Sälj din bil till ett bra pris

Vill eller behöver du sälja din bil? Då ska du sälja den för ett rättvist marknadsmässigt värde. Undvik att bli lurad och försäkra dig alltid om att du får rätt pris för din bil. Läs mer här!

Karaktären “Barney Stinson” i TV-serien How I Met Your Mother tyckte ofta om att citera sig själv och inte minst med en av hans regler som löd: “Nytt är alltid bättre!”. Men för att ha möjlighet att uppgradera och förnya sig med en ny version måste man ofta göra sig av med föregångaren. Det gäller inte minst bilhandeln och när det kommer till att göra sig av med sin gamla bil för att kunna investera i en ny. Att förnya sig är en naturlig del av livet – ingenting varar för evigt. Men när du bestämt dig för att skaffa en ny bil – eller kanske har du bestämt dig för att inte ha någon bil alls – låt då inte den gamla bilen stå och samla damm i garaget eller stå och rosta på parkeringen.

Ditt skrot är någon annans glädje

Oavsett om det är en risig skrothög du planerar att göra dig av med som du inte kan föreställa dig kan ge någon annan människa någon glädje så kan motsatsen faktiskt garanteras. Det finns till exempel alltid reservdelar som är intressanta för en verkstad eller en återförsäljare. Men i de flesta fall är bilen inte ett hopplöst fall – någon är beredd att ta den under sina vingar. Om nytt alltid är bättre så är din gamla bil någon annan persons nya bil. Ser du hur det hänger ihop? Skrota inte bilen i onödan för att du tror att det är en omständlig process att sälja den. Det är mycket enklare och effektivare än vad du kanske tror, och det finns mycket att tjäna på det.

Hur säljer du din bil?

Det finns många olika sätt att sälja sin bil på. Man kanske säljer den till en vän eller bekant och behöver därför anstränga sig minimalt i försäljningsprocessen. Men kanske säljer du också bilen till ett lägre pris än det marknadsmässiga – ett så kallat kompispris. Eller så slänger du upp en annons på blocket och hoppas på det bästa. Men det kanske tryggaste sättet att sälja bil på, både för din säkerhet kring det administrativa, personliga och det ekonomiska är att sälja bilen till en professionell återförsäljare.

1 Jun 2020