Varför ska jag använda keramiskt lackskydd och till vad?

Tycker du att din bil kan få falla ihop ostörd eller är du rädd om den? Vill du att den ska behålla värdet och vara i toppskick? Läs om keramiskt lackskydd här!

För de flesta av oss är vår bil både en nödvändighet och en ägodel som vi använder för nöjes skull. Den tar oss till alla platser vi måste komma till - jobb, barnens förskola och skola, mataffären och allt annat som tillhör vardagen. Den kan också transportera oss till badplatser, semestrar, nöjesfält och restauranger. Den är praktisk och bekväm och rätt använd och servad blir den ett ganska fantastiskt hjälpmedel till vardags och till fest. För en del av oss är den helt nödvändig - alla bor inte i närheten av kollektivtrafik. För att bilen ska få en bra livslängd måste den skötas. Keramiskt lackskydd är ett av de sätt vi kan ta hand om våra bilar!

Vad är keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är en ytbehandling som kan göras för att ge ett starkt skydd till din bil. Det tar ungefär ett dygn att genomföra behandlingen. När du har fått din bil skyddad med keramiskt lackskydd har du fått en bil som plötsligt tål det mesta. Men vad skyddar då keramiskt lackskydd mot? Jo, det skyddar bilen mot vägsalt och smuts, insekter och fågelspillning. Du får också ett bättre skydd mot UV-strålning som annars lätt kan bleka färgen på en bil som står ute. Keramiskt lackskydd står också emot tjära, vatten och föroreningar. I och med att du fått denna behandling gjord behöver du inte tvätta bilen lika ofta och inte heller vaxa och polera den lika regelbundet. Det skyddar dessutom mot oxidation, alltså rost, på vanlig svenska. Vem vill inte ha en bil som rostar mindre?

Hur fungerar en behandling med keramiskt lackskydd?

När du bokar en tid för att få din bil förseglad med keramiskt lackskydd får du räkna med att firman som ska göra jobbet behöver behålla din bil i ungefär 36 timmar. Då kommer skyddet att läggas på bilens samtliga hårda delar - alltså plåt, plast, glas och fälgar. Därefter kan du hämta hem din bil. Du kommer att få med ett intyg om att din bil har genomgått en behandling och det ska du behålla. Det höjer nämligen bilens värde om du tänker sälja den längre fram. Anlita en firma som är seriös och kunnig och din bil kommer att bli mer tålig - och mycket snyggare också! Vi tipsar om denna sajt: https://www.lackskyddöstermalm.se

27 Jul 2020