Välj golv med rätt egenskaper för respektive rum

Det finns olika typer av golv och i och med detta så finns det också olika utseenden och egenskaper. I vissa rum så kanske man fäster ett större fokus på estetiken än på funktionen, medan man i andra rum tänker på det mer motsatta och hellre vill ha funktion än ett vackert golv.

Talar man om ett trägolv så kan det innebära att man kanske väljer en annorlunda finish och ytbehandling i vardagsrummet än vad man gör i hallen. I det senare rummet ställs högre krav på att golvet klarar av vatten, smuts och annat som släpas in. Där brukar man - om man överhuvudtaget väljer ett trägolv - använda lack som ytbehandling.

I ett vardagsrum - där man vill ha lite mer värme och harmoni - brukar man istället be en golvläggare att ytbehandla med olja. Olja klarar inte att stå emot slitage på samma sätt som lack, men ger å andra sidan en lite vackrare yta.

Garaget kräver ett extra tåligt golv

Om du skulle be en golvläggare lägga ett golv i ett garage i ditt hus i Stockholm - vad skulle då denne rekommendera? I ett garage så har man inte speciellt höga krav på estetik och skönhet, där vill man istället ha ett golv som klarar smällar, som är lätt att städa och som klarar av spill från exempelvis olja och bensin.

Här bör man välja ett golv som läggs flytande och som blir fogfritt. Det finns ett bra golv för detta. Ett golv som dessutom är vackrare än det klassiska betong- eller cementgolvet som normalt brukar användas. Ett så kallat massagolv.

En golvläggare kan lägga ett massagolv i garaget

Ett massagolv - som även brukar kallas för industrigolv - brukar användas i allt från större gallerior, i arenor, inom industrin (naturligtvis), i laboratorier, i lager och i olika storkök. Golvet är extremt stryktåligt och klarar av högt tryck. Även om du dagligen ställer bilen i ditt garage i Stockholm så kommer golvet inte att skadas, trots att trycket ligger på fyra punkter.

Det bästa är att det är ett snyggt golv. I och med att man kan variera ett massagolv i all oändlighet gällande färger så passar det också var som helst. Tänk dig själv en nyöppnad galleria. Där har man höga estetiska krav som kombineras med krav på att klara slitage: ett massagolv motsvarar både dessa kraven och det gör det med råge.

Du kommer inte att kunna lägga in ett massagolv utan hjälp. Det krävs speciella verktyg och det krävs erfarenhet för att lyckas få en jämn och fin yta. Därför bör du kosta på dig att anlita en golvläggare för uppdraget. Det är det definitivt värt - ett massagolv kommer att ge ditt garage ett rejält lyft rent utseendemässigt och dessutom så kommer det att ligga konstant i många, många år framöver. En rejäl investering och ett givet val för dig som vistas ofta i garaget.

Läs mer om golvläggning på http://www.golvläggarestockholm.net.

13 Sep 2018