Hur sätter bilhandlare pris på bilar?

Behöver du sälja din bil för att få in pengar snabbt? Då ska du vända dig till en bilhandlare! Hos en sådan kan man lita på att affären går till på rätt sätt och att man får de pengar bilen är värd.

Men hur gör egentligen en bilhandlare när de sätter ett pris på en bil? Oavsett vad det är för slags bil, så kan ofta en bilhandlare köpa in den för att sedan sälja den vidare. Självklart måste en sådan firma ta ut mer för bilen i fråga vid en eventuell försäljning, annars skulle de ju inte tjäna något på att köpa in din bil. Men det man behöver tänka på när man ska sälja sin bil till en bilfirma är att se till att man får ett rättvist pris för den. En bilhandlare tar hand om allt pappersarbete och besiktning av själva fordonet, det är med hjälp av en sådan som de kan sätta ett pris på bilen i fråga.

En besiktning av bilen utförs innan försäljningen

Bilen gås noggrant igenom av deras servicetekniker och det utförs en så kallad besiktning på bilen, för att se så att den inte har några dolda fel som inte kan upptäckas med blotta ögat. Beroende på i vilket skick fordonet är i, kommer bilhandlaren att bestämma ett pris som du får ut för den. Är den i lite sämre skick och bilfirman kommer att bli tvungna att laga en del saker på den, ja då får man inte ut lika mycket på försäljningen. Firman lägger sedan på ett par procent när de ska sälja den vidare, det måste de ju göra om de vill tjäna någonting på affären.

Sälja till privatperson eller till en bilhandlare

Fördelen med att sälja sin bil privat kan vara att man ofta brukar få ut lite mer betalt på det viset. Men det som man slipper hos en bilhandlare är besväret som kan komma efteråt. Säg att det skulle uppstå något fel på bilen efter att den har sålts privat, då kan det bli knepigt ifall den nya ägaren vill göra upp om det. Han eller hon kanske tycker att det är du i egenskap av före detta ägare, som ska stå för felet. Hos en bilhandlare uppstår inte det problemet. Det skrivs papper på allting och de gör ju en besiktning för att gå igenom bilen innan de köper den av dig. Om du vill sälja bilen till en bilhandlare så tipsar vi denna hemsida: https://www.viköperdinbilörebro.se

26 May 2020