Trygg mopedkurs i Stockholm

Är det äntligen dags att få köra ut på vägarna och leva ut tonårstiden? För att få köra en moped som kan köras i 45 km/h behövs en mopedkurs i Stockholm.

Det är inte lätt att vara tonåring och vilja ha en frihet, men vara låst. Man tycker sig kunna så mycket själv och vill helst även bestämma själv. Det blir en massa körande för föräldrarna till den dagen då man fyller 15 år och får ta sitt mopedkort. Det gör att man får lov att köra EU-mopeder som får köras upp till 45 km/h.

Det är en utbildning som man relativt snabbt kan göra på en trygg körskola. På cirka tolv timmar kan man hinna med teorin och all den körningen som behövs. Men det är även okej om det tar längre tid. Man ska alltid köra tills man känner sig redo att vistas ute i trafiken utan en körlärare med sig.

Vad ingår på mopedkurs?

För att lyckas med mopedkörkort så behöver man kunna framföra fordonet längs vägarna och därmed även kunna lagarna och reglerna. I en mopedkurs så ingår det praktisk övningskörning, men även flera timmar teoriutbildning. Man får även tillgång till mopedboken och arbetshäfte.

Man får lov att börja övningsköra när man är 14 år och 9 månader. Innan man börjar att övningsköra, så behöver man ett giltigt körkortstillstånd. Detta är något man kan fixa i förväg så allting är i ordning inför mopedkörkortet. När det gäller mopedkörkortet så får man inte lov att övningsköra privat.

15 Apr 2023