Så hittar du passande biltvätt i Solna

Är du besviken på resultatet efter förra biltvätten? Kunde inte företaget hålla vad de lovade eller vill du bara testa något nytt för omväxlingens skull? Söker du en biltvätt i Solna så hittar du dem på följande vis:

Google:

Google är det självklara valet för den som söker information. Genom att söka på ”Biltvätt Solna” presenterar Google ett flertal företag inom området. En fördel är även att många visas i det som kallas för Google Maps. Därmed ser du direkt var biltvätten ligger någonstans och dess kontaktuppgifter. Här ska man däremot komma ihåg att utbudet av biltvättar blir starkt begränsat. För det första krävs det att biltvätten har en egen hemsida. Det är nämligen inte helt självklart. För det andra krävs det att företaget jobbat för att synas på Google och därmed även på Google Maps. Via Google kan man få fram flera biltvättar i Solna – men inte alla.

Hitta.se

Den digitala telefonkatalogen Hitta.se har kontaktuppgifter till både privatpersoner och företag runt om i landet. Även här kan man använda samma sökfras. Vid en sökning 2017 var det sju företag som presenteras med denna sökning. Även här markeras de ut på en karta och kontaktuppgifter är mycket lätta att hitta. Önskar man få lite mer information om de olika biltvättarna kan man bland annat se ekonomiska nyckeltal samt vilket år som tvätten lanserades. Här går det även att se att företaget har F-skatt vilket är ett krav för att inte svartjobb ska utföras.

Eniro.se

Eniro.se är kanske den tydligaste konkurrenten mot Hitta.se. Upplägget är liknande även om Eniro även har en recensionsfördel. De som sökte efter biltvätt i Solna (2017) via denna katalog fick fram 19 företag. Betydligt fler än vad Eniro kunde visa. En orsak kan vara hur företagen kategoriseras och presenteras. Ett exempel är att OK/Q8 visades upp på denna sökning vilket de inte gjorde på Hitta.se. På just denna sökning var alltså Eniro bättre. Men vid sökningar på andra fraser kan Hitta vara bättre. De får helt enkelt ses som komplement till varandra.

Sök lokalt

Det finns alltid småföretag som varken har hemsida eller på annat sätt syns digitalt. Företag som förlitar sig på gott omdöme och att ryktet sprider sig bland de som bor på orten. De kanske inte kan erbjuda lika många tvättider som de större företagen men detta kompenseras med personligt bemötande och ofta betydligt lägre priser. Att hitta dessa företag är däremot inte helt lätt då någon större marknadsföring inte sker. Fråga vänner som har bil var de brukar tvätta bilen, lägg ut en kommentar på Facebook eller kolla på anslagstavlor vid större matvarubutiker. De kan vara svårare att hitta – men det kan löna sig att lägga tid på att hitta de lokala småföretagen.

 

1 Jul 2017