Ska man välja nya eller begagnade truckar?

Den som ska köpa truckar kan välja mellan både nya och begagnade. Men hur väljer man egentligen truckar och vad ska man tänka på om man köper begagnat?

Truckar används vid lastning och lossning av gods på åkerier, lager, godsterminaler och inom partihandeln. Men även inom tillverkningsindustrin och då man exempelvis behöver flytta större mängder av material och produkter på ett effektivt sätt. Ska man införskaffa nya truckar är det därför viktigt att man väljer en modell som passar både arbetssättet, lokalen och godset.

Det innebär att man måste veta det genomsnittliga godsets tyngd och omfång, samt hur ofta eller hur mycket truckarna kommer att användas. Men också hur stort utrymme som man har att köra och vända på. Vänder man sig till en mer erfaren försäljare av truckar kommer de vanligtvis ut på ett kostnadsfritt besök för att göra en bedömning innan de ger förslag på lämpliga truckar.

Viktigt att tänka på då man köper begagnade truckar

Det går att spara en hel del pengar genom att köpa begagnade truckar i stället för nya, men vill man köpa en truck som är begagnad är det viktigt att man vänder sig till ett företag som är välkänt. Detta eftersom de är noga med att serva och kontrollera alla begagnade truckar innan de säljs vidare.

Ett seriöst företag är även noga med att berätta vad de säljer och kan tala om hur länge trucken kan tänkas hålla. Köper man en begagnad truck är det viktigt att man på samma vis som när man köper en begagnad bil kontrollerar och provkör den.

28 Mar 2023