Vanliga frågor om en intensivkurs i Stockholm

Fler och fler personer i Stockholm skjuter upp sitt körkort så länge att det till slut blir en slags börda. Med detta menar vi att ju längre tid man väntar med att ta sitt körkort, desto jobbigare blir det också att ta tag i det senare då skola, arbete och en eventuell familj kommer in i bilden och som tar tid och uppmärksamhet. Naturligtvis är det inget måste att ha ett körkort – men det öppnar många dörrar i både privatlivet och i karriären och framförallt så innebär det en stor frihet att veta att man när som helst kan – och får – sätta sig i bilen och köra till någon destination som man kanske annars inte når via kollektivtrafiken.

Körkortet är, helt enkelt, bra att ha och av den anledningen så tänkte vi gå igenom lite saker som gäller för alternativet intensivkurs. En intensivkurs innebär att man på ett snabbare sätt – på en komprimerad tid – genomför alla moment, lär sig dessa och så småningom tar den efterlängtade lappen. Dock så för en intensivkurs – i synnerhet i Stockholm - med sig många frågor och enklast blir det om vi radar upp några av dessa, svarar på dem och därmed ger en lite bättre bild av hur allt fungerar.

Är jag garanterad körkort efter en intensivkurs?

Nej, det finns inga garantier för att du tar ditt körkort. Däremot så får du redskapen och verktygen för att klara det och allting handlar alltså till syvende och sist om hur duktig du blir på att köra bil samt hur du tacklar teorin.

Jag har aldrig kört bil – kan jag anmäla mig till en intensivkurs?

Naturligtvis så kan du det. Varje elev som går en intensivkurs får ett schema skräddarsytt efter sin egen körvana och längden på kursen är baserad på denna. En elev i Stockholm kan klara allt på två veckor medan en annan behöver ytterligare en vecka. Räkna dock med minst två veckor.

Vad kostar en intensivkurs i Stockholm?

Priset varierar och beror på vilken trafikskola du väljer samt hur stor din körvana är. Mellan tummen och pekfingret så kan vi säga att det kostar mellan 12-20.000 kronor (högt räknat) att genomföra en intensivkurs i Stockholm. Här kan du hitta detaljerad prisinfo.

Fungerar en intensivkurs i andra städer?

Många personer väljer att förlägga sin intensivkurs till en annan, mindre stad än Stockholm och detta innebär ofta en chock då man väl är tillbaka i Stockholm och ska köra. Genom att vänja sig vid trafikrytmen och det hektiska tempot i Stockholm så blir man – helt enkelt – lite skickligare som bilförare. Det blir lättare för en elev som genomfört sin intensivkurs i Stockholm att anpassa sig till trafiken i Sollefteå, Mora eller Östersund än vice versa. Bäst är att, så att säga, ta tjuren vid hornen direkt och lära sig att köra i Sveriges största stad. Mycket handlar om en överdriven respekt och en underskattning av sin egen körförmåga; så svårt är det inte.

25 Mar 2017