Tips för en billig biluthyrning

Vad gör man när man ska hem med en säng från butiken men inte har någon egen bil eller någon som kan skjutsa? Finns det bilar att hyra och var hyr man i så fall dem? Och hur går hyresproceduren till?

Om man behöver ett fraktmedel hem från möbelaffären, så finns det ett par olika val att välja bland. Man kan be butiken köra hem det man inhandlat. Men det brukar innebära en bokning några dagar fram i tiden, där man ska vara hemma en viss tid och det brukar kosta ganska mycket. Har man bil själv så finns det ibland släp som man får hyra gratis av möbelaffären, om man handlat hos dem och för att enbart frakta hem detta och sedan köra tillbaka. Men hur gör man när man inte har någon bil att sätta ett släp efter? Jo, då finns det skåpbilar att tillgå. Ibland har även möbelaffären detta till utlåning, eller till hyra för en billig peng. Men var får man annars tag i en billig skåpbil att hyra?

Frakt och flytt

Det är inte bara när man köper bohag som skåpbilar är bra och enkla att använda. Om man är observant så ser man ofta en massa skåpbilar som står utanför hus kring den siste varje månad, och det är för att frakta de flyttlass som drar hit och dit över landet vid månadsskiftet. Det som står på ett släp är utsatt för väder och vind och det rymmer inte heller så mycket. För att inte tala om att det är mångas skräck att köra med släp. Därför är en skåpbil ett av många mer önskat färdmedel. Men till skillnad mot släp så är de inte lika lätta att hitta för uthyrning.

Billigaste möjliga bil

Om man behöver hyra en bil med större lastutrymme så kan man hitta ett billigare alternativ genom att vara lite om sig och kring sig. Börja med att leta runt bland uthyrare på internet och ta gärna även en titt på annonssidor på internet, samt i säljgrupper på exempelvis Facebook. Ibland händer det att mindre företag hyr ut bilar med större lastutrymmen, och då har de kanske inte en hemsida. Fundera även på om det finns någon vän som har en bil som man kan få låna eller hyra. Optimera också längden på hyrestiden genom att noga förbereda hyrestiden som inte behöver bli längre än nödvändigt. Vi rekommenderar denna sida för uthyrning av skåpbilar: https://www.hyraskåpbilstockholm.se/

23 Apr 2020