Laga stenskottet hos en glasmästare i tid

Att få ett stenskott på bilen är irriterande, men det är något som alla bilägare drabbas av ibland och det är bara att acceptera. Förr i tiden var man tvungen att byta ut en vindruta som fått ett stenskott, men numera går det faktiskt i många fall att laga stenskott. Om stenskottet kan lagas eller ej beror på var det sitter. Stenskott som sitter direkt i synfältet för föraren, eller mindre än 5 cm från fönsterkanten, får inte lagas, utan då måste vindrutan bytas ut. Om stenskottet sitter i förarens yttre synfält kan det lagas om det inte är större än 15 mm i diameter, och får man ett stenskott på passagerarsidan kan det lagas om det är mindre än 25 mm stort.

Inte bra om vindrutan spricker

Anledningen till att stenskott måste lagas är att spänningarna i glas är så stora att vindrutan kan spricka om man bara låter stenskottet sitta obehandlat. Om vindrutan spricker under körning innebär det så klart en stor säkerhetsrisk, och dessutom stora kostnader för att byta ut vindrutan. Kan man undvika detta genom att snabbt ta bilen till en glasmästare när man fått ett stenskott är ju detta det bästa.

Hos en professionell glasmästare i Stockholm kan du enkelt låta laga ditt stenskott. Det tar inte mer än en halvtimme och du betalar bara självrisken på din försäkring, som brukar ligga runt 200 kronor. Det är alltså både lätt och billigt att ta bilen till en glasmästare och få ett stenskott fixat, så tveka inte om du är ute och kör och hör en liten smäll – kör direkt till en glasmästare i Stockholm och få stenskottet fixat, du sparar både tid och pengar.

Att byta vindrutan

Ibland måste vindrutan bytas ut även om stenskottet skulle kunna lagas. Det beror i så fall på att vindrutan är såpass sliten att stenskottet hotar att förvärras om man försöker laga det. Vindrutor har, liksom allt glas, inre spänningar som man måste vara försiktigt när man hanterar. Är vindrutan gammal och sliten finns det hög risk att rutan spricker när man försöker laga den. I dessa fall är det bättre att på ett säkert sätt byta ut rutan.

Glasmästare i Stockholm

Glasmästare i Stockholm är vana vid att byta vindrutor. I Stockholm finns tusentals bilpendlare och varje dag råkar flera av dem ut för stenskott. Det finns många glasmästare där du kan få en tid för att laga stenskott eller byta ut vindrutan redan samma dag, oftast inom ett par timmar. Även att byta ut en vindruta går fort, oftast inte mer än en halv dag. När den nya vindrutan limmats på är bilen säker att köra igen.

Läs mer på https://www.glasmästarestockholm.com.

15 Mar 2019