Skrota bilen på rätt sätt i Stockholm

Parkera skrotbilen på gården i Stockholm i stället för att skrota den är ingen bra idé. När den rostar kan den börja läcka vätskor som rinner ner till grundvattnet. Vad gör skroten annorlunda?

Ställa den på gården var precis vad Anders hade tänkt men blev tillrättavisad av frun Monica. Hon babblade på om miljön och sade att skrotfirman kunde komma och hämta bilen. Vilket visade sig stämma och var anledningen till att han gav med sig och lät henne ringa.

Dagen därpå kom de och hämtade fordonet. Anders lämnade med registreringsbevisets gula del. Den behövde de när bilen ska avregistreras. Han får istället ett mottagningsbevis.

Företag i Stockholm kan skrota bilen miljövänligt

Bilen plockas isär och man tar tillvara de delar som kan återanvändas. De hamnar på en plats där man kan hämta delar för att reparera andra bilar. Vätskor som drivmedel och olja avlägsnas för att inte läcka ut på marken och ner i jorden.

När vätskor, krockkudde och annat är bortplockat pressas bilen ihop. De olika metallerna sorteras då bilen slås i bitar. Även de kan säljas för att återanvändas. Hela processen sker under noga kontroll. Allt för att försäkra sig om att demonteringen sker miljövänligt.

När bilen forslades iväg stod Anders och funderade på allt han fått veta om skroten. Han kände sig riktigt nöjd med sitt beslut om att låta bilen hämtas. Nåja, hans fru hade beslutat. Men den detaljen skulle han hoppa över när han berättade om händelsen för grabbarna på jobbet under förmiddagsfikat dagen därpå. Läs mer om bilskroten på denna webbsida:https://www.skrotabilenstockholm.eu/ 

18 Nov 2021