Så får du mer ordning i garaget

Påfallande ofta blir garaget ett utrymme där möbler och andra saker ställs in utan vidare eftertanke. Med planering kan ett garage dock bli ett rum att ägna dig åt ditt intresse eller din hobby, oavsett om det är snickeri, modellflygplan eller något annat.

Ett välstädat och organiserat garage har helt enkelt fler användningsområden än ett stökigt sådant – oavsett vad man planerar att använda det till. Kanske är det främst boende i större städer, som Stockholm, som främst får det här problemet. Även om man faktiskt har ett garage bor man ofta lite trängre och behöver ha garaget som förvaring. I sådana lägen kan magasinering vara en bra lösning, som det finns flera aktörer som sysslar med runt Stockholm.

Oavsett är det en bra början att börja rensa ut garaget på onödiga saker. Om det här görs med magasinering, en loppis eller genom att åka till tippen beror på vilka förutsättningar och behov man har.

Gör dig av med överflödiga saker

Det finns många olika sätt för att bli av med överflödiga saker. Visserligen har man säkerligen en hel del saker i garaget man gärna inte gör sig av med, men de flesta kan nog sälja eller slänga mycket. Det här kan göras genom att till exempel ställa upp på en loppis, skänka bort en del eller att lägga upp annonser på olika köp-och-säljsidor. Lättast att få dina saker sålda har du troligtvis om du bor i Stockholm eller Göteborg, där fler potentiella köpare finns.

Vill man behålla sakerna, men ändå få bort dem från garaget, kan magasinering vara en lösning. Som nämnt i inledningen är det ofta boende i större städer, så som Stockholm eller Göteborg, som får göra det. Det här kostar oftast några hundringar i månaden, men kan vara värt det om man har många saker man vill behålla och samtidigt förvara dem säkert.

Använd taket

När du har gjort dig av med saker som inte behöver vara där kan du titta på att organisera det som du vill behålla. Ett tips, som många missar, är att använda sig av taket. Många garage har takkrokar av olika slag som kan användas till långa saker. Saker som kan hängas upp är till exempel stora parasoll och längdskidor. Om ditt garage inte har takkrokar, kan det vara läge att upp några om du har trångt med utrymme.

Häng cyklar och annat på väggen

Det finns en stor risk att garaget bli överfyllt under vintertid. Saker som har stått ute och som har använts under sommaren ska nu förvaras någonstans. Om du inte funderar på magasinering, kan det vara bra att skaffa fler praktiska anordningar till väggar och tak. Till exempel kan cyklar enkelt hängas upp på väggarna vintertid och ta så lite plats som det bara går.

17 May 2017