När den gamla pärlan har gett upp

Människor strävar inte alltid efter att ha den senaste modellen. Det är faktiskt sant. Det finns människor därute som kör sina bilar till motorn har spunnit sitt sista varv och tystnat.

För somliga blir det som en kär gammal vän som man vårdar ömt. Gång på gång åker man till verkstaden för att avgasröret har lossnat eller bromsbeläggen måste bytas. Man lägger ner massor av kärlek och pengar på sin gamla bil. En bil som bär på så många minnen. Kanske minns man en kärleksaffär och drive in bio. Eller hundratals körningar med barnen till både dagis, skola och hockeyträningar. För många är en bil inte bara en bil utan en dagbok skapad av minnen. Många skratt och tokiga upptåg som får ägaren att le, känna och återuppleva både lycka och sorg.

Ett sätt att hålla trotjänaren på vägen

En bil av äldre modell kanske man inte vill köpa originaldelar till, men ändå laga så den går ett litet tag till. Då är bilskroten helt perfekt. Där säljer de nämligen begagnade bildelar för en billig peng. Det är lite som att shoppa kläder på second hand. Det är dessutom inte bara billigt utan även bättre för miljön. Många saker går att hitta där. Exempelvis en backspegel, en ruta eller varför inte bra däck och några läckra fälgar. Bra saker som får komma till användning igen. Uttrycket att saker var bättre förr är inte så tokigt när det gäller en del bildelar. De är skapade i robusta material som står emot tidens tand.

Att ge och ta emot

Bilskroten kan som sagt vara en riktig investering när man besöker den på jakt efter delar till bilen. Men den kan också ta emot den egna bilen om den har gjort sitt på vägarna. Ofta är det så att bilen inte går att köra längre, men då hämtar en bärgare bilen och tar med den till bilskroten. Precis som andra bilar har gett den egna bilen längre tid på vägarna så kan den egna bilen nu ge andra bilar samma sak. Man får till och med betalt för vissa bilar beroende på skicket. Det är bara att gå in på internet och söka på bilskrotar på hemorten, exempelvis “bilskrot Trollhättan”, och hitta kontaktinformation. Sedan är det bara att ringa, maila eller åka dit. När man ändå vill tänka miljön, se till att skroten har ett bra miljötänk så blir det ännu bättre.

16 Jul 2020