Smarta elektriska lösningar i garaget

Hur fungerar allting i ditt garage? Är det ett extremt kallt utrymme som knappt ger dig något ljus då du väl ska reparera verktyg, motorer och maskiner av allehanda slag? Du är inte ensam. De flesta garage ser ut så; kalla, kala utrymmen som knappt går att vistas i utan att ha på sig vinterkläder. En slags blindtarm till den befintliga byggnaden som blir väldigt styvmoderligt behandlad.

Visst, du kanske tänker dig att du ska fixa till garaget och att nästa gång du ska fixa med bilen - då ska allt vara tip-top. Särskilt troligt är det dock inte att du gör slag i saken och gör så. Vårt råd är därför att du kontaktar en elektriker som ser över vilka typ av lösningar som skulle kunna fungera i ditt garage; vilka möjligheter finns att ge bättre ljus och mindre ansträngning för dina ögon?

Finns det kanske möjlighet att öka värmen utan att det påverkar husets uppvärmningskostnad allt för mycket (ett värmeelement drar extremt mycket el). Det kanske går att utöka er befintliga elcentral?

Ta hjälp av en behörig elektriker

Det finns många sätt som går att använda för att göra ett garage till en mer trivsam plats och en till en bättre yta att jobba på. Dock så går det inte att förvandla garaget i fråga till en sådan utan att ta hjälp. Åtminstone inte om man ser till det rent elektriska. Drar du egen el eller genomför någon typ av installation på egen hand så bryter du mot lagen - du måste anlita en behörig elektriker.

Anledningen till att vi nämner detta hänger ihop med det vi dock igenom ovan. Att garaget blir lite styvmoderligt behandlat gör att många rycker på axlarna och tänker att det inte spelar någon större roll. Ska man sätta spotlights i taket på garaget så krävs det inte samma noggrannhet som i det befintliga huset. Det gör det - definitivt.

Brandrisken är lika stor i ditt garage i Stockholm som i det befintliga huset och du löper lika stor risk att få en ordentligt - kanske dödlig - kyss om du drar elen felaktigt i garaget som inne i din villa. Ta alltid det säkra före det osäkra och låt en behörig elektriker sköta jobbet. Så dyrt är det inte.

Anlita rätt elektriker i Stockholm

Vi ska avsluat med en liten brasklapp gällande elektriker som huserar i större städer som Stockholm. Alla har inte behörighet - trots att de utger sig för att ha sådan. Du som kund måste alltså se till att behörighet finns samt att olika certifikat är utfärdade till företaget i fråga. Det tar inte lång tid att ställa en sådan fråga och den leder definitivt till ett säkrare jobb.

Se även till att företaget har F-skattsedel och att du - om möjligt - kan använda dig av ditt rot-avdrag för arbetet som din elektriker i Stockholm lägger ner. Konkret så innebär Rot att du kan dra av 30 % av den totala arbetskostnaden med ett årligt tak på 50.000 kronor. Det blir således inte alltför dyrt att ge ditt garage det lyft utrymmet förtjänar.

13 Apr 2018