Rätt skrivare ger häftiga tryck

Det finns ett värde i att signalera för andra trafikanter vem man är då man är ute i trafiken. Ett tryck i form av en liten slagfärdig text eller en bild kan dels påvisa att man exempelvis har barn eller en hund i bilen - dels kan den saken också mana till lugnare bilkörning från exempelvis bakomvarande fordon. Texten Baby On Board, brukar i sammanhanget vara fungerande så många bilister kan se en inre bild av ett barn i bilen framför och därför också vara lite mer försiktig då det kommer till att trycka ned foten på den högra pedalen i bilen.

Idag har det också blivit lättare att själv designa och skriva ut dekaler till sin bil. På det stora hela så behövs en bra skrivare, vinylpapper - dubbelhäftande sådant - och ett bra program i datorn för text- och bildbehandling. En skrivare är det avgörande i detta steg till att göra tryck och dekaler mer tillgängliga för den stora massan som inte längre behöver vända sig till ett tryckeri - och betala ganska dyra pengar - för att skapa det mer personliga till sin bil.

Ta hjälp av proffs då det kommer till stripes på bilen

Gällande skrivare och egna dekaler så ska vi dock även peka på en sak som kanske kan vara värd att veta. Om du har ett företag så skulle vi inte rekommendera dig att skriva ut dekaler med din företagslogotyp på. Det finns särskilda dekaler för sådant ändamål. Större dekaler - så kallade stripes - bör dels vara tillskurna efter bilen (storlek, bredd och höjd) och dels så kommer de i och med att de är större att behöva ett speciellt typ av lim. Din skrivare är helt enkelt inte anpassad för den storleken. Betänk även att du ska färdas i ganska höga hastigheter, att de regnar och att det hela tiden finns en yttre påverkan då du kör bil.

Även om du investerar i en större skrivare som klarar av att skriva ut större storlekar så ska det mycket till att du lyckas få dekalerna på plats (utan att det se konstigt ut - man måste ofta få texten att sitta perfekt ihop vid exempelvis en öppnad- och stängd dörr) och dels också få dem att sitta under en längre tid. Alltså: mindre dekaler - inga problem. Rena företagslogotyper och stripes - vänd dig till ett specialiserat tryckeri.

Rätt skrivare ger hållbara stickers och dekaler

För mindre tryck och bilder - liknande de vi beskrev ovan - så fungerar en vanlig skrivare av ett mer modernt snitt. Dagens skrivare ger bättre färger som sitter längre (även om du får räkna med att solen bleker).

Ett bra val som verkligen kan säga någonting om dig, om din familj, om era intressen - har ni hund, i så fall vilken ras? Gillar ni att campa, håller ni på ett särskilt fotbollslag? - och som kan få andra trafikanter att skratta till lite i den monotona bilkörningen som kan uppstå vid längre sträckor och längs våra större Europavägar.

Säg det kort, koncist och slagkraftigt - rätt skrivare, vinylpapper och ett uppdaterat behandlingsprogram på datorn ger dig alla möjligheter i världen.

 

12 Jun 2018