När du inte kan laga bilen längre

Kan man inte laga sin bil längre, är det sannerligen dags för en bilskrot för bilen. Det är inte någon bra idé att ha en bil som inte går längre, stående på backen. Många som har en bil som inte längre går att köra, vill helst, likt strutsen, köra huvudet i sanden och låter bilen bli stående där den står och gör inget åt den.

En del har "känslor" för sin bil. Den dagen som den inte längre går som man önskar, kan det vara för sorgligt att sälja bilen om den inte går att laga. Då kan man tycka att det är lättare om den står en stund (några månader) på sin fläck, än att göra något åt den. Men det är inte bra för miljön att ha en bil stående på backen. Det är däremot mycket bättre att ta adjö av bilen och se till så att alla delarna går att återanvända i stället.

Var hittar man närmaste bilskrot?

Googla "bilskrot Södertälje" som exempel, om det är där som man behöver hitta närmaste bilskrot. Annars kan man skriva in "bilskrot" och sedan orten där man bor. Då bör Googles sökmotorer ge dig några bra förslag på närmaste bilskrot som kan finnas där man behöver den. Sedan är det bara att ringa dem och fråga om vad de kan betala för bilen. Olika bilskrotar betalar olika mycket, men de flesta har ungefär samma priser. Det lönar sig att fråga om vad de kan tänkas betala för den. Tycker man att det blir ett för lågt pris, kan man alltid testa att annonsera om den på Blocket. Det kan ju alltid finnas någon som är villig att betala mer för den på Blocket än på en bilskrot. Så att annonsera ut den är ingen dum idé alls.

Så hittar du närmaste bilskrot

Om du behöver hitta en bilskrot nära dig är det bara att googla "bilskrot Södertälje" som exempel. Då kommer Googles sökmotorer att leta efter alla som har angett på sin hemsida att de erbjuder bilskrot och finns i Södertälje (googla din egen ort om du inte råkar bo i Södertälje). Sedan är det bara att ringa bilskroten och fråga vad de kan ge för din bil. Har man till exempel krockat med sin bil finns det sällan särskilt många som har lust att köpa den, om man inte råkar på någon bilmekaniker som vill ha en särskild del av bilen. Läs mer om närmaste bilskrot i Södertälje: bilskrotsödertälje.se

28 Jan 2020