Linjemålning – en trygghet i trafiken

Att åka på en väg utan markeringar känns konstigt. Kör man helt på sin egen sida? Med linjemålning blir trafiken trygg för alla som vistas på våra landsvägar.

Det var återigen dags för familjen Svensson att åka ner och hälsa på Evas föräldrar och övriga familj. De brukade alltid åka småvägar då det sommartid gav möjlighet till badstopp. Även på vintertid fanns det bra matstopp. Det var oftast Kent som fick köra, åtminstone den mellersta delen av bilresan.

Anledningen var att under den delen fanns inga vägmarkeringar och de andra bilisterna verkade tro att det var fritt fram att köra som man ville. Vägen var krokig och smal och man visste aldrig om man skulle möta två bilar bredvid varandra när man kom över ett backkrön eller körde in i en kurva.

Linjemålning glädjande för många

Eva körde första sträckan och innan den hemska vägen började tog de ett fikastopp så de kunde byta chaufför. Kent gillade inte heller vägen men tog den ändå för att lugna frun. Efter fikat fortsatte de och Eva kände hur käkarna bets ihop. Kanske var det denna gången det skulle gå galet.

De båda slängde dock en förvånad blick på varandra. Det fanns både yttre och inre linjer på vägen! Innan kurvorna fanns även markeringar som visade att man inte fick köra om. Inte en enda gång stötte de på någon som kom på fel sida. Enda fartdåren var en bil som körde om dem. Men vilken skillnad det var. Paret log mot varandra i samförstånd. Aldrig förr hade de varit så glada för en ny linjemålning. Begär offert på linjemålning här: gastriketrafikmalning.se

18 Jul 2022