att sälja bilen privat. Samma gäller för köparen som får en testad och genomgången bil med garanti. Detta är alltså ett bra sätt för både köpare och säljare att göra en lyckad bil- eller fordonsaffär. 

22 Mar 2019