När det inte lönar sig laga motorn

Har du en gammal bil? Är den för sliten och gammal kan det inte vara värt att laga den. Varje reparation av en gammal bil, är alltid en avvägning om det är lönt att satsa pengar på en reparation av en gammal bil. Men hur man än vrider och vänder på det hela, kan det vara svårt att avgöra om det är värt att reparera den eller inte. Här ger vi några tips på vad som kan vara värt att lägga på en gammal bil.

Då kan det vara värt att inte reparera den

  1. Om reparationen kostar lika mycket som man har gett för bilen. Har man en gammal bil, som man har fått en billig peng, då är det knappast värt att reparera bilen om reparationen kostar lika mycket som den summan som man gav för bilen.
  2. Om reparationen tar mer än en månad att genomföra. Vissa reparationer kan vara mer eller mindre omfattande. Om reparationen tar mer än en månad att genomföra, är det knappast värt. En hel månads reparation låter som en alltför omfattande reparation för att det ska vara värt det, att lägga på en gammal bil.
  3. Om reservdelarna kostar lika mycket som reparationen. Visar det sig att reservdelarna kostar mer än vad reparationen kostar, är det helt enkelt inte värt det.

Är det så att man själv kan reparera en äldre bil, då är det ju på ett helt annat sätt. Men för den som inte har den kunskapen så att man själv kan meka med en bil, kan det inte vara värt att lägga kostnaden på en bil som tar lång tid att reparera. För den som har kunskapen att meka med sin gamla bil, är allt annorlunda.

Ta fram ägarbeviset vid skrotningen

När du kommer fram till att du ska skrota den, måste du ha med dig ägarbeviset. Har du tappat bort det är det bara att beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Med eget bankid, är det lätt att beställa ett nytt. Det måste man ju ha för att en bildemontering ska acceptera bilen. Kommer man med en stulen bil, och ska demontera den, är det ju synd  för den som egentligen äger bilen. Det är ingen som vill demontera en sådan bil. Därför måste man alltid kunna bevisa att man äger bilen om den ska skrotas så att allting går rätt till. Läs mer om hur du kan göra en bildemontering i Örebro:  bildemonteringörebro.se.

17 Nov 2019