Organisera i ditt garage

Nyckeln till att trivas i sitt garage handlar om att organisera upp det. Något som kommer att underlätta allt som har med mekande att göra och som samtidigt också kanske öppnar dörren till fler familjemedlemmar. Många upplever nämligen ett garage som direkt oinbjudande; det är kallt, det är dragit, saker och verktyg ligger överallt, det luktar bensin och olja och det är väldigt smutsigt.

Ett garage behöver inte vara en plats för en finare middag, men i ärlighetens namn så kan man kräva mer än vad många privatpersoner bjuder på vid ett öppnande av garagedörrarna. Det är inte så konstigt att det tar tid att meka med bilen, bygga någonting eller leta efter vinterkläder till barnen som garaget ser ut som ett bombnedslag.

Var sak s k a ha sin plats och det är heller inte så svårt att ordna upp det. Vårt tips är att man köper ett elfa-system och sätter upp detta på ena väggen. Fördelen med ett sådant är att det dels är tillräckligt djupt för att kunna ställa in större saker, dels så klarar det stor tyngd och dels så är det också möjligt att bygga ett sådant efter det egna behoven och önskemålen. Dessutom så är det snyggt.

Hygienen är viktig - garagestädning krävs

Garage och andra biytor städas mer sällan än vad ordinarie delar och områden i huset gör. Det är naturligt, men det ska heller inte innebära att man aldrig städar. Det samlas väldigt mycket smuts i ett garage. Utöver damm och skräp så kommer man även att se att olja, bensin och andra kemikalier kan komma att hamna på golvet. Många låter detta vara och det gör att man också kommer att få svårt att få bort det då man väl städar. Det kan dessutom - av naturliga skäl - innebära risker för vår miljö.

För: hur sker då en garagestädning hos gemene man i Stockholm? För de flesta så innebär det att man tar fram en högtryckstvätt och spolar av golvet - det vatten som används åker ner i brunnen och tar med sig alla fläckar av kemikalier, bensin, diesel, färgrester och olja. Långt ifrån någon miljövänlig procedur och där kan man definitivt kräva mer. En rekommendation är att man anlitar ett företag för sin garagestädning.

Anlita en städfirma för din garagestädning i Stockholm

Det finns städföretag som specialiserat sig på området garagestädning. Förvisso så handlar det då om större garage - parkeringshus - än hos privatpersoner. Men, det är ändå möjligt att anlita dessa även för ditt villagarage.

Metodiken är densamma då man använder sig av en speciell maskin som borstar, skrapar och rengör på djupet utan att någonting försvinner ner i din golvbrunn. Ett mer miljövänligt sätt att genomföra en garagestädning på, helt enkelt.

Den tjänsten går även att kombinera med en rejäl uppröjning av garaget också. Lite som en vårstädning där man plockar ut allting och där du sedan kan peka på vad som är värt att spara och vad som ska skickas till miljöstationen; en sådan grovstädning - i kombination med garagestädning - kommer definitivt att ge dig ett mycket mer välorganiserat, hygieniskt och mer trivsamt garage att meka i.

Läs mer om garagestädning hos http://stadhuset.se.

21 Nov 2018