Lackförsegling – en investering

En lackförsegling kan vara en god investering. Anledningen är främst det ökade andrahandsvärdet, men du sparar också pengar på att slippa åka till biltvätten ett antal gånger under vår och höst. En lackförsegling gör att bilens yttre skyddas bättre, och att smuts inte lika lätt får fäste.

Du håller bilen i toppskick – med minimal ansträngning

Vanligtvis när bilen ska hållas i ett fräscht skick så krävs regelbundna biltvättar, och kanske vaxning eller putsning. Medan vaxning eller putsning förvisso kan ge mycket goda effekter, så är det inte en lika långvarig effekt. En lackförsegling kan vara lite dyrare initialt, men eftersom effekten räcker längre, så kan du dra ned rejält på antalet biltvättar, vaxningar och putsningar.

Med en god lackförsegling har bilen ett mycket bra skydd mot smuts och får ett fräscht utseende under en lång tid. Visst, det räcker inte för evigt, men betydligt längre än vaxning och putsning.

Lång hållbarhet jämfört med vanligt bilvax

Så hur länge håller egentligen vanligt bilvax? Normalt brukar det hålla i allt mellan tre månader och ett halvår, beroende på hur mycket du använder bilen. En lackförsegling läggs på i samband med polering eller nylackerade bilar. Det finns produkter av varierande kvalitet på marknaden. Det skadar inte att göra research kring dem, och välja en firma som använder de produkter som du tycker verkar bäst. En aktör på Östermalm, vars hemsida vi tittar på, skriver att kunden själv får välja vilken nivå på lackskyddet det ska vara.

Bättre andrahandsvärde

Du sparar pengar på biltvätt och vaxningar. En annan anledning som kan göra en lackförsegling värt den initiala kostnaden är andrahandsvärdet. Bilen blir nämligen mindre mottagligt för rostskador, vilket givetvis kan ha en avgörande påverkan på priset om den senare skall säljas. Den härdade ytan avvisar även vatten och hindrar smutspartiklar från att fastna på bilen. Bilen kommer att vara i ett bättre skick – och det kommer att synas. Potentiellt kan det innebära tusenlappar som kan läggas på priset.

Hitta rätt firma

Som nämnt ovan finns det produkter av varierande kvalitet på marknaden, och det kan vara bra att hitta en aktör som jobbar med de produkter som du tycker verkar bäst. Bor du till exempel på Östermalm kan du söka på ”lackförsegling Östermalm” och sedan titta på de träffar du får upp. Välj den som jobbar med bra produkter och som ger ett bra bemötande. En annan avgörande faktor är givetvis priserna de tar.

5 Aug 2019