Membranisolering ger säkra parkeringshus

Membranisolering används på platser där man behöver skydda lite extra mot fukt. När man membranisolerar rullar man ut en tätskiktsmatta som består av polyesterfilt som belagts med polymiserad bitumen , alltså en sorts asfalt. Membranisolering säkerställer ett helt vattentätt ytskikt och passar utmärkt till exempelvis parkeringsgarage, eftersom det hindrar fukt från att tränga in i betongen.

Ständigt fuktiga ytor kräver ordentliga tätskikt

Parkeringshus och andra betongkonstruktioner som ofta utsätts för fukt behöver denna typ av skydd för att inte betongen ständigt ska vara utsatt för fukt och åldras i förtid. I ett parkeringsgarage är våningarna öppna för vädrets krafter, och inte sällan slår regn och snö in från sidorna och gör garaget blött och ogästvänligt. Inte nog med det, betongen utsätts så ofta för väta att den aldrig får någon chans att torka ut mellan varven, vilket gör att den är konstant fuktig. Utan ett isolerande tätskikt skulle betongen börja vittra sönder bara efter några år. Därför behövs membranisolering i parkeringshus och på andra platser som är ständigt utsatta för fukt.

Asfaltering, markarbeten och membranisolering

Man kan vända sig till en firma i Stockholm som erbjuder asfaltering och markarbeten om man vill ha hjälp med membranisolering. Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare kan ha nytta av det vid anläggning av innergård och andra allmänna utrymmen. Du som husägare kan också låta membranisolera golvet i garaget, något som gör att du inte behöver bekymra dig för smältande snö när du kör in bilen i garaget för natten, eller oljespill när du mekar med motorn. Golvet i garaget blir helt vattentätt med membranisolering. Även terrassen är ett område som kan skyddas med hjälp av membranisolering. Sker arbetet i ditt garage eller på din terrass har du dessutom rätt till ROT-avdrag, eftersom både garaget och terrassen ju räknas till bostaden.

Anlita alltid proffs för membranisolering

Det går inte att utföra membranisolering på egen hand, utan du måste anlita en firma med rätt utrustning, samt rätt erfarenhet och kompetens. Att anlägga ett helt säkert tätskikt i ett parkeringsgarage eller på en innergård är minst lika komplicerat som att upprätta ett tätskikt i ett badrum, och det kräver stor noggrannhet. I Stockholm finns en handfull firmor som erbjuder asfaltering, membranisolering och markarbeten, så det går i regel att få hjälp snabbt för den som behöver isolera en utsatt yta.

Membranisolering behövs i Stockholm

Oavsett om du representerar en bostadsrättsförening, är fastighetsägare eller privatperson har du nytta av att känna till membranisolering. Membranisolering är ett utmärkt sätt att skapa vattentäta ytor som inte påverkas av långvarig kontakt med fukt, något som ju är ytterst viktigt i Stockholm med sina regniga vårar och höstar.

 

7 Nov 2019