Kan man finansiera bilen utan kontantinsats?

Ögonblicket när man ser sina drömmars bil. Tankarna flyger iväg och man kan se sig själv glida fram längs oändliga vägar, med stereon på högsta volym och blicken riktad mot solnedgången.

När man drömt en stund och börjar att fundera lite på hur ett köp skulle gå till så lyfter plötsligt det rosa skimret och verkligheten visar sitt mindre snälla ansikte. Tankarna dras till det senaste kontosaldot och drömmarna börjar sakta att vittra sönder och bli till sand. Men tänk om det inte är helt omöjligt ändå. Tänk om det finns en chans att bilen inom kort skulle kunna stå i det egna garaget. Tänk om!

Hur kan drömmen bli verklig

Istället för att bara ge upp och förkasta den fantastiska drömmen kanske man ändå ska ta sig en liten funderare. Besöka bilhandlaren och höra vad som faktiskt gäller. Ibland är det man själv som stänger dörrar på grund av okunskap. För kanske är det så att man äger en bil, bara det att man tröttnat på den. Så ta med den till bilhandlaren och se om du kan byta in den mot den nya bilen och faktiskt slippa att lägga upp en kontantinsats. Svårare än så behöver det inte vara. Och bara så där så har du en nyare bil och drömmen med solnedgången är återigen en möjlighet.

Vill man byta in sin bil för att finansiera sitt bilköp? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på då man vill få ett bra pris för sin bil. Först och främst måste den fungera. Skulle det finnas några skavanker så kan man se om de kan lagas på ett bra sätt. Att städa bilen noga är viktigt då utseende är det som bilfirman tittar på först. Snygg bil blir bra deal.

Om man inte har en bil att byta med

Kontantinsatsens storlek beror helt på vad bilen kostar. Dom flesta bilfirmor brukar ta ungefär 20% av totalkostnaden. Resterande belopp betalar man av månadsvis i det antal år som man kommer överens om. Orolig för att ekonomin kanske inte alltid kommer att ha samma flöde? Hos många finansieringsbolag idag kan man extraamortera om man har en extra bra period i sitt liv med ett stort cash flow. På samma sätt kan man ändra om livet är lite tufft ekonomisk, då kan man förlänga tiden för lånet och på så sätt få ner kostnaderna.

18 Apr 2020